Categories
Uncategorized

5 valkuilen bij haarfotografie en hoe u ze kunt vermijden · MHD

Als je een geweldig kapsel, kleur of stijl hebt gemaakt, is het normaal dat je dit wilt bijhouden … En wat is een betere manier om je succes te documenteren dan op een foto? Hiermee kun je je talenten laten zien in je portfolio en op sociale media. Bovendien kunt u onze My Library-functionaliteit gebruiken om uw afbeeldingen naar de MHD-website te uploaden.

Houd er echter rekening mee dat uw fotografie een visuele weergave is van uw merk. Wanneer u een foto van uw nieuwste creatie in het publieke domein plaatst, laat u niet alleen uw kappers- of kappervaardigheden zien. U maakt een statement over uw merk of bedrijf – en u wilt dat dit de juiste is! Maar wat als de kwaliteit van uw foto’s geen recht doet aan uw kapperstalenten? Erger nog, wat als ze de verkeerde indruk van uw merk wekken?

Gelukkig is resident-expert Sarah Oglesby hier om haar tips en trucs te delen. Lees verder om 5 veelvoorkomende valkuilen te ontdekken als het gaat om haarfotografie – en hoe u ervoor kunt zorgen dat u ze vermijdt.

Valkuil 1 – Inconsistente afbeeldingen delen

Inconsistente afbeeldingen delen

Met de verspreiding van afbeeldingen van hoge kwaliteit op sociale media, loop je het risico om om de verkeerde redenen op te vallen als de foto’s die je deelt van slechte kwaliteit zijn of inconsistent van stijl zijn.

Bij het maken van uw fotografiemerk is het de moeite waard om wat tijd te besteden aan het analyseren van hoe u precies wilt worden gezien. Is jouw stijl grimmig of minimaal? Warm? Leuk en eigenzinnig? Fashionista? Identificeer uw sfeer en bedenk hoe u deze in uw fotografie kunt weergeven. U kunt bijvoorbeeld bepaalde kleuren of objecten weergeven of een bepaald filter voor uw foto’s hebben. Ik bedoel niet de voor de hand liggende ‘Instagram’-look – gewoon iets eenvoudigs en subtiel dat een vergelijkbare sfeer of toon aan al je foto’s toevoegt.

Consistentie in uw keuze van achtergrond is ook essentieel – en zal helpen om de sfeer van uw foto’s te verbeteren. Het is een gemakkelijke manier om uw merk of kenmerkende kleurenpalet binnen te sluipen. En als je achtergrond een coole sfeer heeft, zullen je klanten het nemen van selfies omarmen.

Valkuil 2 – Geloven dat een afbeelding van een ‘bruisende’ salon nieuwe klanten zal aantrekken

Geloven dat een afbeelding van een 'bruisende' salon nieuwe klanten zal aantrekken

Uw salon kan constant worden geramd met klanten – en dat is fantastisch! Maar haren op de vloer, rondslingerende apparatuur, handdoeken in wasbakken en zelfs andere mensen die hun haar laten knippen, zorgen voor rommel op een foto – en dat ziet er onprofessioneel uit.

Het is natuurlijk verleidelijk om foto’s te plaatsen die de ‘drukte’ van het salonleven weergeven. Maar als u die nieuwe klanten wilt aantrekken, gaat een rustige en opgeruimde, sereen ogende salon een lange weg.

Valkuil 3 – Je onderwerpen niet goed belichten

Uw onderwerpen niet goed belichten

Als het om de foto’s zelf gaat, is verlichting misschien wel het belangrijkste element – en een element dat kappers het vaakst mis hebben. Onthoud dat als het op verlichting aankomt, meer meer is. Je hebt altijd meer licht nodig dan je denkt.

Als u daglicht uit een raam gebruikt, zorg er dan voor dat u zich tussen het raam en uw klant bevindt. Er is niets erger dan een foto waarop je het onderwerp (en je ontzagwekkende kapsel) niet goed kunt zien vanwege het licht dat van achter het onderwerp komt.

En als je op zoek bent naar manieren om je foto’s een professionele touch te geven, dan is een mini- of full light ring zeker de investering waard.

Valkuil 4 – Voorstelling van klanten die uw doelgroep zouden kunnen afschrikken

Met klanten die uw doelgroep zouden kunnen afschrikken

Tot zover de fotografische elementen. Hoe zit het met het onderwerp van uw foto’s?

Hun haar ziet er natuurlijk fantastisch uit. Maar voordat u hun foto plaatst – uiteraard met hun toestemming – moet u nadenken over hun algemene imago. Zullen hun kleding en sieraden het type klant aanspreken dat u wilt aantrekken?

Zorg er bovendien voor dat u, voordat u begint met fotograferen, ervoor zorgt dat er niets mis is dat uw foto zal verpesten. Is de ketting van uw klant scheef? Zit er een halsband in? Elke discrepantie zal opvallen als een zere duim bij het scrollen op Instagram.

Klaar om te schieten? Moedig uw cliënt dan zeker aan om te glimlachen. Geluk is besmettelijk en zal potentiële nieuwe klanten doen denken: ‘Ik wil me voelen zoals die persoon!’

Valkuil 5 – Er niet in slagen om meerdere weergaven van uw creaties te maken

Er niet in slagen om meerdere weergaven van uw creaties te maken

Wanneer u foto’s maakt van uw kapsels, kleuren of stijlen, wilt u niet bezuinigen op het aantal foto’s.

Ik raad je aan om 4 foto’s van je klant te maken vanuit meerdere weergaven. Bij MHD kiezen we altijd voor een vooraanzicht, zowel van beide kanten als van achteren. Zorg ervoor dat u ook de portretmodus gebruikt. Het is ideaal voor alle sociale platforms en maakt het gemakkelijk om afbeeldingen te combineren tijdens het bewerkingsproces.

Een MHD-zelfstudie onder de knie en de perfecte foto’s gemaakt van de look die je hebt gemaakt? We willen graag dat je ze met ons deelt. Ga gewoon naar Mijn bibliotheek en zoek de tutorial die je hebt gevolgd. Volg de instructies om uw foto’s te uploaden. Bezoek dan de MHD-startpagina om ze te bekijken op onze gedeelde werkpagina. Een laatste tip. Vergeet niet je profiel in Mijn account in te vullen om de mooie MHD-community wat meer over jou en je vakgebied te vertellen.

Veel plezier!

Veel plezier!

Simpel gezegd, elke foto die u deelt, moet uw doelgroep aanspreken door een consistente merkidentiteit uit te stralen. Met andere woorden, u moet een kenmerkende stijl ontwikkelen – een herkenbare esthetiek die uw merk of bedrijf belichaamt. Als u het goed doet, heeft u de kracht om uw foto’s te gebruiken als onderdeel van uw marketingstrategie om uw profiel een boost te geven en nieuwe klanten aan te trekken.

Nog geen MHD-lid? Of je nu een stylist, een kapper, een saloneigenaar of een kapperspedagoog bent, onze opleiding van wereldklasse geeft je een concurrentievoordeel – je carrière een boost geven, de winstgevendheid van de salon vergroten of de resultaten voor elke student verbeteren.

Meer te weten komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *