Categories
Uncategorized

Koudste herfstmodetrend: gehaakte tops | Mode en slijtage

Niet de warmste herfsttrend. Tijdens het herfstseizoen wachten we op trends die ons zullen verwarmen, maar deze keer kwam de trend rechtstreeks van het strand. Fashionista-vrouwen dragen gehaakte topjes. Vanuit het Frans wordt haken vertaald als “een kleine haak”, wat de techniek verklaart waarmee de bovenkant wordt gemaakt: “luchtig” haken.

De trend uit de jaren 70 keerde in de zomer terug, maar werd niet al te opvallend. Maar in de herfst besloten mode-influencers om het ten volle te gebruiken en het solo of op shirts en T-shirts te dragen.

Stylisten stellen voor om haakwerk te combineren met oversized jassen of een andere trend van deze herfst – leren trenchcoats. Het belangrijkste is dat het niet nodig is om in de winkel naar een top te zoeken: het is ideaal om het zelf te breien. In ieder geval zijn veel vrouwen er zeker van dat het niet moeilijk is om de haaktechniek onder de knie te krijgen.

Inspiratie voor toekomstige looks is, zoals altijd, te vinden bij beroemdheden. Allereerst Jane Birkin – de actrice was dol op haakwerk in de jaren zeventig. Bella Hadid, Josephine Skriver, Doutzen Kroes en andere moderne celebs hebben de trend al gewaardeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *