Categories
Uncategorized

Verouderde modeartikelen | Mode en slijtage

Mode is vluchtig en meedogenloos, zelfs voor wat eeuwig lijkt. We zullen u vertellen welke dingen de nieuwe trends niet hebben overleefd en waarmee u ze kunt vervangen.

Kort jasje

Een getailleerd jasje met een lengte net onder de taille leek een paar jaar geleden een klassieker, maar werd in slechts een paar seizoenen volledig vervangen door ruime langwerpige modellen. Tegenwoordig adviseren sommige stylisten om volledig weg te komen van irrelevante jassen, anderen stellen voor om ze alleen in een strikte combinatie met een broek te dragen, maar ze waarschuwen: het risico om er verouderd uit te zien, zelfs in zo’n klassieke combinatie, is groot.

Waarmee te vervangen: langwerpige oversized jassen (inclusief passende).

Skinny jeans

Enige tijd geleden was iedereen er zeker van dat dit de meest comfortabele jeans was, maar toen kwam mama-jeans in de mode, en skinny’s verloren hun status van ‘klassieke’ en ‘must-have’-items en schakelden over naar de categorie’ anti-trends ‘ en steeds verder weggaan van de huidige modellen (zo zijn wijde rapperjeans vrij recentelijk in de mode gekomen).

Skinny jeans hebben nog steeds een kans, maar waarom zou je niet iets nieuws proberen?

Wat te vervangen door populaire mom jeans of trendy slouchy jeans.

Slim-fit broek

Nog een 100% klassiek item dat modetrends niet hadden mogen beïnvloeden. Het klassieke silhouet verandert vlak voor onze ogen, en slank gesneden cropped broeken zullen het beeld niet stijlvol (en zelfs relevanter) maken, hoe succesvol ze het figuur ook benadrukken.

Waarmee u ze moet vervangen: het hangt af van uw wens – er zijn nu ongelooflijk veel actuele modellen. Kies uit relaxte katoenen chino’s of luxe palazzo’s.

Noedeljurk

Dit is nog een ander ding dat heeft geleden onder de oversized mode. “Noedeljurken” blijven trendy, rekening houdend met de transformatie – de stijl moet vrij zijn en mag niet alle rondingen van de figuur benadrukken.

Waarmee vervang je het: rechte jurken of wikkelmodellen.

Slim-fit overhemden

Daar zijn we zelfs blij mee – slim-fit overhemden waren niet comfortabel en beperkten je bewegingen waar mogelijk. Samen met slim-fit jeans en passende jassen behoren ze ook tot het verleden. Stylisten adviseren om “cropped” blouses weg te doen – je zult ze niet op een moderne manier kunnen stylen, zelfs niet als je de laatste trends toevoegt.

Waarmee vervang je ze: ruime overhemden gemaakt van dichte stoffen (ze zijn trouwens bestand tegen veel meer wasbeurten).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *