Categories
Uncategorized

Psychologen onthullen hoe u weet dat u ‘The One’ hebt gevonden – FashionBeans.com

We kunnen het er waarschijnlijk allemaal over eens zijn dat relaties in de beste tijden een lastige zaak zijn. Als je van een veeg naar rechts op Tinder komt, voorbij de eerste date komt en dan het territorium van de ‘officiële relatie’ binnengaat, kan het allemaal veel lijken op het uitvoeren van een handschoen waarop je ongelooflijk slecht voorbereid bent. Maar als het je lukt om het te redden met succes in coupledom – klappen op de rug en rammelende glazen van ons allemaal hier – de volgende vraag die je jezelf moet stellen is deze; zijn ze echt ‘The One’?

Of u nu aan boord bent met het idee dat er maar één persoon is, onder de 7,6 miljard mensen op aarde, met wie u voorbestemd bent om de rest van uw leven mee door te brengen, het feit blijft dat sommige mensen gewoon zijn beter bij elkaar passen. Hier is een cute Answers post praten over die magie.

iStock / LittleBee80

Het is ook waar dat je, als je dit adorabel compatibele wezen vermoedelijk hebt gevonden, weet of je dat wel bent voor elkaar bestemd langdurig of iets dat lijkt op wellustig gemak, is weer een beetje lastig.

Voel je je kalm, vredig en oprecht gelukkig? Dat is een goede indicator.

‘Als je The One hebt gevonden, stroomt de relatie gewoon. Het gaat redelijk eenvoudig ”, zegt de bewonderenswaardig optimistische Jeannie Assimos, Chief of Advice bij online datingsite eHarmony. “Je begrijpt elkaars standpunten en percepties, en accepteert ze of voelt hetzelfde. Als een relatie wordt gekenmerkt door conflicten, ruzie of regelmatig koppen, geeft dat waarschijnlijk aan dat de compatibiliteit er niet is. “

‘Een enorme indicator dat je The One hebt gevonden? Het is gewoon gemakkelijk om bij deze persoon te zijn ”, zegt ze. “Je voelt je thuis, helemaal op je gemak en kunt jezelf zijn. Aandacht besteden aan hoe we ons voelen als we bij iemand in de buurt zijn, is belangrijk. Voel je je kalm, vredig en oprecht gelukkig? Dat is een goede indicator. “

iStock / PeopleImages

Vertrouwen op je onderbuikgevoel kan echter aanvoelen als een sprong in het diepe. Dus hoe zit het met een checklist met door de wetenschap ondersteunde indicatoren?

Gelukkig is er een cohort van toppsychologen en relatiedeskundigen die er hun missie van hebben gemaakt om de complexiteit en subtiliteiten van het effect van liefde op de hersenen te ontdekken. Van veranderingen in je vocabulaire tot veelbetekenend Instagram-gedrag, hier is de deskundige mening over of je te maken hebt met een affaire of het echte werk.

Je brein verandert

Een duidelijke aanwijzing dat een relatie de real deal is, is dat je dat ‘uit het oog, uit het hart’ fenomeen niet ervaart wanneer je partner er niet is. In plaats daarvan zul je er vaak over nadenken – eigenlijk bijna altijd.

Liefde en oprechte gehechtheid veranderen in feite de biochemische reacties die in je hersenen plaatsvinden

EEN Studie uit 2005 uitgevoerd door onderzoekers van de Stony Brook University in New York suggereert dat dit komt omdat echte liefde en oprechte gehechtheid de biochemische reacties die in je hersenen plaatsvinden, daadwerkelijk veranderen.

Als je aan The One denkt, krijg je een golf van geluksverhogende neurotransmitter dopamine en een oplichting van de beloningscentra van de hersenen.

iStock / nd3000

Dat alles zorgt ervoor dat we ons warm en wazig voelen, en daarom is de kans groter dat we ons regelmatig aan deze gelukkige gedachten blijven overgeven. Vooral in de vroege stadia van een sterke relatie, wanneer de effecten het meest krachtig zijn.

Uw voornaamwoorden veranderen

Zoals Assimos terecht opmerkt: “De Ene zal niet proberen je te veranderen. Ze zullen je accepteren zoals je bent en je grootste supporter in het leven worden. “

Degenen die zich diep verbonden voelen met hun partner, gebruiken vaker meervoudsvormende voornaamwoorden zoals ‘wij’ en ‘ons’

In grote lijnen is dat waar. Een manier waarop ze u echter onvermijdelijk, zij het onbedoeld, zullen veranderen, is door uw dagelijkse voornaamwoordgebruik te beïnvloeden.

Shutterstock / Milan Ilic-fotograaf

In een Studie uit 2002, psychologen van de Universiteit van Texas in Austin, ontdekten dat degenen die zich diep verbonden voelen met hun partner, eerder meervoudige voornaamwoorden zoals ‘wij’ en ‘ons’ gebruiken dan het enkelvoud ‘ik’ of ‘ik’.

De bevindingen zijn sindsdien bevestigd door iedereen die ooit als singleton een diner voor koppels heeft bijgewoond. En we voelen voor je.

Je bent bereid om te vechten

Old Willy Shakes had gelijk met het geld toen hij verklaarde dat de koers van ware liefde een vaak rotsachtige weg was. Maar als onderzoekspsycholoog Luis Rubén de Borbón merkt op, een bereidheid om te vechten voor het succes van jouw relatie is wat The One echt onderscheidt. Meer nog dan hoe ‘compatibel’ twee mensen op papier zouden kunnen zijn.

Een succesvolle relatie … hangt af van pure wilskracht en wil in een relatie blijven.

“Iedereen die ongelukkig is [in their relationship] geeft het natuurlijk de schuld aan de façade van compatibiliteit ”, schrijft hij. “Ze beseffen niet en begrijpen niet dat een succesvolle relatie niet afhangt van hoe gelijk je bent, maar dat het alleen maar vasthoudt aan de wilskracht en in een relatie wil blijven.”

Shutterstock / Artem Tymoshenko

Leidende levenscoach, Olga Levancuka, is het ermee eens: “Je moet in gedachten houden dat het vinden van The One niet betekent dat je een kloon van jou moet vinden die precies dezelfde passies deelt of precies aan je verwachtingen voldoet”, zegt ze.

“Het betekent dat je iemand moet vinden die bereid is om je relatie te laten slagen en jij bent bereid hetzelfde te doen. Relaties gaan niet alleen over romantische uitjes en vlinders, het kan hard werken zijn en jullie moeten allebei bereid zijn om een ​​solide basis te leggen. “

U brengt gelukkig een offer

Zoals Levancuka beschrijft, als je The One hebt ontmoet, zul je allebei cool zijn om bepaalde offers voor elkaar te brengen, ook al ben je historisch gezien altijd meer bezig geweest om jezelf als nummer één te beschouwen.

Psychologen noemen dit ‘dure verbintenis-signalen’ – wanneer we handelingen verrichten of ons gedragen op een manier die ons waarschijnlijk zal ‘kosten’ in termen van onze tijd, geld of onze emoties, simpelweg omdat we onze partner willen helpen.

Shutterstock / nd3000

EEN 2015 studie uitgevoerd door psychologen aan de Japanse universiteit van Kobe, ontdekten dat relaties waarin dit soort gedrag afwezig of zeldzaam was, minder snel ver zouden gaan.

Je deelt niet te veel

Die mensen die regelmatig selfies van verliefde stellen posten? Ze doen waarschijnlijk hun best om een ​​band te compenseren die er in werkelijkheid gewoon niet is. Volgens Levancuka, als je partner je relatie niet overal pleistert sociale media feeds, het is eigenlijk een sterke indicator dat alles goed gaat in Couplesville.

Als ze te veel delen, kan dit een teken zijn van onzekerheid

“Helaas zijn sociale media nu een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven, tot het punt waarop elk moment moet worden gedocumenteerd en vastgelegd. Gelukkige stellen die hun relatie serieus nemen, delen echter niet veel informatie over hun relatie online ”, legt ze uit.

Shutterstock / Monkey Business-afbeeldingen

“Het is volkomen normaal dat uw partner af en toe een foto van u deelt, maar gelukkige stellen genieten van elkaars gezelschap in het heden. Dit betekent dat ze niet zullen stoppen met genieten van elkaars gezelschap, alleen om een ​​status te posten of een selfie te maken.

“Als ze te veel delen, kan dat een teken zijn van onzekerheid, of dat ze zich meer zorgen maken over hoe je iets toevoegt aan hun sociale imago dan dat ze gefocust zijn op hoe je hun dagelijks leven verrijkt.”

Je hebt je vrienden en familie ondervraagd

Volgens psychologen, wat degenen die het dichtst bij ons staan ​​van onze partner denken, kan een enorme invloed hebben op het verloop van een relatie.

Als je The One hebt gevonden, wil je dat iedereen in je leven ze ontmoet

EEN Studie uit 2014 ontdekte ook dat, aangezien de mensen om ons heen zo’n impact kunnen hebben op ons liefdesleven, het gebruikelijk is dat je ‘steun wilt verzamelen’ voor je ontluikende romance.

Dus als je je partner niet alleen aan je vrienden en familie hebt voorgesteld, maar ook feedback van alle betrokken partijen hebt gevraagd en tegelijkertijd alle deugden van je partner hebt benadrukt, is de kans groot dat je The One hebt gevonden – vooral als iedereen op de nacht.

Shutterstock / Syda Productions

“Als je The One hebt gevonden, wil je dat iedereen in je leven ze ontmoet en leert kennen”, zegt Assimos. “Je bent echt opgewonden over het vooruitzicht om bij deze persoon te zijn, en je kijkt niet langer rond om te zien wat er nog meer is.”

Ze zijn je # 1 cheerleader

Volgens de beroemde psychologische onderzoeker Dr. John Gottman, elkaars ‘levensdromen’ ondersteunen, oftewel uw langetermijndoelen en ambities, is een belangrijk onderdeel van een gezonde en duurzame relatie.

Stellen die zich concentreerden op het samen bouwen van iets, of het nu een bedrijf was of aan een gemeenschappelijk doel werkte, bleven het langst bij elkaar.

Volgens Gottman moet The One “naar je opkijken, je bewonderen en respecteren”. Met andere woorden, ze worden je grootste kampioen en een altijd betrouwbare bron van steun en aanmoediging.

Levancuka is dezelfde mening toegedaan: “De gelukkigste relaties zijn gebaseerd op wederzijds respect, dus zelfs als jullie allebei verschillende interesses hebben die je wilt nastreven, zal The One er zijn om je aan te moedigen en te ondersteunen.”

Shutterstock / George Rudy

Je zult merken dat je ook zwaar geïnvesteerd hebt om ze te helpen opbouwen. Uit het jarenlange onderzoek van Gottman bleek zelfs dat stellen die zich concentreerden op het samen bouwen van iets, of het nu een bedrijf was of aan een gemeenschappelijk doel werkte, de neiging hadden om het langst bij elkaar te blijven.

Slaapkamergymnastiek is niet je enige hobby

Seks speelt natuurlijk een grote rol in een gezonde relatie, en fysiek aangetrokken worden tot je partner en genieten van hun gezelschap is een essentieel controlepunt.

Als al je plannen op de een of andere manier tijd alleen bevatten waarin je misschien seks kunt hebben, dan zouden de alarmbellen moeten rinkelen.

Maar als seks het enige is dat je samen doet als het je is gelukt om wat tijd vrij te maken, moeten we er helaas op wijzen dat dit misschien geen goed teken is.

Shutterstock / Y Photo Studio

“Seks is geweldig en je zou er veel van moeten hebben, maar het is belangrijk om een ​​sterkere, emotionele band verder op te bouwen”, zegt Levancuka. “Als al je plannen op de een of andere manier tijd alleen bevatten waarin je seks kunt hebben, dan zouden de alarmbellen moeten gaan rinkelen. Met The One moet je lol kunnen hebben zonder dat je seks nodig hebt. “

Je bent gesynchroniseerd

“Wanneer je gesynchroniseerd bent met je partner, ben je volledig aanwezig bij die persoon – lichaam en geest. In een romantische relatie is het belangrijk om je op deze manier met iemand verbonden te voelen. Als die connectie er is, voelen we ons gezien, gehoord, gewaardeerd, gerespecteerd en gekoesterd ”, zegt Levancuka.

Maar als u dacht dat deze hele kwestie van synchroniciteit meer pseudowetenschap was dan iets concreets, een 2016 papier gepubliceerd door onderzoekspsychologen is hier om te bewijzen dat u ongelijk hebt.

Shutterstock / George Rudy

Zoals Levancuka terecht beweert: “Wetenschappers hebben ontdekt dat sommige stellen zo goed op elkaar zijn afgestemd dat hun hersenen synchroon beginnen te werken. Dat betekent dat ze een toestand hebben bereikt waarin hun zenuwstelsel in harmonie tikt, waardoor ze elkaars gedachten en emoties kunnen lezen. ”

Volgens de onderzoekers is een kwartiertje naast The One zitten voldoende om te synchroniseren.

Nu je de checklist hebt, kun je beter beginnen met een kijkje te nemen op wat er bovenaan gebeurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *