Categories
Uncategorized

Van ramp tot triomf – Edward Hemmings ‘Big EPA Reveal · MHD

MHD Global Ambassador Edward Hemmings heeft ons platform gebruikt om het geven van kappers- en kapperonderwijs bij Alan d te ondersteunen – en had geweldige dingen verwacht als het ging om EPA-resultaten.

Het liep echter niet helemaal volgens plan voor zijn kapperstudenten. Lees verder om de resultaten te ontdekken, wat er mis ging en hoe onze gedeelde samenwerking hem heeft geholpen de zaken te veranderen.

Alles minder dan 100% is een mislukking… of dat dacht ik!

Mislukken

Onze filosofie is altijd geweest dat alles minder dan 100% een mislukking is. Of het was tot onze eerste 2 EPA’s, die waren in Barbering & Ladies Hairdressing. Ik heb beloofd dat ik je de resultaten zou geven, goed of slecht. Dus hier gaat het:

Dameskappers: 6 zat, 2 onderscheidingen, 3 passen, 1 mislukt.

Barbering: 3 zat, 3 mislukt.

Nou, dat gaf ons een bloedneus! Maar we wisten dat we onze krijgersgeest moesten tonen, diep moesten graven en dingen moesten veranderen. En ik ben blij te kunnen melden dat dit precies is wat we hebben gedaan.

Dus laten we beginnen met het goede. De vaardigheid in het kappersvak voor dames kon niet worden verweten en de manier waarop studenten de dag behandelden was fantastisch, wat echt hun vaardigheid en veerkracht demonstreerde. Helaas vergat één kandidaat slechts 1 van de vereiste technieken op lang haar, wat resulteerde in de enkele mislukking.

Het probleem met de kappers? Modellen – ze waren 3 naar beneden. Vaardigheid was niet in het geding. Het probleem deed zich voor bij het voldoen aan alle vereisten. Op de testdag vergeten onze studenten hun plannen en – in één geval – viel ze totaal uit elkaar.

Het was tijd om terug te gaan naar de basis

Terug naar de basis

Dus wat ging er mis?

De meeste van onze studenten werken al op de salonvloer, dus we wisten dat het geen kwaliteitsprobleem was. In feite hebben we onze leerlingen altijd volgens hogere normen geleerd dan de basisvereisten. Uiteindelijk waren we naïef in de gedachte dat het bezitten van de werkelijk vereiste vaardigheden voldoende zou zijn om de EPA’s te vernietigen.

Dat gezegd hebbende, waren onze kapperresultaten een duidelijke indicatie dat we onze aanpak moesten veranderen. We besloten dat we terug moesten naar de basis en alles op EPA-dag schoon en eenvoudig moesten houden. Geen risico nemen of de boot eruit duwen. Gewoon voldoen aan de precieze vereisten.

We zullen ons kerncurriculum nooit veranderen

Kerncurriculum

Ik was geschokt om te horen over aanbieders die hun kandidaten zojuist voorbereiden op de EPA, door simpelweg een enkele knip-, kleur- en langhaartechniek te leren. Deze leerlingen zullen helaas op de lange termijn verliezen, omdat ze in aanmerking komen, maar totaal onvoorbereid zijn voor een carrière op de salonvloer.

Wat we absoluut niet hebben gedaan, is ons kerncurriculum veranderen – en we zullen nooit zomaar lesgeven. In plaats daarvan hebben we onze focus verlegd om studenten vanaf maand 1 bewust te maken van EPA-vereisten.

Nu zijn ze verantwoordelijk voor het lokaal inkopen van hun eigen modellen. Wat we doen, is ervoor zorgen dat de modellen zelf weten dat – zonder hen – de leerling hun EPA niet kan halen en niet in aanmerking komt.

We werken nauw samen met werkgevers om ervoor te zorgen dat ze worden ondersteund – en dat ze de vereiste vaardigheden regelmatig oefenen. Op de EPA-dag zelf is alles eenvoudig: studenten weten precies wat er van hen wordt verwacht en wij kunnen aan alle eisen voldoen.

Samenwerken met MHD om leren te personaliseren

Gepersonaliseerd leren

Zoals u waarschijnlijk weet, heb ik het platform van MHD gebruikt om te ondersteunen Alan d’s onderwijs gegeven sinds ik eind vorig jaar Global Ambassador werd. In het bijzonder heb ik de afspeellijsttechnologie van MHD gebruikt om studenten te betrekken en enthousiast te maken over hun leerproces.

We hadden eerder een groepsaanpak gevolgd bij het leren op het MHD-platform, maar na deze resultaten hebben we besloten om een ​​individueel leerplan op te stellen voor elke student … iets dat gemakkelijk is met de afspeellijsttechnologie van MHD.

In nauwe samenwerking met het team van MHD – in het bijzonder directeur Operations Sarah Oglesby – hebben we de belangrijkste tutorials doorgenomen en geïdentificeerd die studenten kunnen gebruiken om EPA-technieken te versterken. Studenten kappers nemen bijvoorbeeld Schaar en tondeuse-over-kam deel 1. Het is ongelooflijk nuttig geweest om MHD aan boord te hebben om ondersteuning en advies te bieden. Dankzij onze samenwerking profiteren Alan d-studenten van onze gecombineerde expertise.

Bovendien stelt het interactieve MHD-platform Alan d-docenten in staat om nauw samen te werken met werkgevers als het gaat om de vereiste technieken, met behulp van de kwaliteitslessen om het leren in de academie en de salon te standaardiseren.

Onze laatste resultaten? Over het algemeen succes!

Geslaagd

Het is een behoorlijke leercurve geweest, maar wel een met een happy end.

Door een groeimindset te hanteren – en nauw samen te werken met onze werkgeverspartners en het geweldige team van MHD – we behaalden een slagingspercentage van 100% in onze resultaten van juni. En we hebben voortgebouwd op dat succes sinds elk van onze nieuwste lichting studenten kapper- en dameskappers hun EPA’s met onderscheiding hebben behaald.

Dus als je een werkgever bent die op zoek is naar een aanbieder van opleidingen die investeert in het succes van leerlingen, bel me dan 0207 6349400 of stuur me een bericht via mijn Instagram-account @landhair – en terwijl u toch bezig bent, kunt u een afspraak maken met Sarah Oglesby, Director of Operations bij MHD, om te bespreken hoe MHD u kan helpen om resultaten zoals de mijne te behalen.

Boek een videogesprek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *