Categories
Uncategorized

Maakt u deze veel voorkomende fouten bij het wassen van uw haar? – Prime Women

Het kan zo frustrerend zijn om dat te krijgen perfecte haarsnit, producten kopen en tijd investeren in haaronderhoud om alleen droog, kroezend of onhandelbaar haar te hebben. Wist je dat de oplossing zo simpel kan zijn als hoe u wast en verzorgt uw haar? Heb je deze veelvoorkomende fouten gemaakt bij het wassen van je haar? Laten we deze kapsalongeheimen leren kennen die u kunnen helpen ongezond en onaantrekkelijk haar te vermijden.

Haarwasfout # 1: wassen met heet water

Het is gebruikelijk om ons haar onder de douche te wassen. We doen het allemaal. Het probleem is dat de meeste mensen van warme douches houden. Ons haar profiteert helaas niet als het water te warm is. Deze warmte zorgt ervoor dat ons haar de natuurlijke oliën verliest die onze hoofdhuid aanmaakt en laat ons achter met droog, kroezend haar. Door te wassen met warm water kunnen de schacht en de nagelriem echter openen. Dit helpt het haar grondig te reinigen zonder het uitdrogende effect.

Fout # 2: Conditioner op je hoofdhuid aanbrengen

Conditioner op de hoofdhuid aanbrengen is over het algemeen geen goede gewoonte om mee te beginnen. Natuurlijke oliën van onze hoofdhuid zijn daar duidelijk veel geconcentreerder en door conditioner rechtstreeks aan ons hoofd toe te voegen, kan ons haar er veel sneller vettig uitzien. Deze overtollige olie kan er ook voor zorgen dat ons haar plat en zwaar wordt.

Na het haar grondig in warm water te hebben gewassen, breng je conditioner aan van halverwege tot aan de punten. Als je het een paar minuten laat intrekken, worden de meer beschadigde delen van het haar gevoed.

fouten bij het wassen van haar

Fout # 3: producten gebruiken met vervelende chemicaliën

Natriumlaurylsulfaat (SLS) en natriumlaurethsulfaat (SLES) zijn te vinden in veel shampoo-merken. Dit is verantwoordelijk voor het creëren van het schuimende schuim en werkt ook om productscheiding te voorkomen. Na verloop van tijd kan deze chemische stof ademhalingsproblemen en cataract veroorzaken en kan het oestrogeen nabootsen.

Geregistreerd als pesticide door The Environmental Protection Agency, Triclosan, een conserveermiddel in veel producten, kan schade toebrengen aan voortplantingsorganen en kan een verhoogde gevoeligheid voor allergenen veroorzaken.

Parabenen worden in veel haar- en huidverzorgingsproducten aangetroffen. Ze zijn verantwoordelijk voor het bereiken van een lange houdbaarheid. Parabenen kunnen oestrogeen nabootsen in ons lichaam wat kan leiden tot een verhoogd risico op kanker.

Als u niet zeker weet of een ingrediënt veilig is, de EWG’s Skin Deep Cosmetic Database is een fantastische bron voor het onderzoeken van productmerken en ingrediënten.

Haarwasfout # 4: voor altijd hetzelfde merk gebruiken

We weten allemaal hoe het is om een ​​shampoo en conditioner te vinden waar we van houden. Als we het eenmaal hebben gevonden, willen we het nooit meer loslaten. Langdurig gebruik van hetzelfde merk kan uiteindelijk productophoping veroorzaken, waardoor ons haar vies aanvoelt, vooral op de hoofdhuid. Nu hoef je niet constant van product te wisselen, en hoef je ook niet permanent afscheid te nemen van je favoriete product. Als u verschillende merken in de rotatie heeft, blijft uw haar er schoon en fris uitzien.

Haarwasfout # 5: een koude spoeling overslaan

Zoals we eerder al zeiden, wassen de meeste mensen hun haar in een warme douche. Dit betekent vaak dat de laatste spoeling ook onder heet water plaatsvindt. Nadat het haar is gewassen in warm water en vervolgens conditioner is aangebracht, moet het haar een laatste keer worden gespoeld met koud water. Dit helpt om de as te sluiten en het vocht van de conditioner af te dichten. Een koele spoeling zorgt ervoor dat je haar schoon en gehydrateerd aanvoelt, wat er op de lange termijn voor zorgt dat je haar glanzend en handelbaarder wordt.

Het vermijden van deze fouten bij het wassen van het haar en het maken van eenvoudige maar effectieve veranderingen kan leiden tot veel gezonder haar.

Nu we hebben gekeken naar veelvoorkomende fouten bij het wassen van haar, laten we eens kijken hoe we dit kunnen bereiken jonger uitziend haar.

Vond je dit artikel leuk? Meld je aan (het is gratis!) En we sturen je elke week geweldige artikelen zoals deze. Schrijf je hier gratis in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *