Categories
Uncategorized

Welke ingrediënten zijn geschikt voor jouw haartype?

Gebruikt u de juiste producten voor uw haartype? De meeste mensen begrijpen niet dat de gezondheid van het haar afhangt van de “porositeit” van het haar. Het woord porositeit verwijst naar de mate waarin iets poreus is, of vol kleine gaatjes. Haarporositeit categoriseert haar op basis van hoe poreus het is. Als u weet wat uw haarporositeit is, kunt u producten kopen die het beste bij uw haartype passen.

Het gebruik van producten die niet zijn ontworpen voor de porositeit van uw haar, kan schade, breuk en opbouw veroorzaken. Dit voorkomt dat je haar op de lange termijn groeit en gezond wordt.

Kokosolie en castorolie staan ​​bijvoorbeeld algemeen bekend om het bevorderen van lang haar. Zware oliën kunnen zich echter op laag poreus haar ophopen en overweldigen, waardoor vettigheid ontstaat in plaats van gezonde, glanzende lokken. Als u de drie categorieën porositeit begrijpt – laag, gemiddeld en hoog – kunt u de juiste producten voor uw haartype kiezen.

Lage porositeit – Strak gewonden

Laag poreus haar heeft strakke nagelriemen of heel weinig ruimte langs de lokken. Dit komt omdat laag poreus haar van zichzelf veel proteïne bevat (waardoor het gevoelig wordt voor proteïne behandelingen). Ingrediënten met een hoog watergehalte zijn het beste om dit haartype te ondersteunen.

Laag poreus haar houdt vocht vast, zolang het erin komt. De strakke haarschubben en het gebrek aan ruimte hebben de neiging om vochtinbrengende behandelingen te blokkeren. Zodra er echter vocht in de cuticula is gekomen, wordt het haar een tijdje gehydrateerd. Het gebruik van lichte oliën en producten op waterbasis is essentieel voor dit haartype. Zwaardere producten, en vooral oliën op basis van eiwitten, verzwaren dit haartype en bouwen zich op bij de hoofdhuid.

Gemiddelde porositeit – precies de juiste hoeveelheid

Medium poreuze haarschubben zijn niet te strak, maar ook niet te open. Deze porositeit is ideaal, aangezien het vocht kan opnemen en gedurende een behoorlijke tijd kan vasthouden. Een balans tussen ingrediënten op waterbasis en olie is het beste voor dit haartype. Het is op zichzelf veerkrachtig.

Hoge porositeit – Easy Come, Easy Go

Hoog poreus haar heeft nagelriemen met de meeste ruimte ertussen. Dit betekent dat hoewel vocht het haar kan binnendringen, het ook snel ontsnapt. Dit haartype heeft meer ondersteuning nodig om de openingen in de schubbenlaag te herstellen en het vocht beter vast te houden. Eiwitbehandelingen zijn het meest geschikt voor dit haartype. Zwaardere oliën en boters helpen de lokken te voeden en ze meer volume te geven.

Testen op uw haarporositeit
Weet u niet welk haartype u heeft? Probeer deze eenvoudige thuistest op een schone haarlok. Leg de streng in een kom met water op kamertemperatuur en wacht 15 minuten.

Als de haarstreng:

    1. drijft, je hebt laag poreus haar.
    2. zit onder het wateroppervlak, je hebt medium poreus haar.
    3. gootstenen, je hebt hoog poreus haar.

Als u eenmaal uw haarporositeit kent, kunt u producten selecteren die de juiste ingrediënten bevatten om uw haartype te ondersteunen. Onthoud bij het winkelen dat de ingrediënten in aflopende concentratie worden vermeld. Als je laag poreus haar hebt en een product ziet met op proteïne gebaseerde ingrediënten, zoals kokosolie, schrijf het dan niet meteen af. Als de kokosolie aan het einde van de ingrediëntenlijst staat, kun je er zeker van zijn dat het in een zeer kleine hoeveelheid zit.

Ook thuis kunt u heel goedkoop uw eigen maskers maken. Als u de porositeit van uw haar kent, kunt u beslissen welke ingrediënten u moet gebruiken. Als je laag poreus haar hebt, kun je een kopje aloë vera mengen met een halve theelepel kokosolie, zodat het meestal een vochtmasker is. Maskers met een hoge porositeit moeten worden gemaakt met grotere hoeveelheden eiwitrijke ingrediënten.

Kijk de volgende keer dat u een haarproduct bij de drogisterij of online koopt naar de ingrediënten om te zien of deze uw haartype ondersteunen. Na verloop van tijd en met een consistente routine, zal je haar gezond, langer en sterker worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *