Categories
Uncategorized

Weg met mee-eters voor eens en voor altijd

Mee-eters zijn erg eigenwijs en het wegwerken ervan is een lang proces. Mee-eters zijn in wezen verstopte poriën. Aangezien de poriën verstopt raken met olie, dode huidcellen en vuil, is het essentieel om uw huid schoon te houden. Hoewel het voorkomen en verwijderen van bestaande mee-eters enige tijd kost, is het de moeite waard, en hier is hoe je het kunt doen.

Was uw gezicht regelmatig
De beste manier om te voorkomen dat talg en dode huidcellen zich in uw poriën ophopen, is door uw gezicht vaak te wassen. U moet uw gezicht zowel ‘s ochtends als’ s avonds wassen. Als uw huid echter bijzonder droog of gevoelig is, was uw gezicht dan eenmaal per dag met een zachte reiniger. Als je make-up draagt, kun je een dubbele reinigingsmethode proberen om alle make-up van je gezicht te verwijderen. Was je gezicht gewoon eerst met een reiniger op oliebasis en daarna met een schuimreiniger. Je moet ook je gezicht wassen na het sporten, want dan kan overtollig talg zich ophopen in de poriën en mee-eters en acne veroorzaken.

Gebruik neusporiestrips voor nieuwe mee-eters
Poriënstrips kunnen behoorlijk agressief zijn op de huid, dus ze mogen niet te vaak worden gebruikt. Ze laten ook de huid kwetsbaar en poriën open, waardoor er meer puistjes en mee-eters optreden. Bovendien zijn poriestroken niet zo effectief op de mee-eters die al een tijdje aanwezig zijn, maar ze kunnen wel helpen om de nieuw gevormde mee-eters snel kwijt te raken.

Exfolieer je gezicht
Afschilfering is een uitstekend alternatief voor de neusporiestroken. Het kost meer tijd, maar het is zachter voor de huid en geeft betere resultaten op de lange termijn. Er zijn twee soorten exfolianten die u kunt gebruiken: fysisch en chemisch. Fysieke exfolianten kunnen harder zijn voor de huid en zijn het meest geschikt voor vette huidtypes. Als je een fysieke exfoliant gebruikt, is een of twee keer per week gebruik voldoende. Aan de andere kant zijn er verschillende soorten chemische exfolianten, dus je kunt de intensiteit aanpassen. Als uw huid bijvoorbeeld droog is en gemakkelijk geïrriteerd raakt, is melkzuur een perfecte keuze.

Gebruik geen producten die uw poriën kunnen verstoppen
Er zijn bepaalde ingrediënten in huidverzorgings- en make-upproducten die uw poriën kunnen verstoppen en uw mee-eters kunnen verergeren. Gebruik geen producten die veel oliën of dimethicon bevatten. Zorg er ook voor dat de zonnebrandcrème die u gebruikt niet-comedogeen en olievrij is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *