Categories
Uncategorized

Hoe u een oppas voor uw kinderen kunt vinden | Zwangerschap

Als iemand anders hele dagen met uw kinderen moet doorbrengen, wilt u dat ze zeer betrouwbaar, aardig, zachtaardig en verantwoordelijk zijn. Het is daarom cruciaal dat je het heel serieus neemt bij het zoeken naar een oppas. U krijgt aanbevelingen en verschillende sollicitanten zullen uw sollicitatiegesprekken bijwonen, maar het kan slechts neerkomen op een of een paar die u met uw kind vertrouwt. Hier zijn een paar tips om u te helpen vind de juiste nanny voor uw kind zonder door ervaring te hoeven leren:


Maak uw vereisten duidelijk

Een functiebeschrijving is de beste manier om naar de beste kandidaten te zoeken. Als u duidelijke eisen heeft, begrijpen de aanvragers wat van hen wordt verwacht en solliciteren.

Als u bijvoorbeeld wilt dat uw oppas eerdere ervaring met kinderen heeft, vermindert u het aantal nieuwkomers dat zich aanmeldt. Als je de babysitter ook nodig hebt om te helpen en klusjes te doen zoals koken en stofzuigen, neem dit dan op in de beschrijving. Dit zal u helpen voorkomen dat u zich beperkt tot geschikte kandidaten die mogelijk weglopen als er nieuwe vereisten worden geïntroduceerd.

Het is essentieel om zo gedetailleerd mogelijk te zijn bij het schrijven van de taakomschrijving van uw oppas. Hoe duidelijker u bent, hoe groter de kans dat u de juiste kandidaat krijgt. Onthoud echter dat er niet zoiets bestaat als de perfecte babysitter en zelfs u moet bereid zijn om uw plan aan te passen, zodat u beiden een uitstekende werkrelatie kunt hebben. U kunt bijvoorbeeld een oppas krijgen met alle kwaliteiten waar u om vraagt, maar ze slaapt niet uit – ze heeft misschien haar huis in de buurt en wil misschien niet intrekken.

Bekijk hun referenties en geschiedenis

De werkgeschiedenis van je oppas is erg belangrijk. Het is de enige manier waarop u kunt zien hoe goed ze zijn met kinderen en of ze twijfelachtige gebeurtenissen of eigenschappen hebben waar u zich zorgen over moet maken.

Om te voorkomen dat je denkt dat je gefabriceerde werkervaring hebt, moet je de scheidsrechters bellen die in hun aanvraag staan ​​vermeld. Vraag indien mogelijk een fysieke ontmoeting aan en kijk wat ze te zeggen hebben over uw sollicitant. Het lijkt misschien veel te veel werk, maar voor iemand die je met je kind alleen laat, is het het meer dan waard.

Onthoud, terwijl u bezig bent, dat niemand perfect is. Iedereen maakt eerlijke fouten, en je zou moeten kunnen zien of ze alleen dat waren. Herhaalde fouten kunnen verband houden met andere problemen die u misschien niet echt wilt aanpakken.

Bekijk ze werken

Als je je lijst eenmaal hebt beperkt, geef ze dan een dag of twee op het werk en bekijk ze. Kijk hoe ze zich verhouden tot de baby en hoe ze met de druk omgaan. Kijk hoe ze de baby kalmeren als hij huilt en hoe zachtaardig ze voor hem zijn. Zoek naar alarmerende eigenschappen die waarschijnlijk naar voren zullen komen als ze denken dat je niet kijkt. Kijk hoe ze hun dag organiseren en hoe ze reageren als de baby ze aan het opwerken is. Kijk hoe ze kiezen Babykleren en de manier waarop ze de baby kleden.

Sommige ouders suggereren dat de beste manier om te vertellen hoe goed je oppas is, door bij hen binnen te lopen als ze je niet verwachten. Hiervoor is echter voldoende vertrouwen nodig. Je wilt niet echt experimenteren met je kind en een vreemde die je maar net overweegt voor de baan.
Er is veel dat u kunt leren door alleen maar te kijken in plaats van erover te horen.

Stel basisregels vast

Het zou ook een goed idee zijn om de regels die moeten worden gevolgd zo vroeg mogelijk vast te stellen. Geef ze de tijd om ze door te nemen en verslag uit te brengen. Als ze bereid zijn om die te volgen, goed en wel. Als dat niet het geval is, vraag dan waarom – misschien beperken sommigen ze op de een of andere manier of lijken anderen gewoon onredelijk. Je zou bereid moeten zijn om wat te buigen, maar als je er een hebt die geen compromissen sluit, blijf daar dan bij.

Je zou bijvoorbeeld geen regels moeten veranderen die de oppas beperken om de baby suikerhoudend voedsel te geven. U kunt echter overwegen er een te verwijderen waarbij de oppas de baby niet het huis uit hoeft te brengen – situaties doen zich voor wanneer de oppas naar buiten moet en de baby niet alleen binnen kan laten.

Kijk hoe uw kind op hen reageert

Uw kind moet ook worden betrokken als een belangrijke besluitvormer bij het kiezen van een oppas. Hun reactie op hen zou een belangrijke overweging moeten zijn bij het nemen van een wervingsbeslissing.

Het is niet echt duidelijk waarom kinderen sommige volwassenen afwijzen en anderen graag aannemen. Het kan te maken hebben met de angst van een babyvreemde, maar sommige kinderen waarvan bekend is dat ze schoppen en schreeuwen wanneer ze in de armen van een vreemdeling zijn, zijn ook gestopt met huilen en begonnen te giechelen bij een ander. Sommige mensen zijn over het algemeen ook ‘goed’ met kinderen, en het is bijna alsof ze een sfeer van rust en warmte uitstralen die baby’s gastvrij en plezierig vinden. Dit zijn de mensen die u om uw kind wilt hebben.

Zorg ervoor dat u ze vertrouwt

Zorg er vooral voor dat u het kunt vertrouw je oppas. Het is cruciaal dat u en uw partner aan het werk kunnen gaan en zich goed kunnen concentreren zonder elke vijf minuten naar huis te bellen om te controleren of alles in orde is. Het beste wat u kunt doen, is uw instinct volgen. Als er iets mis lijkt, duw het dan niet opzij, probeer erachter te komen wat en als je het niet kunt, het is beter om te gaan met degene die je goed lijkt te vinden.

Kortom, je zult veel sollicitaties krijgen als je op zoek bent naar een babysitter, maar het is aan jou om de juiste te kiezen voor de baby en de baan. Misschien wilt u aanbevelingen krijgen van vrienden en familieleden die al eerder met babysitters hebben gewerkt – het is een uitstekende manier om een ​​aantal wervingsprocessen te verminderen. Vergeet niet naar uw gevoel te luisteren – uw instincten zijn altijd het vertrouwen waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *