Categories
Uncategorized

Hoe de haarkleur te behouden

Het behouden van de levensduur van uw kleur is erg belangrijk, of u nu uw haar een effen kleur verft of de voorkeur geeft aan highlights. Het gebruik van de juiste producten is slechts de eerste stap. Het ontwikkelen van de juiste gewoontes is net zo belangrijk om uw kleur langer te beschermen.

Ontdek hoe u de haarkleur kunt behouden om de kleur van uw voorkeur levendig en mooi te houden. Van het beschermen van je haar tegen UV-straling tot een simpele conditioner-truc, hier is wat je moet weten om vervaging zo lang mogelijk te voorkomen.

Voorkom schade door de zon

Het is erg belangrijk om je haar te beschermen als je buiten bent, omdat de vrije radicalen die door UV-straling worden geproduceerd een grote rol spelen bij het vervagen. Als je geen hoed wilt dragen, moet je absoluut een beschermende spray of een leave-in-behandeling gebruiken. De ingrediënten die de kleur op je lokken het meest helpen beschermen, zijn cinnamidopropyltrimoniumchloride, polyquaternium-59, butylmethoxydibenzoylmethaan, samen met benzofenon-3 en benzofenon-4.

Heroverweeg uw shampoo en conditioner

De meeste shampoos en conditioners hebben geen negatieve invloed op de kleur, maar als je je afvraagt ​​hoe je de haarkleur kunt behouden, is het gebruik van speciaal samengestelde producten een must. Zowel je shampoo als je conditioner moeten je kleur beschermen. Sulfaten kunnen de kleur zelfs strippen, net als zuiverende shampoo, dus deze moeten worden vermeden.

Blijf kalm

Je haar wassen met heet water is een grote vergissing. Het gebruik van koud of lauw water is de beste keuze als kleurbescherming een prioriteit is. Hoe heter het water, hoe meer pigment er uit je haar zal ontsnappen, en het kan zijn dat je eerder dan je had verwacht retouches nodig hebt.

Hoe de haarkleur levendig te houden

Experimenteer met droogshampoo

Zelfs met koud water en de juiste shampoo en conditioner, wordt de kleur elke keer vervaagd door je haar bloot te stellen aan water. De belangrijkste tijd om het zeepsop over te slaan, is direct nadat je het hebt geverfd. Probeer het de komende 3 dagen droog te houden om de kleur lang te behouden. Probeer de haarkleur te behouden door met behulp van droge shampoo of kies voor shampoos die kleine hoeveelheden kleurstof bevatten.

Vermijd waterproblemen

Als je je haar elke dag wast, moet je er absoluut voor zorgen dat het water niet bijdraagt ​​aan kleurvervaging. Kalk, ijzer, magnesium en chloor kunnen allemaal de kleur verwijderen of je haar er dof uit laten zien. Een douchekopfilter kan de meeste van deze mineralen helpen verwijderen, maar je moet er ook voor zorgen dat je je haar niet met handdoeken schrobt als je klaar bent met wassen. Zachtjes kloppen voorkomt kroezen en beschermt tegelijkertijd de kleur.

Probeer een glazuur

De eenvoudigste manier om een ​​touch-up te krijgen, is door een glazuur of een glans te gebruiken die compatibel is met je haarverf om de haarkleur langer te behouden. Je kunt het zo vaak als om de week gebruiken om de levendigheid van je schaduw te behouden en glans toe te voegen.

Bescherm uw haar in het zwembad

Als het dragen van een badmuts geen optie is, kun je je kleur toch beschermen tegen het sterk gechloreerde water. Maak je haar nat voordat je het zwembad ingaat, en gebruik een beetje diepe conditioner of babyolie om je haar te coaten en te beschermen. Denk eraan om altijd goed uit te spoelen als je klaar bent met zwemmen om al het chloor uit je haar te krijgen.

Vermijd producten met alcohol

Het gebruik van de juiste producten is een groot deel van het antwoord op de vraag hoe je de haarkleur kunt behouden, en dat betekent ook dat je ervoor moet zorgen dat alcohol geen topingrediënt is in je stylingproducten. Geen enkel type alcohol mag worden vermeld in de top 5 ingrediënten van een product dat uw gekleurde haar raakt.

Tips voor haarkleurverzorging

Voeg kleur toe aan uw conditioner

Zelfs met een tweewekelijkse glazuur, kunt u nog steeds een verschil maken elke keer dat u uw haar conditioneert. Voeg een beetje kleur toe, maar nooit peroxide aan je conditioner. Deze simpele trucjes werken alleen voor effen kleuren en stellen je in staat de conditioner langer aan te houden.

Meer: 10 gevaarlijke ingrediënten in haarproducten

Verminder warmtestyling

U zult moeite hebben om de haarkleur te behouden, maar u gebruikt ook elke dag warmtestylingstools. Zorg ervoor dat u een sterke beschermer gebruikt en probeer de hitte te verminderen. Controleer natuurlijk de ingrediënten in uw hittebeschermer om er zeker van te zijn dat deze sulfaatvrij is.

foto’s: Schwarzkopf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *