Categories
Uncategorized

Kaal worden en hoe ermee om te gaan

man met zwart leren jack 952093

Kaalheid, ook bekend als haaruitval of alopecia, verwijst naar het verlies van haar uit het hoofd of lichaam. Meestal is in ieder geval het hoofd bij dit proces betrokken. De ernst van deze aandoening kan verschillen van een heel klein gebied tot het hele lichaam.

Over het algemeen is er geen littekenvorming of ontsteking. Haaruitval veroorzaakt echter vaak psychische problemen, vooral bij mannen.

Veel voorkomende soorten alopecia zijn haarverlies bij vrouwen, haarverlies bij mannen, alopecia areata en telogeen effluvium, wat het dunner worden van haar is. De typische oorzaak van haarverlies bij mannen is een mix van mannelijke hormonen en genetica, terwijl de reden achter haarverlies bij vrouwen onduidelijk is.

Alopecia areata is auto-immuun. Telogene effluvium wordt meestal veroorzaakt door een psychologische of lichamelijk stressvolle gebeurtenis en komt zeer vaak voor bij vrouwen na de zwangerschap.

Haaruitval

Hoewel we niet echt kale vrouwen zien, lijken kale mannen overal te zijn. Haaruitval kan in elke fase van het leven van een man voorkomen, en hij kan er weinig aan doen. Kaalheid kan verschijnen als u begin twintig, in de veertig bent of als u ouder wordt. Sommige mannen hebben het geluk dat ze het nooit meemaken.

Zoals eerder vermeld, zijn de oorzaken een combinatie van mannelijke hormonen en genetica, en je hebt er geen controle over. Er zijn veel mannen die met deze situatie omgaan door simpelweg hun hoofd te scheren en verder te gaan, maar vele anderen worden erg beïnvloed door deze verandering vanuit psychologisch oogpunt.

In de afgelopen jaren zijn verschillende wonderbaarlijke behandelingen geadverteerd als echte behandelingen voor kaalheid. Omdat we echter net zoveel mannen hun haar zien verliezen, kunnen we gerust stellen dat er geen wonderbaarlijke behandeling is voor haarverlies. We willen geen enkel product kleineren zonder het te testen, dus sommige kunnen voor een paar mensen efficiënt zijn.

Omdat ons lichaam echter anders is, kunnen deze producten voor sommigen werken, en voor anderen helemaal niet. Terwijl je een Bob bokszak Misschien is het goed om een ​​deel van de woede die haarverlies veroorzaakt van je af te schudden, er zijn eigenlijk een paar dingen die je kunt proberen om deze nieuwe ongewenste gebeurtenis te boven te komen, als we het zo zouden kunnen noemen.

Jammer, jammer, jammer

Nee, we hebben het niet over een Game of Thrones aflevering. Wanneer mannen haar beginnen te verliezen en er duidelijke tekenen van kaalheid verschijnen, komt er een gevoel van schaamte in hen op. Waarom is dat? Zoals Hollywood laat zien, staat haar uit advertenties en het gedrag van veel mannen voor macht, kracht en mannelijkheid.

Freudianen voerden aan dat het haar van een man zijn penis symboliseerde. Daarom was het verliezen van je haar vergelijkbaar met een symbolische castratie. Toch voelen de meeste mannen die kaal worden zich niet gecastreerd, maar zijn ze eerder bang dat ze niet langer aantrekkelijk zullen zijn voor potentiële seksuele partners. Laten we eerlijk zijn: onze huidige cultuur biedt veel basis voor die angst.

Een kale man in een film is meestal een dwaas, of een slechterik, en zelden een sexy hengst. Volgens verschillende psychologen en psychotherapeuten gaat de angst die mannen voelen bij het vooruitzicht hun haar te verliezen verder dan alleen de angst om niet aantrekkelijk te zijn voor vrouwen, en het gaat ook om diepe schaamte, wat de emotionele reactie is als ze zich minderwaardig voelen.

Een andere reden voor schaamte is het onvermogen om de veranderingen te accepteren die ons lichaam doormaakt als we oud worden, in een samenleving die de jeugd overwaardeert.

Omarm het

Volgens specialisten is de sleutel om eerst de schaamte te tolereren en vervolgens te neutraliseren. Dit is een onvermijdelijk onderdeel van mens zijn. Er is een zekere mate van schaamte die natuurlijk en normaal is. We moeten echter manieren vinden om het te identificeren, ermee te leven en uiteindelijk toch trots op onszelf te zijn.

Volgens specialisten is de sleutel om eerst de schaamte te tolereren en vervolgens te neutraliseren. Dit is een onvermijdelijk onderdeel van mens zijn. Er is een zekere mate van schaamte die natuurlijk en normaal is. We moeten echter manieren vinden om het te identificeren, ermee te leven en uiteindelijk toch trots op onszelf te zijn.

U moet begrijpen dat het uw karakter en uw houding zijn die u tot de persoon maken die u bent, en niet uw haar. We zullen niet tegen je liegen: sommige mannen zijn aantrekkelijker met haar. Maar kijk naar Dwayne “The Rock” Johnson, Vin Diesel, Michael Jordan, Samuel L. Jackson, Jason Statham, Tyson Beckford, Taye Diggs, Sean Connery, LL Cool J, Damon Wayans.

Wil je meer namen? Er zijn nog veel meer voorbeelden die we kunnen geven. Wat hebben al deze mannen gemeen? Voor een keer zijn ze allemaal kaal. Het zijn allemaal beroemde beroemdheden. Ze worden allemaal beschouwd als sekssymbolen.

Ook hadden ze aan het begin van hun carrière haar. Dus, nu ze kaal werden, hield het ze op? Nee, ze omhelsden het en gingen verder. De meesten van hen hebben een bloeiende carrière en het lijkt erop dat ze niet te snel zullen stoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *