Categories
Uncategorized

Waarom make-up er niet perfect uitziet | Schoonheidstips en make-upgidsen

Hoe de rokerige ogen niet bederven en niet het “wasbeereffect” krijgen? Soms kijk je naar een mooie, goed verzorgde vrouw en denk je: alles aan haar is goed, behalve één ding, en dat is make-up. Het is gemakkelijk om je look te verpesten met onhandige make-up. Bovendien kan het zelfs een kleinigheid zijn. Maar in de ogen van anderen valt het meteen op. Wat zijn de redenen waarom make-up er niet geweldig uitziet?

Eenkleurig voor rokerige ogen

Rokerige ogen zijn niet alleen zwarte oogschaduw die over de oogleden wordt gesmeerd. Dit is een combinatie van twee of drie tinten die de ogen visueel openen. Een van de eenvoudige technieken is om een ​​hoek lichter te maken, een zilverachtige of gouden tint op de oogplooi te gebruiken en een brede pijl te tekenen met een donkere. Als je alleen duisternis achterlaat en het niet verdunt, zal het uiterlijk visueel zwaarder zijn. Wallen en blauwe cirkels onder de ogen (als je die hebt) worden benadrukt.

De huidskleur is anders dan de kleur van het hele lichaam

Het is niet voldoende om de juiste tint voor het gezicht te vinden, het is belangrijk om uw huidskleur en lichaamskleur op elkaar af te stemmen (vooral als u een laag uitgesneden, open jurk draagt). De tip is om je make-up te doen onder verlichting dichtbij die waarin je de hele dag zult doorbrengen; vergeet niet om make-up niet alleen op het gezicht aan te brengen, maar ook op het decolleté en de hals. Als we het hebben over een wandeling op straat, doe dan je make-up bij het raam, als we het hebben over een ontmoeting met vrienden thuis, kun je veilig cosmetica aanbrengen bij de spiegel met een lamp ernaast.

Professionele visagisten, die met je gezicht zullen moeten werken, beginnen altijd met de vraag wat voor soort verlichting je op je evenement zult hebben.

De blos is niet op zijn plaats

Blush is een van de moeilijkste producten om te gebruiken (vrij verrassend!). Misschien is het daarom tegenwoordig in de mode om het op de jukbeenderen aan te brengen in plaats van op de appels van de wangen – het risico om een ​​fout te maken is te groot. In plaats van een verfrissend effect op het gezicht, kunt u een gelijkenis krijgen met de ziekte rosacea. Een goede aanbeveling voor degenen die niet alles op het spel willen zetten, is om een ​​markeerstift te gebruiken, omdat het moeilijk is om ermee te overdrijven. Breng het aan op de jukbeenderen (en ook onder de wenkbrauwen, boven de bovenlip en op de brug van de neus).

Creëert het effect van wasbeerogen

Het is op verschillende manieren mogelijk om wasbeerogen te krijgen: je mascara of oogschaduw is verkruimeld of je hebt het potlood op het onderste ooglid niet vanaf het begin verduisterd. De tweede taak is vrij duidelijk: je neemt een penseel en geeft schaduw. U kunt de eerste taak aan als u foundation (of concealer) op uw oogleden aanbrengt vóór make-up en kiest voor waterdichte producten. Het zal moeilijker zijn om ze af te wassen, maar ze zullen ook beter vasthouden.

Lippenstift smeert over het gezicht

Zorg ervoor dat de lipstick de hele dag en avond op de lippen blijft zitten – kies voor een speciaal mat pigment. Gewone lippenstift (matte lippenstift gaat langer mee dan glanzend of romig) in samenwerking met een lipliner geeft ook goede resultaten.

Make-up zonder borstels

Professionals kunnen alles doen met een spijker, dus jij kunt ook alles leren. Maar als make-up niet iets is dat je dag en nacht beoefent, maar een expressieve afbeelding die je niet meer dan 15-20 minuten per dag kost om te creëren, wees dan niet te lui om (in ieder geval) een paar penselen te kopen. Eén is genoeg voor poeder (of foundation), twee of drie voor de oogschaduw, een ander voor de lippen en nog één voor de eyeliner. Vertrouw me, het bespaart u tijd en minimaliseert fouten. Vergeet niet om ze één keer per week te wassen – op deze manier veroorzaakt u geen ontsteking op uw gezicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *