Categories
Uncategorized

Tips en trucs om het krullen van je haar gemakkelijker te maken

Je haar krullen lijkt een enorme uitdaging als je niet weet wat je doet, maar het is eigenlijk heel simpel als je weet hoe je het goed moet doen. Volg deze supergemakkelijke professionele tips om je te helpen perfecte, veerkrachtige krullen te krijgen!

1) Krul weg van je gezicht

Als je je haar krult, zorg er dan voor dat je elke lok van je gezicht wegkrult. Wat we bedoelen is, als je je haar om de staaf van je krultang wikkelt, zorg er dan voor dat je je haar naar buiten en rond de krultang wikkelt, niet naar binnen richting je wang. Door je haar van je gezicht af te krullen, zul je natuurlijker ogende krullen krijgen en zal het eindproduct er veel strakker uitzien. Let wel goed op aan welke kant je krult! Onthoud dat als je aan beide kanten van je gezicht wegkrult, het haar aan beide kanten in tegengestelde richting wordt gekruld.

Tips en trucs om het krullen van je haar gemakkelijker te maken

2) Gebruik een lagere warmte

Veel mensen denken dat hoe hoger de warmte, hoe beter de krul of hoe langer de krul zal duren, maar dit is niet echt waar. Hoe meer warmte je op je haar aanbrengt, hoe meer schade de warmte aan je haarzakje toebrengt. Als je haar aan de dunnere kant is, is alles hoger dan 200 graden een no-no. Als je haar dikker is, kun je het tot ongeveer 250 graden draaien. Hoger en je haar zal beginnen te schroeien, waardoor dode en gerafelde punten ontstaan ​​die niemand wil! Je krullen zullen ook veel sneller harden als de hitte te hoog is, en je krullen kunnen erg snel vallen. U wilt uw strijkijzer op een lagere kookstand houden en elke streng ongeveer 10-12 seconden op zijn plaats houden. Dit geeft je krul voldoende tijd om in te stellen, maar de lagere temperatuur zal je haar beschermen tegen onnodige hitteschade!

3) Deel je haar in

Dit is waar de meeste mensen de fout in gaan bij het krullen van hun haar. Je wilt geen willekeurige stukjes uit je hoofd halen, want de krullen zien er rommelig uit en kunnen in rare posities vallen. Als het gaat om het krullen van je haar, zorg er dan voor dat je het in grotere stukken verdeelt voordat je kleinere delen gaat krullen. Door de grotere secties kun je je concentreren op specifieke gebieden in plaats van je hele hoofd in één keer te moeten pakken, en omdat je secties de natuurlijke delen van je haar volgen, vallen de krullen netjes en correct op hun plaats. Om je haar in secties te snijden, neem je een kam met fijne tanden en volg je de delen in je haar om gelijkmatige secties te maken. Knip de secties waar u momenteel niet aan werkt terug of knoop ze vast om ze uit de weg te houden!

4) Neem niet teveel haar

De juiste hoeveelheid haar is essentieel voor de perfecte krul. Te veel haar en je krijgt een golf of een gedeeltelijke krul. Te weinig en je zou er uit kunnen zien als Shirley Temple. De ideale hoeveelheid haar is ongeveer twee vingerbreedtes breed. Vergeet niet om het hele deel van het haar te krullen, zodat je niet dat kleine, rechte stuk aan het uiteinde van je haar overhoudt dat er gewoon onnatuurlijk uitziet. Blijf je staaf draaien en pas de clip aan om ervoor te zorgen dat je het hele gedeelte in elke krul opneemt.

5) Borstel door je krullen

We hebben allemaal het gerucht gehoord dat door je krullen borstelen een no-go is, maar dat geldt eigenlijk alleen voor natuurlijke krullen. Als je je haar krult met een strijkijzer, is het doorborstelen van het eindproduct eigenlijk de juiste keuze. Zorg ervoor dat u een echte borstel gebruikt en niet uw vingers! Door je krullen te borstelen kun je geen ongewenste knikken verwijderen en eventuele gaten opvullen die je met je krullen hebt gemaakt. Het maakt ook een deel van de krul glad en trekt de krullen naar beneden zodat het eindproduct er niet zo gepolijst uitziet. Pak je kam of je borstel en begin bij de kruin van je hoofd en borstel naar beneden, zelfs met zachte bewegingen. Trek niet te hard, anders worden je krullen misschien plat!

Tips en trucs om het krullen van je haar gemakkelijker te maken

6) Gebruik haarlak voor en na

Het gebruik van haarlak voordat je je haar krult, kan een ENORM verschil maken in het uiterlijk en de levensduur van je krullen. Nadat je je haar hebt geslepen, spray je elke haarsectie lichtjes in met wat extra-hold-haarlak. Wacht tot je haar een beetje plakkerig is, en krul dan je haar. De kleverigheid van de haarlak werkt als een soort lijm waaraan de hitte van het strijkijzer zich kan hechten. Je krullen gaan veel langer mee en je hebt beduidend minder vluchtweggetjes. Maar alleen omdat je haarlak hebt gebruikt voordat je je haar hebt gekruld, wil dat nog niet zeggen dat je er niet meer op moet slaan als je klaar bent. Een laatste keer sprayen zal eventuele weerbarstige haren temmen en ervoor zorgen dat je krullen niet wijken!

Tips en trucs om het krullen van je haar gemakkelijker te maken

Zie ook

7) Gebruik de juiste tonmaat

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het bereiken van de perfecte krul, en een van de grootste is de grootte van het vat. Als het gaat om het krullen van je haar, doet de maat er zeker toe. Voordat u beslist welk formaat vat u wilt kopen, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste, wat voor soort krul ben je van plan om uit te voeren, en twee, hoe dik is je haar? Als je grotere, volumineuzere krullen wilt, wil je een grotere ton. Strakke bananenkrullen vereisen een kleinere ton. Dikker haar heeft altijd een iets grotere staaf nodig, zodat je al je haar erop kunt passen! Met dit in gedachten, raden we aan om een ​​strijkijzer te zoeken met een afneembare cilinder. Ir is altijd beter om meerdere opties aan dek te hebben!

8) Begin je krul dicht bij je wortel

Als je het gevoel hebt dat je haar er plat en mat uitziet als je klaar bent met het krullen van je haar, dan komt dat waarschijnlijk doordat je niet dicht genoeg bij je wortel begint. Hoe dichter je bij de wortel bent, hoe meer hoogte je bereikt. Je krullen zien er veerkrachtiger uit en je haar ziet er veel gepolijst uit!

9) Laat de krul in uw hand afkoelen

Als je krullen gewoon niet de spiraal krijgen waarnaar je op zoek bent, probeer dan elke krul in je hand te houden voordat je ze laat vallen. Plaats je hand op de bodem van je krultang en laat elke krul in je handpalm vallen als je klaar bent met krullen. De krullen zullen in een strakkere positie komen in plaats van te worden verzwaard wanneer je ze vanzelf laat vallen. Als je je krullen in je hand laat zitten, worden je krullen strakker en krijg je dat ringetje-effect dat je zoekt!

Tips en trucs om het krullen van je haar gemakkelijker te maken

Heeft een van deze tips je wat extra zelfvertrouwen bij het krullen gegeven? Laat hieronder een reactie achter en laat ons weten welke tip je favoriet was!

Uitgelichte afbeelding link: https://pin.it/339G0ZR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *