Categories
Uncategorized

Hoe haarproducten correct te gebruiken

Zelfs als je denkt dat je je haarverzorgings- en stylingroutine tot een wetenschap hebt gemaakt, kun je nog steeds profiteren van een paar professionele tips over de beste manieren om de beste resultaten te krijgen met je favoriete haarproducten, van droge shampoo en haarlak tot haar crème en zeezoutspray.

Ontdek een paar professionele tips voor het gebruik van haarproducten en breng je stylingpotentieel naar een hoger niveau, of je nu bewerkt haar hebt of vasthoudt aan je natuurlijke textuur en kleur.

Droogshampoo

Het is de perfecte oplossing om je haar een pauze te geven tussen het wassen, maar dit product kan geen wonderen verrichten als je het elke dag gebruikt. Het geheim om er het meeste uit te halen droogshampoo is focussen op de wortels. U dient uw hoofdhuid ook na het aanbrengen te masseren, net als bij het wassen met shampoo. Als je het eenmaal hebt ingewerkt, poets je het geduldig uit om geen residu achter te laten.

Haarlak

Een van de beste professionele tips als het gaat om het gebruik van haarproducten, is weten hoe ver je het blikje haarlak moet vasthouden. De meeste gebruikers houden het te dichtbij, en krijgen dan een onaangename opbouw. Het blik mag niet dichterbij zijn dan 30 cm wanneer u het aanbrengt. Ook als je een product met extra hold gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je je haar daarna nog kunt borstelen.

Professionele trucs voor haarstylingproducten

Haarmousse

Een veelgemaakte fout als het om haarmousse gaat, is dat je er te veel van aanbrengt en het helemaal opnieuw doet. Je krijgt de meest indrukwekkende resultaten met mousse als je je gewoon op de wortels concentreert voor de extra lift. Als je te veel gebruikt, zal het je haar verzwaren en verlies je ook glans. Voorkom de doffe look en de plakkerige opbouw door bij het aanbrengen vast te houden aan een hoeveelheid ter grootte van een pingpongbal.

Hittebeschermer

Hoewel de meeste haarproducten alleen je uiterlijk zullen beïnvloeden als ze verkeerd worden aangebracht, kan een hittebeschermer je lok kwetsbaar maken als je hem niet op de juiste manier aanbrengt. Een van de beste professionele tips voor het gebruik van haarproducten is het aanbrengen van hittebeschermer op nat haar, nadat je het diep hebt geconditioneerd. Op die manier wordt het correct opgenomen en wordt je haar echt beschermd tegen de hitte, of je nu van plan bent het te stijlen of te krullen.

Olie behandeling

Een goede oliebehandeling laat je haar er niet vettig uitzien. Minder meer als het om olie gaat, en het moet altijd op nat haar worden aangebracht. Sommige oliebehandelingen, zoals hete, zijn niet bedoeld om ongewassen te blijven, dus zorg ervoor dat je na dit type behandeling twee keer shampoo gebruikt voor het beste resultaat.

De beste manieren om haarproducten te gebruiken

Haar serum

Wanneer je je haar föhnt of hittestylingstools gebruikt, kan een serum de glans aan het einde helpen herstellen. Het probleem is dat de meeste vrouwen niet weten hoe ze het correct moeten toepassen. Serums werken het beste aan de uiteinden van je haar. Als je uitzoekt hoe je haarproducten moet gebruiken, is een van de belangrijkste professionele tips om serum uit de buurt van je wortels te houden, omdat het je haar verzwaart en het volume vermindert.

Zie ook: De beste manieren om een ​​pony te laten groeien

Haarcreme

Kroezen bestrijden met haarcrème is een geweldig idee, maar het is erg belangrijk dat u dit product niet te veel gebruikt. Blijf bij de grootte van een kwart en vermijd de wortels. U krijgt betere resultaten bij het verminderen van bevriezing zonder een vettig uiterlijk te krijgen.

Zeezoutspray

Extra textuur toevoegen met een zeezoutspray is een geweldige manier om een ​​prachtige zomerlook te creëren, maar je moet ook goed nadenken over het gebruik van haarproducten wanneer je het aanbrengt. Zeezout en andere strandsprays moeten altijd als laatste op je haar blijven zitten, als je eenmaal klaar bent met stylen. Probeer een van de belangrijkste hair pro-tips en vermijd de wortels helemaal om een ​​vettige finish te voorkomen.

Beste gebruik van haarproducten

Verander uw haarroutine elk seizoen

Let bij het kopen van je haarproducten goed op het weer. Diepe conditionering en regelmatige hydratatie is belangrijker in de winter, en kroezen bestrijden met de juiste producten is een must tijdens de warmere maanden met een hoge luchtvochtigheid.

Meer: Haarkrullende fouten en wat u in plaats daarvan moet doen

Blijf niet bij dezelfde producten

Het is niet waar dat uw haar aan bepaalde haarproducten “gewend” raakt, maar u moet toch nieuwe dingen proberen. Zelfs als je het gebruik van haarproducten onder de knie hebt, verwacht dan niet voor altijd dramatische resultaten. Als je eenmaal een probleem hebt opgelost, zoals saaiheid of droogheid, kun je nieuwe producten proberen voor de verschillende behoeften van je haar.

foto’s: Schwarzkopf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *