Categories
Uncategorized

Veelvoorkomende oorzaken van haaruitval en effectieve behandelingsopties

man met zwart leren jack 952093

Mannen zijn doorgaans gevoeliger voor haarverlies dan vrouwen. Helaas ervaren sommige mannen haaruitval al op de leeftijd van 20 jaar. Er zijn echter anderen die pas in de 50 te maken krijgen met dunner wordend haar. Dit hangt helemaal van de persoon af.

Hoewel haarverlies bij mannen zeer vaak voorkomt, zijn er behandelingsopties voor u beschikbaar. Probeer je niet te druk te maken over de situatie. Als u haarverlies in de vroege stadia opmerkt, is de kans groter dat u deze aandoening bestrijdt en de controle overneemt waar sommige mensen het misschien niet eens merken.

Met dit in gedachten is het belangrijk om te begrijpen wat uw haarverlies veroorzaakt. Er zijn verschillende mogelijkheden, en soms is er niet slechts één onderliggende factor verantwoordelijk. In deze gids gaan we enkele oorzaken van haarverlies bespreken, samen met enkele behandelingsopties die voor u beschikbaar zijn. Volg mee voor meer informatie.

Veelvoorkomende oorzaken van haaruitval

1.) Stress

Stress en haaruitval kunnen in verband worden gebracht. Als je ooit van telogeen effluvium hebt gehoord, weet je dat het een aandoening van haarverlies is die rechtstreeks verband houdt met stress en haarverlies. Haar zal meestal sneller uitvallen dan normaal en valt van de hoofdhuid aan de bovenkant.

2.) Gebrek aan vitamines en voedingsstoffen

Je haar heeft elke dag vitamines en mineralen nodig om te overleven op de hoofdhuid. Je haar bestaat voornamelijk uit eiwitten, dus als je er dagelijks genoeg van consumeert, weet je zeker dat je lokken goed gedijen. Deze eiwitten, vitamines en mineralen kunnen via voedsel worden geconsumeerd of als vitaminecapsule worden ingenomen.

Als u zich gaat concentreren op fysiek voedsel, probeer dan groenten, fruit, vlees, vis, zaden, noten en kaas in uw dagelijkse voeding op te nemen. Deze voedingsmiddelen bevatten veel van de vitamines en mineralen die je haar nodig heeft om sterk en gezond te blijven.

3.) Medische aandoeningen

Als u lijdt aan een medische aandoening, kan dit een factor zijn die bijdraagt ​​aan uw haarverlies. Als u bijvoorbeeld lijdt aan een slecht presterende schildklier, kan haaruitval een bijwerking zijn. Evenzo leidt chemotherapie vaak tot tijdelijk haarverlies. Gelukkig zijn de meeste medische aandoeningen die haaruitval veroorzaken omkeerbaar.

4.) Schadelijke haarproducten

Als je haaruitval ervaart, kan dit komen door de producten die je dagelijks gebruikt. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de ingrediënten in de shampoos, conditioners, gels, vitamines enz. Die u gebruikt. Als een van deze haarproducten schadelijke ingrediënten bevat, zoals sulfaten en parabenen, kun je het beste wegblijven. Deze chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van uw haar.

5.) Leeftijd

Naarmate u ouder wordt, is de kans groter dat u uw haar verliest. Dit komt doordat de haarzakjes niet zo vaak het anagene stadium van de groeicyclus ingaan. Daarom blijven ze gedurende langere tijd in de telogene (rust / afstoting) fase, wat resulteert in haaruitval.

6.) Genetica

Hoe graag je het ook hoort, genetica kan een grote rol spelen bij haarverlies. Er is wel onderzoek gedaan, maar er is geen solide bewijs dat haarverlies uitsluitend aan de moeder- of vaderskant van de familie voorkomt. Als u echter ouders of grootouders heeft die kalend zijn, is de kans groot dat u dat ook zult doen.

Behandelingen voor haarverlies

Nu u een beter begrip heeft van de hoofdoorzaken van haaruitval, kunnen we enkele van de behandelingen bespreken. We gaan in dezelfde volgorde die we hebben besproken in de bovenstaande oorzaken van haarverlies.

Probeer het aantal stressvolle gebeurtenissen in uw leven te beperken. Zorg ervoor dat u voldoende slaapt en uzelf omringt met positieve mensen. Deze tips kunnen helpen bij stressvolle situaties.

Als u een tekort aan voedingsstoffen heeft, zorg er dan voor dat u de juiste vitamines en mineralen gebruikt die uw lichaam nodig heeft om een ​​gezonde hoofdhuid te ondersteunen. Dit betekent dat u voedsel moet eten zoals vis, eieren, kaas, vlees, fruit, groenten en noten. Deze bevatten allemaal veel eiwitten en andere voedingsstoffen, die essentieel zijn voor gezond haar.

Raadpleeg uw arts als u te maken heeft met een medische aandoening. Vaak komt het haar terug nadat behandelingen of medicijnen zijn voltooid.

Schakel over op haarproducten die natuurlijke ingrediënten bevatten en vrij zijn van schadelijke chemicaliën. Of het nu gaat om shampoo, conditioner, vitamines of gels, er is tegenwoordig genoeg om uit te kiezen op de markt. Het maken van deze overstap kan een groot verschil maken in uw algehele haargezondheid!

Zorg voor je haar als je ouder wordt dan ooit tevoren. Dit is het moment om extra voorzichtig te zijn en producten met gezonde ingrediënten te gebruiken om elke mogelijkheid van haarverlies te elimineren. Wees je ervan bewust als je ouder begint te worden en let op je haarlijn naarmate de tijd vordert.

Gevolgtrekking

Er zijn verschillende redenen waarom uw haar zou kunnen uitvallen, en soms is het moeilijk te onderscheiden waarom. Gebruik deze gids echter om u te helpen de onderliggende oorzaak van uw haarverlies te achterhalen en hoe u deze aandoening kunt bestrijden.

Haarverlies hoeft niet permanent te zijn, dus onderneem in een vroeg stadium maatregelen die u kunt nemen en uw haar krijgt de beste kans om te leven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *