Categories
Uncategorized

Het risico op endometriumkanker verminderen | Gezondheid

Endometriumkanker is tegenwoordig de meest voorkomende vorm van oncologie van de vrouwelijke geslachtsorganen. Volgens veel onderzoeken wordt een toename van de morbiditeit geassocieerd met een toename van de incidentie van obesitas.

Dat vertelde de gynaecoloog-oncoloog van de Mayo Clinic, dr. Bakkum-Gamez. De specialist legt uit: “De meeste soorten endometriumkanker zullen zich ontwikkelen en groeien als reactie op oestrogeen. Obesitas verhoogt het oestrogeengehalte, en hoe hoger het is, hoe groter het risico voor een vrouw wordt. “

Volgens de arts is hormoontherapie ook een risicofactor: “Vrouwen met een baarmoeder die alleen hormoonvervangende therapie met oestrogenen gebruiken, hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van endometriumkanker.”

De deskundige merkt op dat de gemiddelde leeftijd van vrouwen bij wie endometriumkanker is vastgesteld, 60 jaar is. Maar het risico op het ontwikkelen van de ziekte wordt verminderd als progesteron wordt toegevoegd aan het regime van hormoonvervangende therapie.

Een verhoogd risico op het ontwikkelen van kanker wordt waargenomen bij vrouwen met de diagnose polycysteus ovariumsyndroom en diabetes, met hoge bloeddruk of cholesterol. Jamie Bakkum-Gamez adviseert om een ​​gezonde levensstijl te behouden, lichamelijk actief te zijn en goed te eten, omdat het behouden van een gezond lichaamsgewicht de risico’s van alle soorten kanker kan verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *