Categories
Uncategorized

Hoe een teruglopende haarlijn te stoppen en het haar van mannen opnieuw te laten groeien

1 Uitgelicht Hoe een teruglopende haarlijn te stoppen

Mannen zouden niet moeten worstelen met een teruglopende haarlijn. Van medische behandelingen tot goede haarverzorgingsproducten tot een goed dieet en lichaamsbeweging, er zijn veel manieren om een ​​teruglopende haarlijn te stoppen en opnieuw te laten groeien. Als alternatief kunnen jongens zelfs enkele van de gemakkelijke en snelle opties kiezen door hun kapsel te veranderen om dunner wordende gebieden te verbergen. Als je je haarlijn wilt fixeren en dikker haar wilt krijgen voor een vollere look, bekijk dan deze gids over het voorkomen van haaruitval en het opnieuw aangroeien van je haarlijn.

Wat is een teruglopende haarlijn?

2 Wat is een teruglopende haarlijn

Er zijn maar weinig dingen die mannen meer zorgen baren over hun uiterlijk dan het vooruitzicht hun haar te verliezen. Maar het is een ongelukkige realiteit dat veel mannen een teruglopende haarlijn zullen hebben. Het gebeurt ook niet alleen bij oudere mannen.

De meeste mannen zullen de eerste tekenen van dunner wordend haar zien als ze vijftig, veertig, dertig of zelfs twintig zijn. Twee derde van de Amerikaanse mannen zal tegen de tijd dat ze 35 worden, enige mate van zichtbaar haarverlies hebben.

Een teruglopende haarlijn verwijst specifiek naar haar dat dunner wordt of uit de kruin of voorkant van je hoofd valt. Veel factoren kunnen een teruglopende haarlijn veroorzaken.

Waarom verdwijnt mijn haarlijn?

3 Waarom verdwijnt mijn haarlijn?

Het goede nieuws is dat een teruglopende haarlijn niet per se betekent dat je je haar verliest. Het is ook mogelijk om de voortgang van een haarlijn die begint te wijken te vertragen en verdere haaruitval te voorkomen.

Haarlijnen kunnen achteruitgaan als gevolg van een breed scala aan factoren, waaronder gezondheidsproblemen en zelfs genetische aanleg. Factoren zoals erfelijkheid, slechte voeding en stressniveaus kunnen een negatief effect hebben op uw haarlijn.

Als u weet met welke problemen u te maken heeft, kunt u bepalen wat u het beste kunt doen om uw terugwijkende haarlijn te corrigeren. Uiteindelijk komt er veel bij kijken onderzoek over het onderwerp.

Hoe weet u of uw haarlijn achteruitgaat?

4 Hoe weet u of uw haarlijn achteruitgaat?

Een terugwijkende haarlijn kan na verloop van tijd bij je opkomen. Je weet misschien niet meteen of je haarlijn zo geëvolueerd is. Als je haar geleidelijk dunner wordt, kun je immers gemakkelijk aan je aandacht ontsnappen.

Als je bang bent dat je haarlijn terugwijkt of als je een familiegeschiedenis hebt van mannelijke kaalheid, probeer dan voorzichtig met je handen door je haar te strijken om te zien of het haar er voorzichtig uit trekt.

Je kunt je haarlijn ook vergelijken met oude foto’s en kijken of je haarlijn beter zichtbaar is dan vroeger.

Oorzaken en behandelingsopties

5 behandelingsopties voor teruglopende haarlijn

Haarverzorging

Voordat u uw dieet aanpast of probeert de opbouw van DHT in uw hoofdhuid te blokkeren, wilt u misschien uw haarverzorgingsroutine verbeteren. Bepaalde gewoonten en producten kunnen de haarlijntjes belasten. Hoewel strakke kapsels zoals cornrows en vlechten beschermend zijn voor bepaalde haartypes, kan een te grote afhankelijkheid ervan alopecia tractie veroorzaken. Deze vorm van haarverlies wordt veroorzaakt door het constant aantrekken van strakke kapsels. Het kan echter worden opgevangen en omgekeerd.

Als u van oudsher vertrouwd bent op goedkope shampoos en conditioners voor drogisterijen, begin dan te investeren in betere producten. Kies voor zachte shampoos die de olie niet van je hoofdhuid verwijderen, en koop een aparte conditioner voor een diepe conditionering.

Volgens Men’s Hairstyles Now, kunnen veel van dezelfde haarproducten voor mannen die goed zijn in het hydrateren, conditioneren en versterken van krullend haar worden gebruikt bij mannen die kalend zijn. Dit komt doordat mannen met krullend haar goede haarverzorgings- en stylingproducten nodig hebben, anders kunnen hun krullen uitdrogen en kroezen.

Chemicaliën en warmte kunnen ook nadelige effecten hebben op haarlijnen. Als je je haar kleurt, zijn het bleekmiddel en de peroxide die in veel formules worden gebruikt, extreem schadelijk voor het haar. Föhnen maakt het ook broos en breekbaar, en door de hitte kunnen je lokken eruit vallen. Als je je haar verft, zoek dan naar zachte, vochtinbrengende formules en schakel in plaats daarvan over op het laten drogen van je haar.

Teruglopende haarlijnkapsels

6 teruglopende haarlijnkapsels

Het is belangrijk om de juiste kapsels te krijgen. Door je kapsel te veranderen, kun je kale plekken en dunner wordend haar minder opvallen. Dat betekent niet dat je voor een kam moet kiezen, want deze look kan de aandacht vestigen op slechte plekken.

Als je je haar al aan de korte kant draagt, zal het overschakelen naar een buzz-cut dunner wordend haar minder opvallen. Het ziet er ook niet naar uit dat je een teruglopende haarlijn probeert te verbergen. Het ziet eruit als een stijlverandering. Hetzelfde kan niet gezegd worden voor een geschoren hoofd.

Als je haar bovenaan nog dik is maar bij de slapen dunner wordt, kun je een Franse krop of een kapsel in Caesar-stijl proberen. Dunner wordend haar rond de slapen kan ook worden vermomd met een faux havik als je in staat bent om een ​​scherpere stijl te krijgen of een normale snit als je strakker wilt blijven.

Genetica

Ongeveer 95% van het haarverlies bij mannen kan worden toegeschreven aan erfelijke mannelijke kaalheid. Mannelijke kaalheid wordt veroorzaakt door een combinatie van genetica en hormonen. Dihydrotestosteron (DHT) is een androgeen hormoon dat wordt aangemaakt als bijproduct van testosteron, het primaire mannelijke geslachtshormoon. DHT doet de haarzakjes krimpen en zorgt er na verloop van tijd voor dat het haar helemaal stopt met groeien.

Mensen die overdreven reactief zijn op DHT hebben de neiging om hun haar in een hoog tempo te verliezen en op relatief jonge leeftijd te kaal worden. Als u denkt dat DHT bijdraagt ​​aan uw terugwijkende haarlijn, is het absoluut noodzakelijk om ervoor te gaan om te voorkomen dat uw haarlijn nog meer achteruitgaat.

Medicatie

Er zijn verschillende door de FDA goedgekeurde behandelingen geformuleerd om terug te vechten tegen DHT. Minoxidil is verkrijgbaar in topische spray- en schuimformaten.

Het is ontworpen om meer zuurstof en voedingsstoffen aan de haarzakjes te geven, waardoor uw hoofd een meer gastvrije omgeving wordt voor haargroei. Minoxidil kan haar aanmoedigen om opnieuw te groeien.

Finasteride is een dagelijkse pil die voorkomt dat testosteron wordt omgezet in DHT. Finasteride blokkeert niet alleen verder haarverlies bij ongeveer 86% van de mannen die het gebruiken, maar dit medicijn kan ook leiden tot enige hergroei.

Er zijn ook enkele actuele DHT-blokkers en shampoos op de markt. Hoewel niet bekend is dat ze even effectief zijn als Minoxidil en Finasteride, kunnen ze helpen voorkomen dat resterende DHT zich aan receptoren op de hoofdhuid bindt en haaruitval versnelt.

Ze doen niet veel op zichzelf, maar kunnen een geweldige boost geven aan meer wetenschappelijk onderbouwde producten.

Dieet en voeding

Mannelijke kaalheid kan niet worden genezen met vitamines en mineralen, maar een gebrek aan goede voeding is een bekende oorzaak van haaruitval. De volgende keer dat u lichamelijk wordt getest, kan een routinebloedonderzoek ervoor zorgen dat u bepaalde voedingsstoffen niet mist.

Als je weinig ijzer, zink, vetzuren, biotine en vitamine A, C, D, E hebt, kan het zijn dat je haar begint te verliezen of merkt dat het gemakkelijk breekt. Zorg ervoor dat u een rijk en gevarieerd dieet met voedzaam voedsel eet, en overweeg om een ​​multivitamine aan uw dagelijkse routine toe te voegen.

Alternatieve behandelingen

Er zijn ook enkele holistische behandelingen waarvan wordt aangenomen dat ze haaruitval helpen bestrijden. Supplementen zoals kruisbes, aloë vera, ginseng en Chinese hibiscus worden al jarenlang gebruikt bij haarverliesbehandelingen.

Essentiële oliën zoals rozemarijn, pepermunt en lavendel kunnen ook helpen bij terugtrekkende haarlijnen. Meng ze met een dragerolie zoals amandel- of kokosolie en breng ze aan op de hoofdhuid voor een verzachtende, diepe conditionerende behandeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *