Categories
Uncategorized

Hoe u uw gezicht correct wast

Je zou kunnen denken dat je, nadat je je hele leven je gezicht hebt gewassen, een expert bent in de praktijk. Maar ook al is het wassen van je gezicht een gewoonte van twee keer per dag die je in de loop der jaren hebt ontwikkeld, maak je misschien nog steeds cruciale fouten. Veel dingen die u doet tijdens het wassen van uw gezicht, kunnen huidproblemen veroorzaken, waaronder droogheid, schilfering of overmatige puistjes. Zorg voor je huid door te leren hoe u uw gezicht correct wast via de tips in dit bericht.

1. Koel het water af

Hoe u uw gezicht correct wast

via

Ook al is het wassen van je gezicht in warm of heet water misschien aangenamer dan je huid stralen met een ijzige spray, koud water is eigenlijk de optimale watertemperatuur om je gezicht te wassen.

Als je je gezicht wast in te warm water, worden je poriën geopend en worden de natuurlijke oliën van je huid verwijderd. Dit kan ertoe leiden dat uw huid reageert door ofwel superdroog te worden of door teveel talg te produceren en te vettig te worden. Was je gezicht in plaats daarvan met koud water om je poriën te sluiten en je huid helderder te maken.

2. Blijf uit de buurt van Microbeads

Hoe u uw gezicht correct wast

via

Microbeads zijn de piepkleine barstende, exfoliërende bolletjes die in veel gangbare gezichtswasformules voorkomen. Koop nooit een gezichtswasbeurt die deze kleine kralen bevat. Hoewel ze misschien schattig en leuk zijn, zijn microbeads buitengewoon slecht voor je huid. Ze kunnen na gebruik puistjes en overmatige droogheid veroorzaken. Bovendien zijn ze zo slecht voor het milieu dat ze op veel gebieden zelfs zijn verboden.

3. Ga voor natuurlijk

Hoe u uw gezicht correct wast

via

Als je kunt, probeer dan te investeren in een volledig natuurlijke gezichtsreiniger. De huid op je gezicht is buitengewoon delicaat en de kans is groter dat deze geïrriteerd raakt tot het punt van uitdroging of puistjes door agressieve chemicaliën en synthetische geurstoffen die in veel gezichtsreinigingsformules aanwezig zijn.

4. Reinig slechts één keer per dag

Je bent waarschijnlijk gewend om je gezicht minstens twee keer per dag te wassen. Het te vaak wassen van je gezicht kan je huid irriteren en tot verschillende huidproblemen leiden, zoals meer puistjes of schilfering. Als u de behoefte voelt om uw gezicht twee keer per dag te wassen, probeer dan maar één keer per dag een gezichtswasmiddel te gebruiken en blijf bij gewoon, lauw water voor eventuele extra spoelbeurten.

5. Grondig spoelen

Hoe u uw gezicht correct wast

via

Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het wassen van hun gezicht, is dat ze hun huid niet grondig genoeg spoelen na het wassen. Nadat u klaar bent met het aanbrengen van gezichtsreiniging en uw huid begint te spoelen, moet u extra aandacht besteden aan uw kaaklijn, haarlijn en de zijkanten van uw neus. Deze gebieden kunnen moeilijk helemaal uit te spoelen zijn en er blijven vaak gezichtsreinigings- en make-upresten achter.

6. Deppen, niet wrijven

Hoe u uw gezicht correct wast

via

Als je klaar bent met het wassen van je gezicht, kan het verleidelijk zijn om je druipende gezicht af te drogen door er een handdoek overheen te schrobben. In werkelijkheid kan het wrijven van een handdoek over je hele gezicht je tere huid irriteren en tot roodheid en droogheid leiden. In plaats van te wrijven, dep je gezicht heel voorzichtig met een zachte handdoek totdat het helemaal droog is.

7. Bevochtig onmiddellijk

Hoe u uw gezicht correct wast

via

De beste tijd voor hydrateer je huid is onmiddellijk nadat u uw gezicht heeft gewassen. Wanneer uw huid nog vochtig is van uw reiniging, kan deze de vochtinbrengende crème gemakkelijker opnemen en meer hydratatie krijgen van de vochtinbrengende crème. Nadat je je gezicht hebt uitgespoeld, probeer het dan lichtjes te deppen om wat water op je huid achter te laten. Breng onmiddellijk een vochtinbrengende crème aan en laat deze in uw huid trekken voordat u verder gaat deppen.

De volgende keer dat je aan het einde van een lange dag naar de gootsteen gaat, gebruik dan de tips in dit bericht om te onthouden hoe u uw gezicht correct wast. Door uw routine voor het wassen van het gezicht enigszins aan te passen om aan deze tips te voldoen, kunt u eventuele huidproblemen snel en gemakkelijk oplossen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *