Categories
Uncategorized

6 beste tips tegen haaruitval die u moet volgen

Haarverlies heeft niet alleen te maken met leeftijd of genen. Het kan ook komen door een ongezonde levensstijl. We weten het niet per se, maar de eerste cellen die lijden als we zijn lichaam verwaarlozen, zijn die van het haar. Evenals die van de huid. In beide gevallen worden het “snelle vernieuwings” -cellen genoemd.

Dus als uw haar de neiging heeft om te veel af te vallen, raden we u aan uw levensstijl goed in de gaten te houden. Om u te helpen, zijn hier 6 tips tegen haaruitval die we hier speciaal hebben gepresenteerd, zodat u ze tegenwoordig kunt volgen voorkomen haarverlies en haarverzorging.

Zie ook: Hoe te maken voor elk haartype

Een gezondere levensstijl om te voorkomen dat uw haar valt

Inhoud die u gaat bezoeken

1. Dieet voor gezond haar

De juiste voeding voor je haar is om verzadigde vetten te vermijden en je moet er dagelijks vijf van geven essentiële voedingscomponenten voor de ontwikkeling van je haarzakjes, namelijk eiwitten, zwavel, zink, ijzer en vitamines in groep B.

Dieet voor gezond haar om haaruitval te voorkomen

2. Stop met benadrukken

Het is de vijand nummer één. Wanneer de stress zich manifesteert, veroorzaakt dit ter hoogte van de hoofdhuid een reeks reacties, zoals het samendrukken van de bloedvaten, een minder irrigatie van de wortels, een stimulatie van de androgene hormonen.

Op de lange termijn leiden deze reacties tot verfijning en voortijdig haarverlies.

Om dit te proberen te verhelpen, raden wij u aan om een loop van magnesium , dat bijdraagt ​​aan het evenwicht van neurotransmitters: het is een natuurlijke regulator van nerveuze prikkelbaarheid, een uitstekende antistress.

Onze aanbeveling: een kuur van 6 tot 8 weken, vooral bij de seizoensingangen (herfst en lente), op een moment dat het haar kwetsbaarder is.

Lees ook: Hoe u haarverlies natuurlijk kunt stoppen

Stop met stressen om haaruitval te voorkomen

3. Stop met roken

Tabak vermindert onder meer de elasticiteit van de bloedvaten, vooral talrijk en smal, in de hoofdhuid.

Het kan daarom de bloedstroom naar de wortels van je haar aanzienlijk verminderen. Voor je haar zijn zes, zeven sigaretten per dag een maximum. Maar zolang u dat doet, zal uw hele lichaam u dankbaar zijn als u kunt stoppen met roken.

Stop met roken en roken

4. Sporten

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is sport gunstig voor je haar, het helpt het lichaam om gifstoffen in de vorm van zweet en talg te verwijderen.

Maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen: het zweet mag niet op de hoofdhuid blijven, omdat dit de pH-waarde kan verstoren. Na je training moet je je haar spoelen of wassen met milde, laagschuimende producten.

5. Geef een kleine sportschool voor gezond haar

Ja, je haar kan ook sporten! Net als elk ander deel van het lichaam heeft de hoofdhuid wat beweging nodig om de bloedcirculatie te stimuleren en de wortelactiviteit te bevorderen. Schroom niet om uw hoofd regelmatig te masseren.

Gym voor gezond haar

6. Kies de beste shampoo

Het succes van uw shampoo is een integraal onderdeel van uw levensstijl, vooral als het volume van uw haar de neiging heeft af te nemen. Net als bij het tandenpoetsen, vereist de operatie enkele belangrijke principes om de ecologie van uw hoofdhuid te respecteren:

  • Beknibbel niet op de prijs: het gaat niet om het aantal shampoos per week, maar om de kwaliteit en de gladheid van het product.
  • Beknibbel niet op de spoeling: zelfs als je je haar elke dag wast, zelfs als je haast hebt, is langdurig spoelen het beste van gezond haar. Zonder dit is het haar dof, de hoofdhuid en het haar kwetsbaarder voor luchtvervuiling.
  • Maak er van elke shampoo één: de eerste lava, de tweede decape.
  • Gebruik een geschikte shampoo: niet alle mannen hebben hetzelfde haartype. Niet alle shampoos zijn voor jou gemaakt!

Shampoos om haaruitval te voorkomen

Mocht u, ondanks deze anti-fall tips, uw haaruitval niet kunnen stoppen of heeft u vragen, aarzel dan niet om hieronder te reageren zodat we contact met u kunnen opnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *