Categories
Uncategorized

Hoe vaak moet u uw tapijtvloeren schoonmaken? | Huis en levensstijl

Vraagt ​​u zich af welk item in uw huis vuiler is dan uw wc-bril? Uw tapijt! Tapijten zijn bekend om te houden meer dan 200.000 bacteriën per vierkante inch. Alsof dat nog niet erg genoeg was, kan uw tapijt ook enkele kilo’s vuil bevatten dat door uw huis is verspreid. Alleen omdat uw tapijt er met het blote oog schoon uitziet, kan het veel verontreinigingen verbergen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid van uw gezin. Maar hoe vaak moeten tapijten worden schoongemaakt? Blijf lezen om te ontdekken wat de experts aanbevelen als het gaat om het schoonhouden van uw tapijten.


Stofzuig minstens twee keer per week

Het hebben van schone tapijten begint met een regelmatig stofzuigschema. Deskundigen raden u aan om elke centimeter van uw tapijt minstens twee keer per week te stofzuigen. Dit betekent dat stofzuigen een vast onderdeel van je schoonmaakschema moet zijn. Zelfs als u denkt dat uw tapijt er niet vies uitziet, stofzuig het dan toch. De kans is groot dat u versteld zult staan ​​van de hoeveelheid stof en vuil die uw stofzuiger verzamelt nadat u deze door uw huis hebt laten lopen.

Als er meerdere mensen in uw huis wonen, huisdieren of kleine kinderen, kunt u overwegen om de drukke delen van uw huis dagelijks te stofzuigen. Alle gebieden waar uw kinderen op de grond spelen of uw huisdieren graag slapen, zullen ongetwijfeld vuil verzamelen. Niet alleen helpt het dagelijks stofzuigen je om de rotzooi bij te houden, maar het beschermt ook je dierbaren tegen vuil en stof.

Maak vlekken zo snel mogelijk schoon

Benieuwd hoe vaak moet u uw tapijt schoonmaken? Als het om vlekken gaat, moet u deze zo snel mogelijk opruimen om te voorkomen dat ze vastlopen. Hoe eerder u vlekken aanpakt, hoe groter de kans dat u het probleem oplost. Maar hoe moet u precies te werk gaan bij het reinigen van tapijten die vuil zijn geworden? Dat hangt af van de oorzaak van de vlek.

Hoe om te gaan met vuil, modder

Bij het opruimen van vuil en modder kunt u deze het beste laten drogen voordat u iets probeert. Stofzuig vervolgens meerdere keren over het gebied om los vuil op te zuigen. Gebruik een mengsel van heet water en afwasmiddel om het gebied met een doek te richten. Dep vervolgens het vocht op met een droge doek. Herhaal deze twee stappen totdat de vlek volledig is verdwenen.

Omgaan met voedsel, drankvlekken

Voedsel- en drankvlekken zijn iets moeilijker aan te pakken omdat elk item een ​​andere invloed kan hebben op uw tapijt. Begin met het verwijderen van overtollig voedsel of vloeistof van de tapijten, u wilt niet dat deze items op uw tapijt blijven liggen en meer tijd hebben om in te trekken. Gebruik voor vloeistoffen de blotting-methode met heet water en een vlekverwijderaar. Voor voedselvlekken, schraap eerst alle opgedroogde resten weg en probeer dan de blotting-methode.

Om de drie maanden grondig schoongemaakte gebieden met veel verkeer

Als het erom gaat hoe vaak tapijt grondig moet worden gereinigd, moet u deze klus elke drie maanden zelf doen. Als het gemakkelijker is om te onthouden, kunt u het ook toevoegen aan uw seizoensreinigingslijst. Maar wat houdt dieptereiniging precies in? Het begint met het stofzuigen van al uw tapijten om ervoor te zorgen dat ze zo schoon mogelijk zijn. De meeste mensen zullen ervoor kiezen om alles twee keer te stofzuigen voordat ze een tapijtreiniger gebruiken.

Huur of koop vervolgens uw eigen tapijtreinigingsapparaat. Deze apparaten gebruiken zeep en warm water om uw tapijten schoon te maken. U laat de tapijtreiniging één keer over het tapijt lopen om het warme water en de reinigingsoplossing aan te brengen. Nadat u de oplossing een paar seconden heeft laten zitten, laat u de tapijtreiniger opnieuw over het gebied lopen om het water en de reinigingsoplossing op te zuigen. Dit zal vuil water in uw stofzuiger brengen, dat u regelmatig moet legen terwijl u de rest van uw tapijten schoonmaakt.

Het is het beste om dit in kleine secties te doen, beginnend op het verste punt en werkend naar een plek zonder tapijt in uw huis. Het tapijt blijft enkele uren nat, dus zet de ventilatoren aan en loop niet over het gebied om het droogproces te versnellen.

Plan een jaarlijkse professionele schoonmaak

U denkt misschien dat uw tapijten worden gehanteerd, aangezien u zelf stofzuigen, vlekreiniging en grondige reiniging bijhoudt. Maar er zal altijd opbouw op uw tapijten ontstaan ​​die alleen de professionals aankunnen. Daarom moet u uw tapijten één keer per jaar professioneel laten reinigen.

Professionele tapijtreinigingsbedrijven gebruiken de beste schoonmaakproducten en -apparatuur, wat betekent dat ze uw tapijten een stuk schoner kunnen maken dan u. Ze kennen alle trucs om met verschillende soorten tapijt en verschillende soorten vlekken om te gaan. Bovendien bieden veel tevredenheidsgaranties, wat betekent dat u erop kunt vertrouwen dat zij de klus elk jaar goed zullen klaren.

Tapijtreiniging kan online worden gepland van tevoren, dus er is geen reden om deze stap te vermijden. Plan in plaats daarvan uw volgende schoonmaak zodra uw huidige klaar is, zodat u nooit vergeet wanneer u een professioneel bezoek moet brengen. Dit geeft de gemoedsrust dat uw tapijten schoon zijn voor u en uw gezin.

Stop met vragen: ‘Hoe vaak moeten tapijten worden schoongemaakt?’

Na het lezen van dit artikel hoeft u niet langer de vraag te stellen: “hoe vaak moeten tapijten worden schoongemaakt?”. Gebruik in plaats daarvan dit artikel als richtlijn om u te helpen uw tapijten het hele jaar door schoon te houden. Begin met het stofzuigen van uw tapijten twee keer per week en maak vlekjes schoon zodra ze verschijnen. Van daaruit kunt u uw tapijten om de drie maanden zelf grondig reinigen. En vergeet niet om een ​​jaarlijkse professionele reiniging in te plannen om al het vuil en aanslag te verwijderen die u niet zelf kunt opruimen.

Vraagt ​​u zich af op welke andere delen van het huis u zich moet concentreren als het gaat om schoonmaken? Ga zeker naar de Lifestyle-sectie van deze site voor het beste huishoudadvies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *