Categories
Uncategorized

Hoe u het juiste kapsel kiest voor uw gezichtsvorm

Net als je kleding zijn kapsels niet one-size-fits-all. Maar in tegenstelling tot je kleren, kun je een waardeloos kapsel niet uittrekken na een dag vol misbruik van je collega’s.

Daarom is het – voordat u onder de schaar van de kapper gaat – de moeite waard om te weten welke stijlen het beste bij uw gezichtsvorm passen. Per slot van rekening kan een extra centimeter hier of een beetje gezichtshaar daar het verschil maken.

Welke gezichtsvorm heb ik?

Maar hoe kun je dat eigenlijk doen bepaal welke vorm je gezicht heeft? Het is makkelijk. Bewapen jezelf eerst met een flexibel meetlint. Voer vervolgens de volgende metingen uit, terwijl u ze allemaal registreert.

 1. Voorhoofd: Meet over uw gezicht vanaf de top van de ene wenkbrauwboog tot de top van de tegenoverliggende boog.
 2. Jukbeenderen: Meet over uw jukbeenderen, beginnend en eindigend op het puntigste deel onder de buitenste hoek van elk oog.
 3. Kaaklijn: Meet vanaf het puntje van uw kin tot onder uw oor op het punt waarop uw kaak naar boven is gericht. Vermenigvuldig dat aantal met twee om uw kaaklijnmeting te krijgen.
 4. Gezichtslengte: Meet vanaf het midden van je haarlijn tot het puntje van je kin.

Nadat u deze metingen hebt uitgevoerd, noteert u welke de grootste van de vier is en vergelijkt u dit met de zeven hoofdprofielen om erachter te komen waar uw gezicht valt.

 • Ovaal: De gezichtslengte is groter dan de breedte van de jukbeenderen en het voorhoofd is groter dan de kaaklijn. De hoek van de kaak is eerder afgerond dan scherp.
 • Rechthoek: Gezichtslengte is de grootste maat. Voorhoofd, jukbeenderen en kaaklijn zijn vergelijkbaar in grootte.
 • Driehoekig: De kaaklijn is groter dan de jukbeenderen, die groter zijn dan het voorhoofd.
 • Ronde: Jukbeenderen en gezichtslengte hebben een vergelijkbare afmeting. Ze zijn groter dan het voorhoofd en de kaaklijn, die ook een vergelijkbare afmeting hebben. De hoek van de kaak is zacht en veel minder gedefinieerd.
 • Hart: Het voorhoofd is groter dan de jukbeenderen en kaaklijn. De kin is spits.
 • Vierkant: Alle afmetingen komen redelijk overeen. De hoek van de kaak is eerder scherp dan afgerond.
 • Diamant: Gezichtslengte is het grootst. Dan, in aflopende volgorde: jukbeenderen, voorhoofd en de kleinste is de kaaklijn. De kin is spits.

Hoe u het juiste kapsel kiest voor uw gezichtsvorm

Snelle sprong: ovaal | Vierkant | Rechthoek | Ronde | Diamant | Hart | Driehoek

Kapsels voor ovale gezichten

Ovale gezichtsvorm - mannenGezien als de genetische jackpot voor vrouwen, is een ovaal misschien niet de meest alpha van gezichtsvormen voor mannen, maar het is een goed canvas om te experimenteren. Symmetrisch en goed geproportioneerd, een ovale gezichtsvorm doet vrijwel elk kapsel recht, dus – jij gelukkige jongen – de keuze is in hoge mate aan jou.

Dat gezegd hebbende, zijn er een paar kleine kanttekeningen om ervoor te zorgen dat u uw ovaalheid optimaliseert. “De truc met een ovale gezichtsvorm is om je haar van het voorhoofd te dragen om wat volume en hoeken aan de bovenkant te creëren”, zegt Aveda meesterkapper Stelios Nicolaou. “De meest geschikte stijl is een klassieker korte achterkant en zijkanten en iets langer aan de bovenkant, met een zijgevechte scheiding. “

U wilt ook een voorwaartse pony vermijden. “Te veel zwaarte op het voorhoofd verzacht de gelaatstrekken en vergroot de ronding van het gezicht”, zegt haarstylist voor beroemdheden Jamie Stevens.

En voel je vrij om de baard te dumpen, zegt Ruffians creatief directeur Denis Robinson. ‘Je hebt niet nodig gezichtshaar om onevenredige hiaten in dit geval op te vullen, dus voel je vrij om gladgeschoren te worden. “

Het perfecte herenkapsel / kapsel voor een ovale gezichtsvorm

Herenkapsels / kapsels voor ovale gezichtsvormen

Haarproducten Gezichtsvorm

American Crew Classic Boost Powder - Click to buy BB SURF SPRAY - Click to buy BAXTER OF CALIFORNIA Paste Pomade - Click to buy TRESemme 5542DU 2200W Power Dryer - Click to buy

Kapsels voor vierkante gezichten

Vierkante gezichtsvorm - mannenBeschouwd als het mannelijke ideaal, wordt een vierkante gezichtsvorm gekenmerkt door een vlijmscherpe kaaklijn, gelijkmatige verhoudingen en een algeheel gebeiteld uiterlijk. Grrr.

Net als het ovaal is het een geweldige basis voor de meeste stijlen en veelzijdig genoeg om te werken met zowel extreem korte als langere kapsels – van buzz bezuinigingen naar Franse gewassen naar quiffs. Houd er wel rekening mee dat hoe korter je gaat, hoe meer je eruitziet alsof je net dienstplichtig bent. Niet dat dat u niet goed van pas zal komen.

“Klassieke, nette kapsels passen het beste bij een vierkante vorm, denk maar sluiten vervaagt, zijscheiding en korte lagen ”, zegt Stevens. Sommige lichte stoppels geven de scherpte van je kaaklijn ook een welkome textuur zonder de lijn te vervagen.

Het perfecte herenkapsel / kapsel voor een vierkante gezichtsvorm

Herenkapsels / kapsels voor vierkante gezichtsvormen

Haarproducten Gezichtsvorm

Uppercut Deluxe Matt Clay - Click to buy ruffians CLASSIC POMADE - Click to buy Hanz De Fuko Quicksand Hair Clay - Click to buy Malin + Goetz Firm Hold Gel - Click to buy

Kapsels voor rechthoekige gezichten

Rechthoekige / langwerpige gezichtsvorm - mannenDe langste van de gezichtsvormen, een rechthoekig gezicht, valt ergens tussen een ovaal en een vierkant, maar vereist een subtiele aanpassing kapsel om ervoor te zorgen dat het gezicht er niet langer uitziet dan het is.

“Omdat een rechthoekig gezicht er langer uitziet, is het belangrijk om de zijkanten niet te kort te nemen als je de lengte aan de bovenkant houdt, omdat dit alleen de lengte van het gezicht zou accentueren”, legt Nicolaou uit. “Probeer een goed geproportioneerd kapsel dat de zijkanten niet te kort neemt en er niet te veel lengte bovenop laat.”

Volg dat advies en probeer een stijl waarbij het haar naar de zijkanten en / of over het voorhoofd valt om breedte toe te voegen en ervoor te zorgen dat je gezicht er niet smaller uitziet dan het is.

Koppel tot slot nooit met een Duck Dynasty baard, zegt Robinson. “Een volle baard verlengt alleen het gezicht, dus probeer in plaats daarvan gezichtshaar dat in lengte varieert van stoppels tot een korte baard om eventuele gaten op te vullen.”

Het perfecte herenkapsel / kapsel voor een rechthoekige / langwerpige gezichtsvorm

Herenkapsels / kapsels voor langwerpige / rechthoekige gezichtsvormen

Haarproducten Gezichtsvorm

REDKEN STYLING ROUGH CLAY - Click to buy BAXTER OF CALIFORNIA Soft Water Pomade - Click to buy Redken Quick Dry 18 Instant Finishing Hairspray - Click to buy BB SURF SPRAY - Click to buy

Kapsels voor ronde gezichten

Ronde gezichtsvorm - mannenRond met een ronde kin en zonder duidelijke lijnen of hoeken, een ronde gezichtsvorm is gebaat bij een kapsel dat het wat definitie geeft.

“Als je een ronde gezichtsvorm hebt, denk dan vierkant”, zegt Stevens. “Omdat ronde gezichten weinig natuurlijke hoeken hebben, moet je de illusie van structuur met je haar creëren. Een stijl met hoogte aan de bovenkant die aan de zijkanten strak wordt getrokken, zoals een pompadour of een platte bovenkant werkt goed om structuur toe te voegen, net als franjes aan de voorkant. “

“Vierkante hoeken in het hoge recessiegebied van je haar zullen eventuele zachte randen scherper maken”, voegt Robinson toe. “Een volle vierkante baard helpt ook om het kingebied te verdunnen, waardoor het lijkt alsof de kaak meer gebeiteld is.”

Het perfecte herenkapsel / kapsel voor een ronde gezichtsvorm

Herenkapsels / kapsels voor ronde gezichtsvormen

Haarproducten Gezichtsvorm

Hanz De Fuko Quicksand Hair Clay - Click to buy FUDGE SKYSCRAPER - Click to buy BaByliss Pro Speed 2100 Hair Dryer 5541U - Click to buy TIGI BED HEAD UP FRONT ROCKING GEL POMADE - Click to buy

Kapsels voor diamanten gezichten

Diamond Face Shape - HerenSmal in de kin en voorhoofd, met breedte in de wangen, de diamant is een van de zeldzamere gezichtsvormen. Daarom heeft het enkele specialistische vereisten om ervoor te zorgen dat het eruitziet als zijn naamgenoot.

“Kapsels die breedte toevoegen aan het voorhoofd en de kin zijn de beste keuze”, zegt Stevens. “Franjes werken goed om textuur aan het voorhoofd toe te voegen, terwijl langere stijlen die achter de oren kunnen worden weggestopt, geweldig zijn om de botstructuur van een diamantvorm te accentueren. “

Neem de zijkanten echter niet te kort – gezien de breedte van de jukbeenderen, zal een kapsel dat aan de zijkanten bijzonder kort is, je oren alleen maar groter doen lijken.

Zachtere lijnen en lagen zijn beter voor deze gezichtsvorm, waardoor de natuurlijke hoeken worden verzacht. Probeer een zijwaartse beweging of diep zijscheiding, en overweeg om een ​​schaduw van 5 uur te laten groeien als je wat maat wilt toevoegen aan een smallere kin.

Het perfecte herenkapsel / kapsel voor een Diamond Face Shape

Herenkapsels / kapsels voor Diamond Face Shapes

Haarproducten Gezichtsvorm

Redken 20 Rough Clay Matte Texturizer - Click to buy L'OREAL EXPERT SUPER DUST - Click to buy LABEL.M SEA SALT SPRAY - Click to buy L'ORÉAL PROFESSIONNEL TECNI ART BEACH WAVES - Click to buy

Kapsels voor hartvormige gezichten

Hartgezichtsvorm - MannenBreed bij de slapen en de haarlijn, geleidelijk smaller wordend tot een punt bij de kin, profiteert de (vrij zeldzame) hartvorm van het gezicht van een paar optische illusies om het er beter geproportioneerd uit te laten zien.

“Vermijd zeer krappe sneden, omdat deze de smalheid van de kin en de breedte van het voorhoofd accentueren”, zegt Stevens. “EEN gemiddelde lengte geveegde look is de veiligste gok. ” Halverwege en lange kapsels die redelijk dun en licht worden gehouden, verzachten het sterke voorhoofd van het hart.

Gezichtshaar is ook de sleutel in dit geval, en voegt wat broodnodige bulk toe aan een smalle kin en kaaklijn, zegt Robinson. “Net als bij de diamantvorm, helpt een baard de vorm van een hart voller te worden in de onderste, smallere helft van het hoofd.”

Het perfecte herenkapsel / kapsel voor een hartvormige gezichtsvorm

Herenkapsels / kapsels voor hartgezichtsvormen

Haarproducten Gezichtsvorm

ORIBE Rough Luxury Soft Molding Paste - Click to buy PATRICKS S2 MEDIUM HOLD POMADE - Click to buy TRESemme 5542DU 2200W Power Dryer - Click to buy Bulldog Original Beard Oil - Click to buy

Kapsels voor driehoekige gezichten

Driehoek gezichtsvorm - mannenVanwege het smalle voorhoofd en de brede kaaklijn vereist een driehoekig gezicht de tegenovergestelde behandeling van een hartvorm.

“Een stijl met volume is koning bij deze”, zegt Stevens. “Kies voor langere, neuslange kapsels met vollere zijkanten, die werken om diepte toe te voegen.”

Wat betreft de baard, het beste waarmee je er goed uitziet, zijn wat lichte stoppels. Maar echt, gezien de prominentie van de kaaklijn in dit geval, is het het beste om gladgeschoren te sturen. Grijp het scheermes, jongens.

Het perfecte herenkapsel / kapsel voor een driehoekige gezichtsvorm

Herenkapsels / kapsels voor Triangle Face Shapes

Haarproducten Gezichtsvorm

FUDGE BIG HAIR PUSH IT UP BLOW DRY SPRAY - Click to buy Nanogen Root Boost Hair Thickening Spray - Click to buy murdock SEA SALT SPRAY - Click to buy L'Oréal Professionnel Tecni Art Volume Lift Spray Mousse - Click to buy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *