Categories
Uncategorized

De geheimen van lang haar laten groeien

Als je korte of middellange kapsels beu bent, zul je wat meer moeite in je haar moeten steken om het te laten groeien. Van het vermijden van producten en stylingtechnieken die je haar beschadigen en je hoofdhuid beschadigen tot het gebruik van natuurlijke haargroeioplossingen, er zijn veel manieren om het te doen.

Ontdek de belangrijkste geheimen van het laten groeien van lang haar, en je zult in staat zijn om je look te veranderen en weefsels en extensions voorgoed op te geven. Dit is wat u moet weten over het kweken van lang, mooi en gezond haar.

Vermijd gevaarlijke ingrediënten in haarproducten

Je moet zeker overwegen om natuurlijk en biologisch te gaan als het gaat om je shampoo en andere haarproducten, maar zelfs zonder dat moet je toch schadelijke chemicaliën vermijden. Uw haarproducten mogen nooit bevatten: alcoholen, vooral isopropylalcohol, SLS of natriumlaurylsulfaat, propyleenglycol, PEG of polyethyleenglycol, aminomethylpropanol, koolteer, minerale olie, samen met synthetische kleur- en geurstoffen.

Verban gespleten haarpunten

Sommigen zeggen dat een van de geheimen van het laten groeien van lang haar is om regelmatig te trimmen. Dat kan het proces echter verlengen, en soms is het gewoon niet nodig. Controleer je haar op gespleten punten en beslis of je het nodig hebt. Droge en kroezige punten zijn een teken dat je moet trimmen, en je moet je om de maand aan minder dan een halve centimeter houden als je de gespleten punten niet kunt behandelen met reguliere behandelingen en maskers.

Conditie correct

Leave-in-conditioner is een geweldige manier om je haar te beschermen, maar je hebt ook regelmatig een diepe conditioner nodig. Voor beschadigd haar moet u dit wekelijks doen. Eiwitbehandelingen kunnen ook helpen breuk te voorkomen en uw haar in goede conditie te houden.

Verminder chemische schade

Alle chemische behandelingen hebben een negatieve invloed op uw haar, dus u moet langer wachten tussen elke behandeling of ze zelfs helemaal opgeven. Een van de geheimen van het laten groeien van lang haar is het beschermen van je hoofdhuid tegen de kleurstof, wat betekent dat je het niet dichter dan 1/4 inch van de wortel moet aanbrengen. Als dat niet werkt, probeer dan natuurlijke haarkleurmiddelen, zoals henna.

Krijg regelmatig oliebehandelingen

Kokosolie en arganolie uit Marokko behoren tot de beste natuurlijke manieren om je hoofdhuid van buitenaf te voeden en je haar er geweldig uit te laten zien. Als je een oliebehandeling aanbrengt voordat je gaat shamponeren, voorkom je ook dat er te veel natuurlijke oliën uit de haarschacht worden verwijderd.

Bescherm uw haar tegen hitte

Aan de lucht drogen is een van de nuttigste geheimen voor het laten groeien van lang haar, omdat het je hoofdhuid helpt om vocht vast te houden. Door te föhnen, vooral op hoge temperatuur, zal je hoofdhuid uitdrogen. Alle hittestylingstools kunnen een pauze gebruiken. Als je hitte niet kunt vermijden, zorg er dan voor dat je een goede hittebeschermer gebruikt en deze op de juiste manier aanbrengt, terwijl je haar nat is.

Was je haar zorgvuldig

Droogshampoo kan u helpen uw haar een pauze te geven, aangezien het niet dagelijks gewassen hoeft te worden. Als je er een hekel aan hebt, overweeg dan om samen te wassen en om de dag een conditioner in plaats van shampoo te gebruiken. Was je haar altijd als je veel zweet, want anders loop je het risico dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt. Een dagelijkse hoofdhuidmassage, tijdens het wassen of tijdens het borstelen van je haar, helpt de bloedsomloop te stimuleren en kan het haar helpen groeien.

Bescherm uw haar tegen breuk

Houd je haar gezond door strakke kapsels te vermijden, en dat geldt ook voor slapen met je lokken in een strakke haarband. Dagelijks poetsen is een van de geheimen van lang haar laten groeien, maar je hebt geen 100 bewegingen nodig. Gebruik een kam met wijde tanden om je haar te ontwarren als het nat is, en een borstel met varkenshaar als het droog is. Begin altijd aan de uiteinden en werk omhoog om breuk tot een minimum te beperken.

Vertrouw op Castor Oil

Castorolie is een uitstekende oplossing voor haargroei en heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, zodat het de natuurlijke pH van uw huid kan herstellen. Het zal de gezondheid van uw hoofdhuid verbeteren en u kunt het zelfs op uw wimpers gebruiken. Blijf bij een kleine hoeveelheid, laat het een nacht staan ​​en gebruik een douchemuts om je kussen te beschermen.

Eet juist

Magere eiwitten, samen met voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3, ijzer, vitamine D en E en foliumzuur, kunnen helpen de gezondheid van je haar te behouden. Supplementen zoals Biotin en Viviscal behoren ook tot de geheimen van het laten groeien van lang haar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *