Categories
Uncategorized

Top 8 redenen waarom relaties mislukken | Verhoudingen

Bijna de helft van alle huwelijken eindigt in een scheiding. Met zo’n verbluffende statistiek is het de hoogste tijd dat we ons verdiepen in wat er mis gaat in onze relaties. Relaties mislukken, maar het gebeurt niet van de ene op de andere dag. We gaan dieper ingaan op de 8 belangrijkste redenen voor een mislukte relatie, zodat je de cyclus kunt doorbreken en dingen kunt oplossen voordat het te laat is. Dus als je wilt weten waarom relaties mislukken, blijf dan lezen!

1. Communicatiestoring

Een van de belangrijkste redenen voor relatietherapie is een gebrek aan positieve communicatie. Wanneer er een gebrek aan respect voor elkaar is, leidt dit tot minachting die zich verraderlijk in de relatie baant. Koppels zullen vaak merken dat ze ruzie hebben en hard voor elkaar zijn in plaats van het probleem effectief te communiceren en eraan te werken om het probleem op te lossen. Bovendien tonen onderzoeken aan dat communicatie via technologie en sociale media tot misverstanden kan leiden en de communicatie tussen partners kan schaden.

2. Financiën

Financiële problemen zijn een probleem waar veel stellen hun toevlucht toe nemen echtscheiding aanvragen. Hoewel een paar niet getrouwd hoeft te zijn om financiële problemen te laten ontstaan, tonen onderzoeken aan dat hoe langer een paar samen is, hoe groter de kans is dat er financiële onenigheid ontstaat. De problemen die voortkomen uit financiële problemen zijn meestal veel groter dan de geldkwestie zelf. Het falen in de relatie komt voort uit zorgen over zaken als vertrouwen, angst, veiligheid en controle.

3. Vertrouwenskwesties

Gebrek aan vertrouwen in een partner is een groot probleem dat zelfs de sterkste relaties kan schaden. Soms kan een grote gebeurtenis, zoals een affaire, vertrouwensproblemen veroorzaken, terwijl in andere gevallen kleine gebeurtenissen overuren een sfeer van wantrouwen in de relatie veroorzaken.

Vertrouwenskwesties kunnen zich op verschillende manieren voordoen, zoals:

 • Jaloezie
 • Financiële of emotionele ontrouw
 • Fysieke ontrouw
 • Gebrek aan emotionele steun
 • Bezitterigheid

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom een ​​relatie vertrouwensproblemen kan hebben en kan mislukken. In veel gevallen voelen beide partners om zeer verschillende redenen een gevoel van wantrouwen. Door de oorzaak van het probleem te achterhalen en effectief te communiceren, kunnen sommige problemen worden verlicht.

4. Gebrek aan compatibiliteit

Hoewel fysieke aantrekkingskracht in eerste instantie een groot deel van een relatie kan zijn, kan het de relatie niet alleen dragen. Compatibiliteit overstijgt fysieke compatibiliteit. Als een stel niet dezelfde doelen, interesses, enz. Deelt, kan de relatie zijn vonk verliezen en zal het stel minachting voor elkaar hebben. Dit is vaak het geval bij stellen die verschillende verwachtingen hebben van wat ze uit de relatie willen halen. De ene partner is bijvoorbeeld meer geïnteresseerd in het vestigen en een gezin stichten, terwijl de andere partner meer gericht is op reizen of een carrièrepad. Open communicatie tijdens de relatie over zaken als het starten van een gezin of carrièredoelen kan helpen om vast te stellen of een stel op dezelfde pagina staat over de relatie.

5. Narcistische persoonlijkheden

Narcistische persoonlijkheidsstoornis of NPD is een persoonlijkheidsstoornis waarbij de persoon een hyper opgeblazen gevoel van eigenwaarde heeft en een gebrek aan waarde voor de behoeften van zijn partner. Als een of beide partners NPD hebben, is het normaal dat ontrouw plaatsvindt.

Handelsmerken van NPD in een relatie zijn de volgende:

 • Recht
 • Opgeblazen zelfbeeld
 • Bedenk
 • Manipulatie
 • Onverantwoordelijkheid
 • Extreem egoïsme

Deze eigenschappen bij een of beide partners kunnen de reden zijn dat de relatie mislukt. Vaak heeft de persoon met NPD in het verleden een mislukte relatie gehad, maar ze zullen altijd de partner de schuld geven in plaats van verantwoordelijkheid te nemen.

6. Uit elkaar groeien

Relaties vereisen werk en het is belangrijk om te begrijpen dat oudheid en grens kunnen voorkomen. Veel relaties mislukken omdat het paar niet door de sleur heen werkt. Uit elkaar groeien van een nieuwe relatie kan een teken zijn van een gebrek aan toewijding bij een van de partners. In andere gevallen, zoals langdurige relaties, kan het leven het paar in de weg hebben gestaan ​​om zich op hun relatie te concentreren. Verplichtingen zoals werk of de zorg voor de kinderen krijgen vaak een voorsprong op de relatiebehoeften.

7. Misbruik

Wanneer misbruik plaatsvindt in een relatie, leidt dit bijna altijd tot mislukking. Fysiek misbruik kan niet over het hoofd worden gezien en is erg gevaarlijk in een relatie. Er zijn andere vormen van misbruik die niet zo voor de hand liggend zijn, maar die net zo goed het einde van een relatie kunnen veroorzaken. Pathologisch passief-agressief gedrag, verbaal geweld en mentaal geweld zijn allemaal oorzaken van het mislukken van een relatie. Ze zijn soms moeilijker op te merken voor de partner aan de ontvangende kant, dus blijven ze in de relatie totdat ze een breekpunt bereiken.

8. Levensstijlkeuzes

Koppels groeien vaak uit elkaar vanwege de levensstijl keuzes van een van de partners. Gokken, alcohol- en drugsgebruik en overmatig socialiseren zijn levensstijlkeuzes die ervoor kunnen zorgen dat een relatie mislukt. In veel gevallen probeert de ene partner vooruit te komen in het leven en zijn gedrag te veranderen, terwijl de andere partner niet geïnteresseerd is in veranderingen in levensstijl. Wanneer dit meningsverschil optreedt, kan de relatie mislukken.

Begrijpen waarom relaties mislukken

Sommige relaties mislukken, ze zijn gewoon niet bedoeld, maar er is hoop om een ​​relatie te redden. Samenwerken met je partner om te communiceren en elkaar te vertrouwen is essentieel voor een gezonde en langdurige samenwerking. Door hulp te zoeken bij de counselor van een echtpaar, kan een paar de problemen identificeren waarmee ze worden geconfronteerd. We komen graag verder met u in contact over onderwerpen als deze! Bekijk vandaag nog de rest van onze site om alles te lezen, van relaties tot nieuws over beroemdheden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *