Categories
Uncategorized

Best Practice voor het coronavirus | 5 tips voor kappers en kappers · MHD

Aangezien COVID-19 zich over de hele wereld verspreidt, is salonhygiëne nog nooit zo belangrijk geweest. We hebben enkele praktische tips verzameld om ervoor te zorgen dat u uw klanten blij kunt blijven maken zonder uzelf – of hen – in gevaar te brengen.

Tip 1 – Blijf op de hoogte van het laatste overheidsadvies

Blijf op de hoogte van het laatste overheidsadvies (Casimiro PT / Shutterstock.com)

Casimiro PT / Shutterstock.com

Op dit moment evolueert de mondiale situatie extreem snel, waarbij veranderingen in ons leven zich vermenigvuldigen en verschillende landen een reeks strategieën toepassen die zijn ontworpen om de verspreiding van COVID-19 te beperken. Alle updates worden goed gepubliceerd, maar het is cruciaal om ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van advies voor werkgevers.

Bijvoorbeeld de Britse begroting 2020 voorzieningen getroffen die kleine en middelgrote bedrijven – bedrijven met minder dan 250 werknemers – de mogelijkheid geven om wettelijke ziektegeld terug te vorderen voor werknemers die niet werken vanwege COVID-19. U moet een register bijhouden van het verzuim van het personeel en wat u heeft uitbetaald – en als u een salonmedewerker bent, hoeft u geen huisartsbrief te overleggen.

Tip 2 – Zorg voor duidelijke ziekterichtlijnen

Zorg voor duidelijke ziekterichtlijnen

In deze vreemde tijden zijn de meesten van ons fervente consumenten van het nieuws geworden, dus het is waarschijnlijk dat iedereen – saloneigenaar of stylist – op de hoogte zal zijn van de nieuwste overheidsrichtlijnen over wanneer ze moeten werken en wanneer ze thuis moeten blijven. Als in het VK bijvoorbeeld vanaf 16 maart een persoon in uw huishouden koorts heeft of een aanhoudende hoest heeft, moet iedereen die daar woont 14 dagen thuis blijven.

Ander advies omvat:

 • Was uw handen regelmatig – gebruik water en zeep gedurende ten minste 20 seconden (meer hierover hieronder)
 • Nies in een papieren zakdoekje en leg het recht in de bak – of nies in je elleboog
 • Raak uw gezicht niet aan als uw handen niet schoon zijn
 • Vermijd drukke plaatsen, waaronder pubs, clubs en theaters

Deze video van de Wereldgezondheidsorganisatie heeft een aantal handige algemene tips. Zorg ervoor dat iedereen in uw salon op de hoogte is van de richtlijnen en zorg ervoor dat ze te allen tijde strikt worden opgevolgd. Als u een werkgever bent, neem dan dagelijks contact op met uw personeel en zorg ervoor dat ze weten dat ze niet naar het werk moeten komen als ze zich niet lekker voelen.

Tip 3 – Pas nog hogere hygiënenormen toe

Pas nog hogere hygiënenormen toe

Natuurlijk volg je als professionele kappers en kappers al strikte hygiëneprotocollen als het gaat om het voorbereiden en onderhouden van gereedschap en apparatuur – bijvoorbeeld het steriliseren van gereedschap en desinfectiestations na elk gebruik.

Op dit moment is het echter de moeite waard om aanvullende maatregelen te nemen om het risico op verspreiding van infecties te minimaliseren. Aanvullende voorzorgsmaatregelen zijn onder meer:

 • Ontsmetting van de receptie na elke transactie
 • Deurklinken regelmatig gedurende de dag desinfecteren
 • Contactloos betalen stimuleren waar mogelijk
 • Klanten vragen om bij aankomst hun handen te wassen
 • Het verwijderen van voorwerpen zoals tijdschriften die ziektekiemen kunnen verspreiden

Tip 4 – Stel uw klanten gerust door ze op de hoogte te houden

Stel uw klanten gerust door ze op de hoogte te houden

Naarmate het virus zich verspreidt en aanbevelingen voor sociale afstanden vaker voorkomen, is het waarschijnlijk dat u te maken krijgt met een groeiend aantal annuleringen. Om degenen die hun afspraken willen nakomen gerust te stellen, is het zeker de moeite waard om te schreeuwen over de maatregelen die u neemt om de gezondheid van uw team en klanten te beschermen.

Onthoud dat uw klanten misschien niet op de hoogte zijn van de strenge procedures die u heeft, ongeacht de pandemie. Dus vertel hen wat u als vanzelfsprekendheid doet en geef een overzicht van de aanvullende processen die u hebt ingevoerd om hun gezondheid te beschermen. Je zou dit kunnen doen:

 • Op social media
 • In de vorm van een marketing-e-mail
 • Op uw website
 • Alle bovenstaande

Tip 5 – Bedenk creatieve manieren om de moeilijke dagen door te komen

Bedenk creatieve manieren om de moeilijke dagen door te komen

Naarmate de dagen verstrijken, wordt het steeds duidelijker dat het coronavirus een langdurige impact zal hebben op elke sector – en de haar- en schoonheidsindustrie vormt daarop geen uitzondering. Mensen willen er echter nog steeds goed uitzien en zich goed voelen, dus de vraag zal waarschijnlijk niet helemaal verdwijnen.

Hier zijn een paar ideeën om u door de komende dagen te helpen:

 • Blijf positief – of je nu een saloneigenaar of een stylist bent, het is belangrijk om je op te vrolijken, zelfs als het werk niet zo druk is als normaal
 • Geen paniek – haal uw nieuws uit betrouwbare bronnen en raak niet te geobsedeerd door het voortdurend te controleren
 • Communiceer met anderen op dezelfde manier op sociale media – de MHD Community Facebook Group is bijvoorbeeld een geweldige plek om verhalen te delen
 • Bereik kwetsbare mensen in uw gemeenschap – het voelt geweldig om anderen te helpen in tijden van nood, dus kijk wat er lokaal gebeurt en kijk of u kunt helpen
 • Blijf bezig – gebruik een online leerplatform zoals MHD om lessen van wereldklasse te krijgen, een nieuwe snaar aan je boog toe te voegen of je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen

Ons online trainingsplatform is de thuisbasis van ‘s werelds grootste collectie kappers- en kapperhandleidingen – en we bieden fantastische lidmaatschapskortingen voor saloneigenaren en stylisten om u te helpen vaardigheidstekorten te vullen en het moreel en de productiviteit te stimuleren.

Meer te weten komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *