Categories
Uncategorized

Gordijnenkapsels: waarom ze werken en welke stijl bij u past

Elk decennium heeft een kenmerkend kapsel. De jaren vijftig hadden een nette kort, achterkant en zijkanten, de jaren zeventig hadden lang haar en bakkebaarden, de jaren tachtig hadden harders. In de jaren negentig ging het allemaal om gordijnen. Gedragen door iedereen van David Beckham en Brad Pitt aan talloze boybandleden en die gast uit Dawson’s Creek, het was de stijl voor potentiële hartenbrekers en een generatie mannen die zich steeds meer op hun gemak voelde met het idee van grooming.

Het gordijnkapsel – mocht je het hebben gemist of vergeten – is een stijl waarbij het haar op de bovenkant van het hoofd tot een pony wordt uitgegroeid en wordt gedefinieerd door een sterke middenscheiding langs het midden. Het is floppy, het is vrij veel onderhoud en het is erg terug.

Een snelle blik op de voorjaarscollecties van een willekeurig aantal merken zal het bevestigen jaren negentig heropleving van de mode gaat nog steeds sterk, en daarmee is het kapsel dat het decennium definieerde. Maar het zou niet de eerste comeback zijn, want de geschiedenis van gordijnen gaat veel verder terug dan rond de eeuwwisseling.

“Het was een enorm populair kapsel bij mannen aan het einde van de 19e eeuw”, legt Josh Gibson, directeur van de Sassoon Academy uit, “met beroemde iconen zoals de schrijver Oscar Wilde en kunstenaar Aubrey Beardsley die de look droegen. De trend zet zich onder arbeiders uit de arbeidersklasse voort tot het einde van de jaren twintig, en keert dan even terug wanneer de hippiecultuur zich in de jaren zestig vanuit Amerika verspreidt. “

De heropleving van de jaren negentig kwam met de opkomst van grunge en indiebands van eigen bodem. Happy Mondays-frontman Shaun Ryder, Placebo-zanger Brian Molko en Blur-bassist Alex James waren opmerkelijke kampioenen van gordijnen. Toen namen de jongensbands het over; Take That droeg ze (behalve Gary, die nog in zijn lastige fase zat) en Westlife, samen met elke tiener-tv-ster (zie Jared Leto, rechtstreeks uit de reageerbuis, in Mijn zogenoemde leven) en de blik vervolgens gefilterd naar de tieners en daarbuiten.

Gordijnen dragen vandaag

In de jaren negentig zag deze snit er het beste uit bij mensen met steil fijn haar. Dit type haar benadrukt de sterke scheiding die de look definieerde, maar niet iedereen had het juiste soort haar of snit (zie Olly Murs). Het hield hen niet tegen, en het zou u ook niet moeten stoppen, want moderne gordijnen zijn geëvolueerd. In feite heeft die slappe look met een rigide scheiding niemand echt een plezier gedaan, en nu is een beetje textuur je vriend.

Top man

“Het uiterlijk kan worden bijgewerkt door het persoonlijker voor u te maken”, zegt Gibson. “Het past meestal bij smallere, jongensachtige gezichtsvormen, maar kan worden ondersneden om het er slanker uit te laten zien op het gezicht. In wezen werkt dit kapsel het beste bij iemand met een natuurlijke midden- of offset-scheiding. ” De verborgen bonus van onze recente liefdesrelatie met kuif kapsels betekent dat sommigen van ons bovenaan waarschijnlijk nog wat lengte over hebben. Stop gewoon met het naar achteren glijden en laat het uit elkaar vallen en voilà – je hebt de basis voor gordijnen.

Wat te vragen

Identificeer eerst uw favoriete rolmodel voor gordijnen (zie hieronder) en vraag uzelf af of u iets soortgelijks heeft haartypes. Het heeft weinig zin om een ​​stijl aan te nemen als het niet werkt voor je haar. Het betekent gewoon meer gedoe en tijd besteed aan het stylen (tenzij je een radicalere optie wilt omarmen, zoals een undercut of permanente ontspannende behandeling, waardoor tot nu toe onmogelijke looks haalbaar kunnen zijn)

Top man

“Als je haar gekruld of golvend is, is het misschien beter om voor een iets langere versie te gaan om te voorkomen dat je een echt rietgedekte look krijgt”, adviseert Gibson. Het vilt waar hij naar verwijst, gebeurt als het erg is dik haar krijgt een wigvorm aan de onderkant of is niet goed gestileerd aan de bovenkant. Er is hier een reden voor een ondersnit als je de look wilt, maar je haar is super dik.

“Met steiler haar is het waarschijnlijk het beste om je kapper te vragen om de jukbeenderen in lengte te houden, aangezien dit het gezicht omkadert”, zegt Gibson. Je kunt het lang en gelaagd achter laten, of de lengtes nemen tot net boven de oren en het strak aan de zijkanten houden voor een klassieke look.

Hoe het te stylen

Voor iedereen die momenteel huivert bij de herinnering aan kroezige, rieten gordijnen, moedig het feit aan dat de stylingproducten van vandaag ongeveer miljoen keer beter zijn dan toen, toen zout sprays, matte wax, haaroliën en stijltangen bestonden niet. In feite was er in de jaren negentig niet veel anders dan wetlook-gel, knapperige mousse en haarlak voor onderweg.

ASOS

Vooral mannen met krullend haar hadden het ruw, zegt Gibson, die aanbeveelt “weg te gaan krullend en golvend haar om op natuurlijke wijze te drogen en een royale hoeveelheid Illuminating Oil van Sassoon Professional of Sassoon Curl Form te gebruiken om die grungy doorleefde look te krijgen. ” We hebben het eerder gehad over co-wassen (afzien van de shampoo om de dag om in plaats daarvan met conditioner te wassen), en het kan helpen om de kroezen te verminderen en krullen te definiëren.

Voor steil haar is het het gemakkelijkst om het gepolijst te maken: “Gebruik minder product en droog het naar beneden en naar voren met een ontluchtingsborstel om de follikels plat te houden en om rondvliegende haren te stoppen”, zegt Gibson. Bezoek je kapper zo vaak als je normaal zou doen, zelfs als je hem laat groeien. En gebruik nooit gel – anders loop je het risico om op Peter Andre te lijken.

De beste kapsels voor beroemdhedengordijnen

Alex James

Alex James

Het is moeilijk te geloven, maar voordat hij kaas, de Cotswolds en de Conservatieve Partij ontdekte, was Alex James van Blur cool. Damon Albarn had misschien meer podiumprésence, maar als bassist van een van de grootste bands van de jaren negentig – en met benijdenswaardig plooibaar haar dat de aandacht trok op zijn knappe uiterlijk – is het niet verwonderlijk dat hij zoveel fans had.

Kurt Cobain

Kurt Cobain

De peetvader van grunge is ook de koning van het bedhoofd. Nirvana-frontman Cobain droeg lange, gebleekte gordijnen die rond zijn kraag hingen met vies uitziende wortels aan de bovenkant. Meer als een surfer aan de westkust dan als een echte gordijnenliefhebber, maakte hij van ongewassen, skanky haar het toppunt van cool.

Shaun Ryder

Shaun Ryder

Hij brabbelde soms onsamenhangend, maar Shaun Ryder maakte geniale muziek met de Happy Mondays en Black Grape. Tijdens het piekmoment van Happy Mondays Pills ‘n’ Thrills en Bellyaches droeg Ryder een afgeronde mod bowl met een sterke middenscheiding.

Rivier Phoenix

Rivier Phoenix

De wereld verloor een ongelooflijk acteertalent toen River Phoenix in 1993 voortijdig stierf; het verloor ook een fijne haardos. Tijdens zijn korte maar oogverblindende tijd in de schijnwerpers, plaatste Phoenix nooit een follikel verkeerd in verschillende looks, waaronder een perfect voorbeeld van lange verwarde gordijnen.

Keanu Reeves

Keanu Reeves

Reeves heeft door de jaren heen met verschillende lengtes gewerkt, maar zijn ultieme gordijnenmoment kwam toen Ted binnenkwam Bill en Ted’s Bogus Journey. Zijn haar heeft de optimale dikte en textuur om een ​​perfect voorbeeld te maken van gordijnen uit de jaren negentig.

Charles Melton

Charles Melton

Breng het terug naar het heden, Charles Melton, Amerikaan Riverdale acteur, (nee, we hebben het ook nog nooit gezien) werd onlangs betrapt door een of andere roddelwebsite voor ‘fat-shaming’ (nooit goed) of zoiets. We kunnen leren dat te vergeven vanwege de uitstekende korte krullende gordijnen die hij draagt.

Timothée Chalamet

Timothée Chalamet

Het beste voorbeeld van moderne gordijnen is ook ons ​​kapsel van het jaar. Het haar van Timothée Chalamet is nu het spul van de legende, al het bewijs dat je nodig hebt dat deze ooit controversiële stijl geschikt is voor deze tijd. TC geeft de voorkeur aan een offset scheiding met zijn natuurlijke textuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *