Categories
Uncategorized

6 Ziekten veroorzaken haaruitval en dunner worden

Haaruitval en haaruitval is altijd moeilijk om mee om te gaan. Als je bosjes van je hoofd en in je haarborstel ziet verdwijnen, kun je je kwetsbaar en bloot voelen. Veel vrouwen gebruiken hun haar als een soort beschermer; het idee zonder die bescherming te zijn, is moeilijk te doorgronden.

In de overgrote meerderheid van de gevallen zijn de redenen voor uw haaruitval of dunner worden zal volkomen normaal zijn en u hoeft zich nergens zorgen over te maken. Soms kan het echter een teken zijn van een onderliggende gezondheidstoestand, zoals.

1) Schildklierziekte (onder of overactief)

Uw schildklier is een kleine klier onderaan uw keel. Het controleert de hormoonfunctie; hormoonstoornissen zijn sterk gerelateerd aan dunner wordend haar en haaruitval. Als uw schildklier over- of onderactief wordt, kunt u de resultaten op uw hoofdhuid zien.

2) Alopecia Areata

Alopecia Areata is een auto-immuunziekte die de haarzakjes aantast. Het is een van de minder bekende auto-immuunziekten, maar niet minder verontrustend voor degenen die eraan lijden. De aandoening verschilt van standaard alopecia – die meestal geen biologische oorzaak heeft – en wordt meestal gediagnosticeerd na overleg met een internist.

3) Stress

Als je een aanzienlijke periode van stress ervaart, kan het zijn dat je haar dunner wordt of dat je meer haar verliest tijdens het poetsen. Als dit gebeurt, kan dit stressvol zijn – wat nauwelijks helpt. Als u denkt dat stress de oorzaak kan zijn, dan is het misschien verstandig om een ​​therapeut te zoeken die u kan helpen bij het oplossen van uw problemen.

4) Anticonceptie-medicatie

Dunner worden is waarschijnlijker dan regelrecht haarverlies als uw anticonceptie de boosdoener is. In sommige opzichten is dat positief; u zult het gemakkelijker vinden om te gebruiken tape in haarextensies en weeft, zodat je jezelf wat volume en lengte terug kunt geven. Het is echter moeilijker op te sporen dan regelrecht verlies, dus u moet letten op tekenen van uitdunning als u met een nieuwe anticonceptiemethode begint.

5) Bloedarmoede

Gekenmerkt als een tekort aan rode bloedcellen, Bloedarmoede is een van de meest voorkomende aandoeningen in de algemene bevolking, maar het kan hinderlijk moeilijk te detecteren zijn. Haaruitval is eigenlijk een van de meest herkenbare symptomen, dus zelfs als u zich verder goed voelt, is dit een manier om te onderzoeken.

6) Vitamine B-tekort

De vitamines van het B-complex kunnen allerlei onaangename bijwerkingen veroorzaken als je er een tekort aan hebt. Symptomen zijn onder meer zwakte of gevoelloosheid in de ledematen en extreme vermoeidheid – en natuurlijk haaruitval. Als een van deze symptomen u bekend voorkomt, neem dan contact op met uw huisarts. Dit is vooral belangrijk als u een vegetariër bent, die vanwege hun vleesvrije dieet gevoeliger bent voor vitamine B-tekorten.

Als u vermoedt dat een van de bovenstaande zaken verantwoordelijk is voor uw haarproblemen, kijk dan naar de gerelateerde symptomen en raadpleeg uw arts. Er is niets mis met het vragen om voorwaarden die moeten worden uitgesloten, en het meeste van het bovenstaande zal worden gedetecteerd op standaard bloedonderzoeken. Het kan geen kwaad om de mening van uw arts te vragen als u denkt dat er iets niet klopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *