Categories
Uncategorized

Hoe u de juiste baard kiest voor uw gezichtsvorm

Als je tegenwoordig zelf geen pogonofiel bent, is de kans groot dat je iemand kent die dat wel is. (We wachten hier terwijl u het googelt.)

Afborstelen beweert dat piekbaard is geweest en gepasseerd, de gezichtshaar trend is blijvend. En nu baarden een vast onderdeel zijn van gezichtsbehandelingen voor mannen, is de nadruk verschoven naar ‘hoe’, niet ‘als’, je zou de jouwe moeten laten groeien.

Op dezelfde manier dat niet elk kapsel bij je past, zijn baarden niet one-size-fits-all. Dus hier met de hulp van De beste kapperszaken van Londen, poets je kennis op en verklein elke kans om een ​​niet-vleiende stijl te kiezen.

Welke gezichtsvorm heb ik?

Om alle toekomst te maken uiterlijke verzorging beslissingen strak, het is belangrijk om uw gezichtsvorm te kennen. Hoe u dit bepaalt, is eenvoudig. Bewapen jezelf eerst met een flexibel meetlint. Voer vervolgens de volgende metingen uit, terwijl u ze allemaal registreert.

 1. Voorhoofd: Meet over uw gezicht vanaf de top van de ene wenkbrauwboog tot de top van de tegenoverliggende boog.
 2. Jukbeenderen: Meet over uw jukbeenderen, beginnend en eindigend op het puntigste deel onder de buitenste hoek van elk oog.
 3. Kaaklijn: Meet vanaf het puntje van uw kin tot onder uw oor op het punt waarop uw kaak naar boven is gericht. Vermenigvuldig dat aantal met twee om uw kaaklijnmeting te krijgen.
 4. Gezichtslengte: Meet vanaf het midden van je haarlijn tot het puntje van je kin.

Nadat u deze metingen hebt uitgevoerd, noteert u welke de grootste van de vier is en vergelijkt u dit met de zeven hoofdprofielen om erachter te komen waar uw gezicht valt.

 • Ovaal: De gezichtslengte is groter dan de breedte van de jukbeenderen en het voorhoofd is groter dan de kaaklijn. De hoek van de kaak is eerder afgerond dan scherp.
 • Rechthoek: Gezichtslengte is de grootste maat. Voorhoofd, jukbeenderen en kaaklijn zijn vergelijkbaar in grootte.
 • Driehoekig: De kaaklijn is groter dan de jukbeenderen, die groter zijn dan het voorhoofd.
 • Ronde: Jukbeenderen en gezichtslengte hebben een vergelijkbare afmeting. Ze zijn groter dan het voorhoofd en de kaaklijn, die ook een vergelijkbare afmeting hebben. De hoek van de kaak is zacht en veel minder gedefinieerd.
 • Hart: Het voorhoofd is groter dan de jukbeenderen en kaaklijn. De kin is spits.
 • Vierkant: Alle afmetingen komen redelijk overeen. De hoek van de kaak is eerder scherp dan afgerond.
 • Diamant: Gezichtslengte is het grootst. Dan, in aflopende volgorde: jukbeenderen, voorhoofd en de kleinste is de kaaklijn. De kin is spits.

Hoe u de juiste baard kiest voor uw gezichtsvorm

Welke baard past bij een ovaal gezicht?

Als je jezelf in deze vorm herkent, probeer dan tijdens het lezen niet te zelfvoldaan te kijken. Met een ovaal gezicht kun je wegkomen met een verscheidenheid aan baard stijlen dat andere mannen niet kunnen. Deze veelzijdigheid komt voort uit het feit dat u de eigenaar bent van zowel vierkante als ronde elementen, wat betekent dat u niet echt iets hoeft te balanceren. Het enige dat u hoeft te doen, is uw baard er op zijn best uit te laten zien.

In plaats van dit te gebruiken als een kans om zo vaak van kapsel te veranderen als Paul Pogba zijn haar verandert, kies je voor een tijdloze, klassieke stijl die elke andere gezichtsvorm wenst die ze zouden kunnen koesteren.

“De baard die je wilt, is vierkant bij de kaak, met strakke lijnen op de wangen, kort aan de zijkanten en eronder geknipt”, legt Joe Mills van Joe & Co Barbers in Soho. Deze look combineert het gewicht van een volle baard met de definitie die te vaak ontbreekt bij een hipster-vilt.

Het perfecte gezichtshaar / baard voor een ovaal gezicht

Welke baard past bij een rechthoekig gezicht?

Het lange gezicht is niet nodig. Vooral als je bedenkt dat een rechthoekige gezichtsvorm je in staat stelt voorzichtig te zijn met de wind en te zien wat je gezichtszakjes precies kunnen bereiken (mits het ook bij je past). kapsel).

“Een rechthoek is een langere gezichtsvorm. Daarom zal het niet goed zijn om je baard lang, driehoekig of puntig bij de kin te laten stylen, ”zegt Lilybelle Louis van Pall Mall kappers in Bishopsgate. “Als je baard vollere wangen hebt, krijg je de indruk van een iets bredere kaak, waardoor de aandacht helemaal van de lengte van het gezicht af wordt gehaald.”

Je wilt de vorm die je al hebt niet overdrijven. Dus geef het wat breedte en, als je kunt, gezichtshaar laten groeien ook hoger op de wangen. Hierdoor zal uw gezicht er niet te langwerpig uitzien.

Het perfecte gezichtshaar / baard voor een rechthoekig gezicht

Welke baard past bij een driehoekig gezicht?

Met een driehoekig gezicht, dat in wezen het tegenovergestelde is van een ‘hart’-vorm, is het doel om de aandacht weg te leiden van een meer prominente kin.

De eenvoudigste manier om dit te doen is met een ‘baardstache’ (a snor met een korte baard of stoppels). Ooit het domein van Victoriaanse sterke mannen, nu een serieus coole look die de aandacht hoger in het gezicht trekt.

Vermijd bij deze hybride stijl alles dat te vol en dik op de wangen zit, waardoor de ongewenste indruk van een nog bredere kaaklijn ontstaat. “Door haar van de wangen te houden, kun je een aantal gevestigde bakkebaarden verder naar beneden halen”, adviseert Mills. ‘Ik zou er een hekel aan hebben als ik te lang op de kin zou gaan zitten. Maak het in plaats daarvan vierkant onderaan. “

Het perfecte gezichtshaar / baard voor een driehoekig gezicht

Welke baard past bij een rond gezicht?

Baardverzorging mag nooit over het hoofd worden gezien, ongeacht uw gezichtsvorm. Het cultiveren van een grote, onverzorgde baard zal in dit geval echter alleen dienen om je hoofd in een bowlingbal te veranderen. Dus om dit te bestrijden, moet je de hoeken bewerken.

“Een afgerond gezichtsvorm is gebaat bij een driehoekige stijl ”, adviseert Louis. “Kies voor een baard die korter is op de wangen en langer richting de kin voor een look die echt flatterend is.”

Een sikje bijvoorbeeld – nog met stoppels op de wangen – zal de indruk wekken van een langere en meer uitgesproken kin. Nadenkend strelen van deze stijl tijdens vergaderingen is standaard.

Het perfecte gezichtshaar / baard voor een rond gezicht

Welke baard past bij een hartgezicht?

Niemand wil ooit beschuldigd worden van een zwakke kin. Gelukkig voor mensen met een hartvormig gezicht is er een manier om ballast toe te voegen met een baard.

Dat gezegd hebbende, investeer er niet in baard olie, kammen en trimmers net. “Dit is een kleinere gezichtsvorm, dus een baard zal je gezicht alleen maar kleiner doen lijken”, waarschuwt Louis. Het risico ligt daarom in het laten groeien van een baard en het worden, nou ja, gewoon een baard.

Kies in plaats daarvan voor designer stoppels aan de zijkanten die je een ruige look geven zonder je natuurlijke botstructuur te overweldigen. Laat ondertussen meer lengte over in de kin en snor om diepte en volume aan je kaaklijn toe te voegen.

Het perfecte gezichtshaar / baard voor een hartgezicht

Welke baard past bij een vierkant gezicht?

Hoewel een sterke, vierkante kaak iets is dat veel mannen graag willen ruilen fragmentarische baard want het heeft zijn beperkingen wanneer het ervoor kiest om een ​​schaduw van vijf uur uit te breiden tot iets ernstigers.

Je wilt geen baard die datgene wat je al hebt overdrijft en je in Johnny Bravo verandert. “Een vierkante baard met scherpe lijnen en rechte hoeken zal niet flatterend zijn met een brede kaaklijn”, zegt Louis. “Om deze gezichtsvorm aan te vullen, moet u ervoor zorgen dat de kin rond of driehoekig is.”

Het verlengen van de kin met een sikachtige baard helpt dikke, brede kaakbeenderen te verzachten, terwijl het toch een gebeitelde look creëert. Dit zal het oog ook richten op andere kenmerken van het gezicht, waardoor die heldere blauwtinten een kans krijgen om te stralen.

Het perfecte gezichtshaar / baard voor een vierkant gezicht

Welke baard past bij een diamanten gezicht?

De diamantvorm is het breedst bij de jukbeenderen, met een smal voorhoofd en kaaklijn die ongeveer symmetrisch van breedte zijn. Daarom moet het doel altijd zijn om het haar op de kin te houden om de jukbeenderen te compenseren, dus leg de scheerapparaat. Idealiter wil je een prominente kin vierkant maken, om de illusie te creëren dat je een meer uitgebalanceerde botstructuur hebt.

‘Let op hoe lang je bent trim je baard ook ”, zegt Mills. ‘Ik zou niet aanraden om te lang op de kin te gaan – alles dat te puntig is, accentueert deze gezichtsvorm. Je kunt echter breder gaan op de wangen en breder aan de rand van het kaakbot, zodat het vierkant is van de onderste helft van je gezicht. “

Door ondertussen lichter te worden op de snor, worden je wangen en kaaklijn nog meer benadrukt.

Het perfecte gezichtshaar / baard voor een Diamond Face

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *