Categories
Uncategorized

Uw haar kan verouderen – Bent u schuldig aan deze haarfouten?

Het kan gemakkelijk zijn om verstrikt te raken in de beste anti-aging huidverzorging of procedures om die jeugdige gloed te helpen behouden. Maar soms kan ons haar achterblijven. Of je nu al jaren dezelfde snit en kleur krijgt of je bent een beetje avontuurlijker met je stijl, je haar werkt misschien tegen je antiverouderingsroutine in. Lees verder om er zeker van te zijn dat u niet de volgende haarfouten maakt waardoor u ouder kunt worden.

Haarfout # 1: hoogtepunten krijgen om je grijzen te bedekken

Gebruik geen highlights om uw ongewenste grijze haar te bedekken, tenzij u een natuurlijke blondine bent. Als je dat niet bent, loop je het risico op droge lokken. Vraag in plaats daarvan meer diepte aan met slechts één proceskleur bij de wortels. Misschien wil je ook een paar keer per jaar met je kapper chatten over het toevoegen van subtiele highlights voor een extra (en subtiele) dimensie.

Haarfout # 2: te donker worden of ervoor kiezen om een ​​extreme kleurverandering aan te brengen

Een van de grootste haarfouten is te donker worden of kiezen voor een extreme kleurverandering. Dus als je kapper je een beetje tegenspreekt met betrekking tot een donkerdere tint, moet je naar hem luisteren. Lichter haar is echter veelzijdiger omdat het de teint kan verhelderen. Donker haar accentueert ook eventuele grijze haren die uitgroeien, dus u kunt het beste kiezen voor iets natuurlijkers voor uw huidskleur.

haar vergist die leeftijd

Haarfout # 3: dunner wordend haar negeren

Ons haar begint van nature dunner te worden naarmate we ouder worden. Dus als je last hebt van dunner wordend haar, maar je nog steeds je kenmerkende stijl draagt, is het misschien tijd om dingen een beetje te veranderen. Bespreek met uw kapper wat er het beste uitkomt met uw gelaatstrekken. Ze kunnen lagen, een nieuwe lengte of een nieuwe hoek voorstellen om te proberen. Denk niet meteen dat je korter moet worden – soms kan kort haar er nog steeds vezelig uitzien!

Haarfout # 4: één platte haarkleur hebben

Als je je haar kleurt, probeer dan niet met slechts één algemene toon te werken. Als u highlights overslaat, kan uw haar er grauw en plat uitzien. Vraag je kapper dus naar highlights om je haar wat beweging te geven en je gezicht te omlijsten. Beschouw ze als contouren voor uw haar – als ze correct worden gedaan, zullen ze uw beste gelaatstrekken accentueren en uw gezicht er jonger en voller laten uitzien.

Haarfout # 5: Te veel conditioner gebruiken

Begrijp ons niet verkeerd – we zouden allemaal de juiste maatregelen moeten nemen om ervoor te zorgen dat ons haar gehydrateerd en gezond is. Als je je haar echter te veel conditioneert, wordt het plat, vettig en futloos. Kies in plaats daarvan voor een lichtgewicht conditioner en ga niet te ver. Als je nog steeds breuk, klitten en andere problemen opmerkt, wil je misschien met je kapper praten over een snit die beter bij je past.

Haarfout # 6: je kleur laten vervagen of asymmetrische tonen gebruiken

Door je kleur te laten vervagen of door te kiezen voor asymmetrische tinten, krijg je een doffe, grijsachtige zweem op je haar. Werk dus samen met je haarstylist aan warmere kleuren die meer licht en glans zullen creëren. Vergeet ook niet dat als je in de zon stapt of naar hittegereedschap reikt, je een goede beschermer nodig hebt!

Haarfout # 7: geen hydraterende producten gebruiken

We weten het, we weten het. We noemden de gevaren van overconditionering, maar jij Doen nog steeds hydraterende producten moeten gebruiken. Probeer haarproducten te vermijden die alcohol bevatten, omdat ze je stands uitdrogen. En blijf niet alleen bij hydraterende shampoos en conditioners – grijp naar een gewichtloze olie, zoals Werkwoord Ghost Oil. Het is kristalhelder van kleur, dus het zal de tint van je haar niet vlekken. Het kan ook worden toegevoegd aan vochtig of droog haar zonder er te vettig uit te zien of aan te voelen.

Haarfout # 8: gebrek aan zelfvertrouwen!

Er is niets erger dan omgaan met een slecht kapsel of een slechte kleur – het kan ons zelfvertrouwen onmiddellijk aantasten, waardoor het kapsel er ongetwijfeld nog erger uitziet. Als je echter al jaren van je lange haar houdt, of je kenmerkende tint geeft je een geweldig gevoel, ga ervoor! Niets veroudert ons meer dan een gebrek aan zelfvertrouwen, dus draag je snit en kleur met een glimlach!

Klaar om je look bij te werken? Bekijk de beste kapsels voor vrouwen ouder dan 50!

8 haarfouten die je verouderen

Vond je dit artikel leuk? Meld je aan (het is gratis!) En we sturen je elke week geweldige artikelen zoals deze. Schrijf je hier gratis in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *