Categories
Uncategorized

Uw sieraden op de juiste manier onderhouden | Mode en slijtage

Als u uw meest dierbare bezittingen zou rangschikken, garanderen we dat sieraden tot de top behoren. En dat betekent gewoon dat u dat moet doen wees beter voorzichtig van hen zodat ze je voor altijd meegaan!

In dit stuk gaan we dieper in op hoe je jouw sieraden op de juiste manier beschermt en ervoor zorgt dat ze generaties lang meegaan en in topvorm blijven. Als u uw ring aan uw zoon of dochter wilt doorgeven, volg dan de volgende stappen voor de laatste.
Houd uw metalen stukken uit de buurt van hout

Houten juwelendoosjes zijn mooi en allemaal, maar ze zijn geen goed idee.
Hier is waarom:

Hout is een natuurlijke substantie die ooit leefde. En zelfs als een verfijnd eindproduct is het bekend dat het organische zuren afgeeft. Deze zuren zijn als azijnzuur en mierenzuur. En als je zelfs maar de basiswetenschappelijke lessen hebt gevolgd, weet je dat zuur een corrosieve aard heeft voor bijna alle stoffen waarmee het in contact komt. Sieraden gemaakt van metaalachtig materiaal raken beschadigd en worden aangetast, waardoor ze hun kleur en glans verliezen. Dus als u uw metalen stukken er glanzend en mooi uit wilt laten zien, blijf dan uit de buurt van houten voorwerpen.

U kunt de houten kist gebruiken om de houten stukken in op te bergen; in plaats daarvan wordt op deze manier geen kwaad gedaan.

Droog bewaren

Wanneer een sieraad, van metaal of hout, in contact komt met water en vocht, zijn de resultaten vervelend. De metalen kunnen oxideren en gaan corroderen of roest ontwikkelen, en de houten stukken kunnen schimmel krijgen, wat gewoon onaangenaam is. Dat gezegd hebbende, zorg er altijd voor dat uw dierbare stukken worden geplaatst uit de buurt van vocht en water.

Als u op een vochtige locatie woont, kunt u uw stukken het beste in een luchtdichte ritssluiting opbergen en veilig sluiten. Zorg ervoor dat u al het vocht er volledig uit knijpt.

Bewaar je stukken met luchtontvochtigers

Omdat we benadrukken hoe gevaarlijk vocht is voor uw sieraden, kunt u ontvochtigers zoals krijt en siliconenverpakkingen gebruiken om het vocht langdurig weg te houden. Deze materialen zijn uitstekend omdat ze al het vocht uit de omringende lucht absorberen en omdat de sieraden in de buurt zijn, worden ze droog en veilig bewaard. Als u zich afvraagt ​​waar u siliconenverpakkingen kunt krijgen, zijn dit de kleine witte zakjes die bij nieuwe schoenen worden geleverd. Dus als je een nieuw paar koopt, gooi ze dan niet weg, maar bewaar ze dichtbij en berg ze op met je kettingen en ringen.

Wanneer u naar de sportschool, de sauna, het zwembad of waar dan ook gaat waar u nat wordt, kunt u het stuk het beste verwijderen terwijl u zich op deze plaatsen bevindt.

Vermijd contact met cosmetische producten

Cosmetica zoals haarsprays, parfums, lotions, oliën en lichaamssprays zijn niet geschikt voor uw sieraden. Ze tasten de ornamenten aan en verkorten hun levensduur. Cosmetische producten zijn gemaakt met chemicaliën die misschien niet schadelijk zijn voor uw huid, maar het tegenovergestelde effect hebben op uw juweel. Sommige van die chemicaliën kunnen een chemische reactie veroorzaken waardoor uw sieraden hun glans en aantrekkelijk uiterlijk verliezen.

Vermijd direct zonlicht

De zonnestralen bevatten nogal wat stralingsbundels die het menselijk oog niet kan zien. Enkele voorbeelden zijn de röntgenstraling en uv-licht. Sommige van deze stralingen veroorzaken een chemische reactie met metalen en edelstenen, waardoor ze dof en saai worden. Het is vooral belangrijk om te overwegen of u piercings draagt. Het is dus waarschijnlijk het beste idee om ze uit direct zonlicht te houden als het gaat om opslag.

Draag alleen sieraden van goede kwaliteit

Koop sieraden van hoge kwaliteit, gemaakt van goede materialen die niet reageren met het lichaam, en bij een gecertificeerde winkel. Omdat niet alle materialen zijn goedgekeurd voor gebruik in lichaamssieraden. Dit is waarom we aanbevelen Pierce Off Body sieraden stukken vanwege hun topstandaarden en breed assortiment. Sieraden van goede kwaliteit zijn gemakkelijker op te bergen omdat ze hetzelfde blijven, niet dof worden en langere tijd geen krassen krijgen.

Bewaar verschillende soorten ornament apart

Dit houdt in dat we het zilver bij elkaar moeten houden, het goud in een andere container, koper, messing en elk ander stuk in onze collectie. Dit zorgt ervoor dat ze op de lange termijn niet van elkaar afwrijven en elkaar aantasten. Weet je nog dat we zeiden wat hout doet met metalen stukken? Dat is een voorbeeld dat laat zien hoe belangrijk het is om ze apart op te slaan. Als je één sieradendoosje hebt, gebruik dan slim verschillende compartimenten of aparte ritssluitingszakjes voor specifieke typen.

Maak ze goed schoon

Als uw sieraden toch nat worden, in contact komen met water of een cosmetische lotion of crème, gebruik dan een schone katoenen doek om deze schoon te maken. Sommige mensen adviseren u misschien om tandpasta te gebruiken, maar dat is niet juist. Tandpasta is hard voor de meeste sierstukken en zal deze verder eroderen. Voor de beste resultaten kunt u het beste een expert vragen die u een speciaal samengestelde reiniger zal verkopen om de klus te klaren.

Laat uw stukken professioneel reinigen

Als alternatief voor het zelf doen, kunt u uw sieraden professioneel laten reinigen en polijsten door experts. Een juwelier heeft de juiste oplossingen en gereedschappen en zal de juiste technieken gebruiken om ervoor te zorgen dat uw stuk blijft zoals het hoort, maar er beter uitziet.

Als je ingewikkelde ontwerpen met edelstenen hebt, kun je dit het beste doen, omdat ze ook de gebieden kunnen schoonmaken die je misschien niet zelf bereikt.

Koop beschermende producten voor sieraden

Om goed voor je sieraden te zorgen, zou de juiste manier je ook garanderen om beschermingsproducten voor sieraden te kopen. Deze stukjes kunnen de vorm hebben van crèmes of sprays en soms poeders die u op het product gebruikt, zoals geadviseerd door een professional.

Geef je stukken een pauze

Het is inderdaad mogelijk dat u uw ketting, armband of enkelband niet 24/7 hoeft te dragen. Geef ze soms ook een pauze. Omdat we constant in contact staan ​​met zeep, wasmiddelen, lotions en zonlicht, kan het zijn dat we er de hele tijd bij blijven, waardoor ze sneller kunnen aantasten. Als u ze echter liever aanhoudt, bijvoorbeeld een trouwring, zorg er dan voor dat u deze af en toe schoonmaakt.

Gevolgtrekking

Zoals eerder vermeld, als u wilt dat uw sieraden een leven lang meegaan, wat overigens gewoon kan zorg er goed voor. Alle hierboven genoemde manieren zullen u helpen om precies dat voor elkaar te krijgen, en u hoeft zich over een paar jaar geen zorgen te maken over vervangingen. Mooie sieraden verdienen een goede verzorging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *