Categories
Uncategorized

Vraag je je af waarom roodharigen sproeten hebben? Hier is hoe ze zijn gemaakt:

We kunnen commissies ontvangen van links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan die we geweldig vinden en die we ‘roodharigvriendelijk’ vinden. Volledige openheid.

Meestal roodharigen hebben sproeten. Ze kunnen zich vormen op het gezicht, schouders, benen, armen of al het bovenstaande! Heb je je ooit afgevraagd waarom roodharigen (en niet-roodharigen) sproeten krijgen? Debra Jaliman, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog met een privépraktijk in New York City, en Nada Elbuluk, MD, een dermatoloog bij Keck Medicine of USC, hebben bijgedragen aan het origineel Insider.com-artikel.

Wat zijn sproeten?

Sproeten (ook wel sun kisses genoemd) zijn kleine delen van de huid die grotere hoeveelheden melanine bevatten. Melanine is het pigment-eiwit dat onze haar-, oog- en huidskleur bepaalt. Melanine maakt de huid donkerder en beschermt je tegen UV-stralen. En er verschijnen sproeten wanneer uw huid wordt blootgesteld aan de zon en melanine vormt.

Een sproet is dus in wezen niets meer dan een ongewoon zware afzetting van melanine op één plek in de huid. Het is echter belangrijk om je sproeten in de gaten te houden, vooral als je ziet dat de vorm, grootte en kleur veranderen.

Zijn ze genetisch bepaald?

Ja! Als je ouders sproeten hebben, is de kans groot dat jij dat ook zult doen.

Waarom hebben roodharigen de neiging om sproeten te hebben?

Roodharigen hebben minder melanine in hun huid. Onthoud dat melanine je huid beschermt tegen de uv-stralen en je er bruin uitziet (wanneer melanine zich gelijkmatig verspreidt). Vanwege het lage aantal melanine ontwikkelen roodharigen sproeten als gekke sterrenbeelden in plaats van bruin te worden.

Roodharigen zouden altijd moeten overwegen het dragen van beschermende bedekkingen en schaduw zoeken als de zon het sterkst is, vooral als u vatbaar bent voor brandwonden. Deze voorzorgsmaatregelen kunnen u helpen beschermen tegen zonnebrand, schade aan het DNA van uw huidcellen en het risico op huidkanker, oogproblemen en vroegtijdige veroudering verhogen.

Verzorg jij je sproeten? Rock het als een roodharige!

Abonneer u op de H2BAR Box: een maandelijkse en driemaandelijkse beauty-abonnementsbox voor roodharigen! Gebruik code: REDHAIR voor 10% korting. Abonneer nu!

Fotocredit: Brock Elbank. Bekijk meer van zijn werk hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *