Categories
Uncategorized

Redenen om haarextensies te vermijden

Of u nu kiest voor synthetische of echte haarextensies, alle procedures, van dragen en lijmen tot naaien en zelfs knippen, hebben nadelen. Zelfs als u bereid bent te betalen voor het product en de toepassing van de hoogste kwaliteit, is er nog steeds geen garantie dat hair extensions uw eigen lokken niet zullen beschadigen.

Lees meer over de belangrijkste redenen om hair extensions te vermijden en beslis zelf of ze de risico’s waard zijn. Hoewel kleine clip-on extensions niet zo gevaarlijk zijn, kan elk type hair extensions uiteindelijk meer zijn dan je had verwacht.

Haarschade

Het gewicht van de extensions is altijd een probleem en breuk is bijna gegarandeerd. Uw haar kan na het gebruik van extensions in een slechtere vorm terechtkomen dan voorheen, waardoor u opnieuw voor de procedure moet kiezen en de cyclus van schade moet voortzetten. Tenzij je de lichtste haarextensies met clip gebruikt, moet je je haarverzorgingsroutine echt verbeteren om de schade te bestrijden.

Onderhoud gedoe

Een van de meest voor de hand liggende redenen om hairextensions te vermijden, is het feit dat ze veel onderhoud vergen. Verwacht een maandelijks bezoek aan de salon om ze in goede conditie te houden, en als u dat overslaat, riskeert u verdere schade. Ze moeten ook om de paar maanden worden vervangen, en dat is weer een dure reis naar een specialist.

Vast met dezelfde look

Als je het leuk vindt om regelmatig van kapsel te veranderen, dan zijn hair extensions zeker niet voor jou. Je hebt niet de vrijheid om te experimenteren en dingen te veranderen op basis van je humeur. Je hebt misschien mooi lang haar, maar je zit eraan vast, en de beperkingen zijn het gedoe en de kosten misschien niet waard.

Er nep uitzien

Zelfs als je dure extensions uitgeeft en ze door een professional laat doen, is een van de redenen om haarextensies te vermijden het feit dat ze er meestal nep uitzien. Zelfs vreemden kunnen de uiteinden van je haar boven de extensions opmerken, en als je kiest voor rechte extensions, zien ze er misschien ook nep uit.

Uw extensies kwijtraken

De veiligste manieren om extensions te dragen, zijn ook het meest schadelijk voor zowel je haar als je hoofdhuid. Als je bang bent dat ze afhaken, vooral als je ze alleen voor een speciale gelegenheid hebt gekocht, moet je je salonafspraak heroverwegen. Er zijn geen experts op het gebied van haarextensies die u kunnen helpen het probleem op te lossen.

Hoge kosten

Een van de redenen om hair extensions te vermijden, is het feit dat u uiteindelijk meer betaalt dan u aanvankelijk in gedachten had. Afgezien van de onderhoudskosten, moet u ze nog steeds regelmatig vervangen. En als je voor een dure optie hebt gekozen, zul je het moeilijk vinden om naar beneden te gaan, alleen omdat je aan kleding hebt gespendeerd en je creditcards maximaal hebt benut.

Risico op hoofdpijn

Migraine kan dagelijks voorkomen als u veel tolerantie hebt voor hoofdhuidspanning. Hairextensions trekken aan de wortel en kunnen hoofdpijn veroorzaken die je niet echt gewend bent. Als je al voor extensions hebt gekozen en pijn in je hoofdhuid of veel migraine hebt gekregen, is het een goed idee om er snel vanaf te komen.

Permanent haarverlies

Tractie alopecia is een van de meest angstaanjagende redenen om haarextensies te vermijden. Ze beschadigen niet alleen je haar, ze kunnen het ook uit de wortel trekken, waardoor je kale plekken krijgt. Door het gewicht en de spanning van hair extensions is blijvende schade aan je hoofdhuid geen klein risico. Zodra je haaruitval begint op te merken, is het tijd om voorgoed verder te gaan met hair extensions.

Exploitatie

Echte hairextensions zijn het duurst en zien er realistisch uit, maar heb je je ooit afgevraagd waar ze vandaan komen? Ze kunnen het resultaat zijn van de uitbuiting van vrouwen in arme landen, die het kleinste deel krijgen van de prijs die je bereid bent te betalen voor prachtig haar.

Eindigend met de verkeerde blik

Weet je echt zeker dat lang haar goed bij je past? Een van de redenen om hair extensions te vermijden, is het feit dat je al na een paar dagen kunt beseffen dat ze niet echt voor je werken. Voordat je uitgaat aan een hoogwaardige extensie, probeer een pruik en beslis of dit echt een look is die je stijl verbetert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *