Categories
Uncategorized

Hoe een man te helpen open te staan ​​over zijn gevoelens | Verhoudingen

Soms is het moeilijk om je man echt eerlijk en waarheidsgetrouw te laten zijn over wat hij voelt. Van jongs af aan wordt hen geleerd om “te bemannen” en de wereld niet te laten zien wat ze werkelijk meemaken. Naarmate ze ouder worden, zijn mannen niet meer bereid zich open te stellen over wat erin zit.

Of het nu gaat om angst voor spot, angst voor kwetsbaarheid, angst om op iemand anders te vertrouwen of simpelweg omdat ze het gevoel hebben dat mannen hun gevoelens niet delen, het is soms moeilijk om erachter te komen wat ze precies doormaken. Tegelijkertijd moet je, om een ​​diepe emotionele band te hebben, ervoor zorgen dat je relatie werkt, en moeten jullie allebei in staat zijn om elkaar te vertrouwen met je gevoelens.

Er zijn manieren om je man te helpen begrijpen dat het oké is om te delen wat hij voelt, en als je dat eenmaal doet, zul je versteld staan ​​hoe ver je relatie kan gaan.

Wees niet kritisch

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is de moeite waard om te herhalen kritisch over je partner is destructief voor uw relatie als dit op een kwetsende manier wordt gedaan. Je man zal het moeilijk vinden om zich voor je open te stellen als je een oordeel velt over de dingen die hij doet en hoe hij zich voelt.

Hij kan nerveus zijn over wat je gaat zeggen of over de manier waarop je reageert als hij zijn gevoelens aan je onthult. Het bekritiseren van je man kan hem met schaamte vervullen, of hij kan zich gecontroleerd voelen en negatief gedrag jegens jou uitstralen.

Met dat in gedachten is het belangrijk dat je ondersteunend bent en probeert zijn ego op geen enkele manier te kwetsen.

Probeer in plaats van kritisch te zijn, zijn grootste pleitbezorger en ondersteuningssysteem te zijn. Dit is een manier om ervoor te zorgen dat uw man u vertrouwt en dat hij bereid en klaar is om met u te communiceren.

Sta hem toe u alles te vertellen wat hij aan zijn hoofd heeft. Luister naar hem en laat hem weten dat je er altijd zult zijn om voor hem te zorgen, ongeacht wat hij emotioneel doormaakt.

Wanneer u die verbinding tot stand brengt, moet het voor hem gemakkelijk zijn om zich tot u te wenden wanneer hij klaar is om te praten.

Het is veel gemakkelijker voor je man om zich open te stellen als hij weet dat je niet kritisch zult zijn. Dit is een belangrijke stap die u in gedachten moet houden om uw relatie te genezen.

Neem contact op met een relatiecoach

Als je niet precies weet hoe je hem zover kunt krijgen dat hij zich openstelt, misschien omdat je hetzelfde probleem met hem hebt, dan is het geen schande om hulp te krijgen van een relatiecoach om te leren hoe u een sterkere verbinding opbouwt.

Deze oplossing lijkt in eerste instantie misschien ongewenst, waarschijnlijk vanwege een negatief stigma dat u kunt hebben over het zoeken naar professionele hulp. Beschouw het echter op deze manier. Als je griep had, zou je niet aarzelen om naar een dokter te gaan. Daarom, als uw relatie “ziek” is, wat is dan de schande om een ​​relatieprofessional te zien?

Als je je man niet aan het praten kunt krijgen, kan een relatiecoach het hem gemakkelijker maken. Het is waar ze het beste in zijn om hun klanten zich op hun gemak en op hun gemak te laten voelen.

Na verloop van tijd zal het hem gretiger maken om met u te delen wat hij nodig heeft of verdient in uw relatie, inclusief zijn gevoelens, en u zult hetzelfde met hem kunnen doen.

Door relatiecoaching begrijp je beter wat je partner dwarszit. U weet ook hoe u problemen kunt oplossen.
Afhankelijk van uw probleem heeft u mogelijk langdurige of korte sessies nodig. Dus jullie zouden allebei bereid moeten zijn om samen te werken om een ​​betere relatie op te bouwen, maar een relatiedeskundige heeft de vaardigheden en kennis om jullie beiden in de goede richting te begeleiden.

Wees de eerste die zich openstelt

U kunt het voor uw man gemakkelijker maken om te praten door de eerste te zijn die zich openstelt. Het initiatief nemen om je open te stellen voor je partner geeft aan hoeveel je hem vertrouwt.

Je man kan gerechtvaardigde angsten hebben om zich voor je open te stellen en te veel te delen, omdat hij bang is kwetsbaar te lijken. Dit kan gebeuren als hij in het verleden gekwetst is of zijn hele leven heeft geleerd dat mannen niet openstaan. Om dit probleem te verlichten, kunt u de eerste stap zetten om uw persoonlijke gevoelens met hem te delen.

Dit is een eenvoudige techniek die u kunt gebruiken om de barrière te doorbreken en om uw man aan te moedigen om te praten.

Heb geduld

Probeer het probleem niet te forceren en heb geduld met je partner. Uw frustratie en irritatie kunnen ervoor zorgen dat u hem dwingt om met u in gesprek te gaan.
Door je partner te dwingen te praten, kan hij nog verder van je af staan. Krachtig zijn kan ook meer moeilijkheden en drama aan uw relatie toevoegen.
In plaats daarvan zou je moeten proberen kalm en kalm te blijven. Geef je partner de tijd die hij nodig heeft om naar je toe te komen en zijn gevoelens met je te delen.
Als je geduld hebt, kun je gemakkelijker een gesprek beginnen.

Start autogesprekken

Uw auto is voor u een van de meest comfortabele plaatsen gesprekken beginnen. Uw auto is een comfortabele en ontspannende plek waar uw man zich misschien minder bewaakt voelt.

Terwijl jij en je partner in de auto zitten, kun je proberen hem aan het praten te krijgen.

Hij voelt misschien minder druk en staat klaar om u te vertellen hoe hij zich voelt. Je kunt hem een ​​combinatie van vragen stellen om zijn stilte te doorbreken en het gesprek op gang te krijgen.

Door in uw auto te zitten, krijgt u misschien de kans om tot de kern van het probleem te komen dat uw partner dwars zit.

Concentreer u op het helpen van uw man om zich open te stellen

Het kan stressvol en zelfs ronduit vervelend lijken om je man open te laten staan ​​over emoties. Door echter te begrijpen waarom hij moeite heeft om zich open te stellen en hem vervolgens door het proces te helpen, kunt u uw relatie naar nieuwe hoogten tillen.

Verbergt uw man steeds dingen voor u en heeft hij moeite om u te laten zien hoe hij zich voelt? Als u wilt dat uw partner zijn hart aan u onthult, aarzel dan niet om dat te doen een overleg met ons.

Over de auteur

Sumeet is een professionele schrijver die graag onderzoek doet naar unieke onderwerpen en zijn mening uitdrukt door middel van interessante artikelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *