Categories
Uncategorized

Hoe u 4 grote interne communicatieproblemen in uw bedrijf kunt oplossen | Baan en carrière

Net zoals je geen gezonde relatie kunt hebben met een partner of echtgenoot zonder communicatie, is het voor een bedrijf onmogelijk om soepel te werken zonder de juiste communicatiestrategieën. Helaas ontbreekt het veel organisaties op dit gebied ernstig. En het komt meestal neer op een paar kernproblemen.

Het overwinnen van de 4 grote interne communicatieproblemen in het bedrijfsleven

Een goede communicatie vormt de basis voor zakelijk succes. Het speelt een sleutelrol in de betrokkenheid van medewerkers, klanttevredenheid, personeelsverloop, bedrijfscultuur en het algemene imago van het bedrijf. Maar ondanks het belang ervan, investeren veel te weinig bedrijven de tijd en het geld die nodig zijn om op dit gebied uit te blinken.

Onderzoek van een Arthur J. Gallagher & Co.-studie constateert dat, terwijl maar liefst 25 procent van de werknemers als productiever wordt beschouwd wanneer de organisatie sterk de nadruk legt op interne communicatie, slechts 60 procent van de organisaties een formele strategie heeft. Met andere woorden, er is een verbroken verbinding.

Wilt u uw medewerkers betrokken en gelukkig houden en tegelijkertijd uw bedrijf positioneren voor toekomstige groei? Je hebt een meer doelgerichte en gedisciplineerde aanpak nodig. En hier zijn een paar specifieke aanbevelingen om u op weg te helpen:

Verbinding verbreken tussen HR en werknemers

Bij het runnen van een HR-afdeling is er vaak enige wrijving tussen de HR-afdeling en de medewerkers. (Niet altijd, maar het is een algemene vuistregel.) Er is niets kwaadaardigs of sinister aan het spel – het is gewoon dat werknemers HR als aanmatigend beschouwen en HR gefrustreerd raakt door het gebrek aan reactievermogen. Dit creëert een eindeloze cyclus waarin dingen in een ijzig tempo bewegen.

Of het nu gaat om het krijgen van werknemers om te reageren op e-mails, het juiste papierwerk in te dienen, te profiteren van open inschrijving of om bedrijfsenquêtes in te vullen, inefficiënties op de HR-afdeling kunnen in het oog springen.

Een oplossing is om de manier waarop u de communicatie tussen HR en medewerkers beheert, te veranderen. In plaats van alles per e-mail af te handelen – wat bekend staat om de lage betrokkenheid en slechte responspercentages – probeer een sms-oplossing te gebruiken. Met sms-berichten kunt u tevredenheidsenquêtes, links naar vergoedingsplannen en gepersonaliseerde verzoeken verzenden. En omdat sms als persoonlijker wordt gezien, krijgt uw HR-afdeling veel meer de antwoorden die ze nodig hebben.

Onwil om ideeën te delen

Hoewel de scheiding tussen HR en medewerkers doorgaans vrij zichtbaar is, zijn er andere problemen die onder de oppervlakte op de loer liggen. En in veel opzichten maakt dit ze zelfs nog gevaarlijker.

Een van de grote problemen die we in organisaties zien, is een overkoepelende onwil van teamleden om ideeën uit te wisselen en constructieve kritiek te uiten op anderen. Of het nu gaat om de angst om collega’s te beledigen, de angst om het mis te hebben, of de zorgen dat iemand anders een idee zal stelen, het is kostbaar. Een onderzoek door VitalSmarts stelt vast dat een gebrek aan informatie-uitwisseling en communicatie tussen collega’s leidt tot een verlies van $ 7.500 per gemist gesprek over de productiviteit van werknemers.

De beste manier om dit probleem op te lossen, is door structuren te creëren waarin het delen van ideeën wordt verwacht. Je zou kleine teams kunnen creëren waarin van medewerkers wordt verwacht dat ze elke week drie nieuwe ideeën presenteren (of iets in die zin). Zo creëer je een cultuur waarin het delen van ideeën normaal is.

Gebrek aan gecentraliseerde communicatie

Naarmate bedrijven groeien, groeien ook hun technologiestapels, lijst met communicatiemiddelen en organisatiestructuur. Je gaat van een team van twee of drie mensen die allemaal in hetzelfde kantoor werken tot tientallen of honderden externe teamleden die informatie delen en communiceren via een handvol verschillende kanalen (zoals e-mail, sociale media, telefoon, sms, enz.) .

Als u uw team op dezelfde lijn wilt houden, de efficiëntie wilt verbeteren en belangrijke processen wilt stroomlijnen, kunt u de communicatie het beste centraliseren. Of het nu gaat om een ​​oplossing voor projectbeheer, een sociaal intranet of een soort chat-app zoals Slack, je hebt een “thuisbasis” nodig.

Te veel vergaderingen

U denkt misschien dat u uw organisatie een plezier doet door vergaderingen te beleggen, maar u zou het onderliggende probleem kunnen verergeren. Overmatige vergaderingen doen niets anders dan schema’s verzwakken en meer herrie veroorzaken. Als u vergaderingen gaat hosten, houd ze dan kort, geconcentreerd en niet frequent. Als iets buiten een vergadering kan worden gecommuniceerd, zou dat zo moeten zijn.

Klaar om actie te ondernemen?

Het is niet voldoende om te erkennen dat u de interne communicatie moet versterken. Als u uw bedrijf goed wilt positioneren voor zowel winst op korte termijn als groei op lange termijn, moet u uw aanpak opnieuw bekijken en berekende wijzigingen aanbrengen. Waar begin je?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *