Categories
Uncategorized

Tandenkleuring een probleem? Vermijd deze 5 dingen

Als je zonder succes je tanden probeert witter te maken, maak je dan geen zorgen – je hebt geen door influencer goedgekeurde whitening-kits voor thuis nodig. Er zijn een paar dingen die u kunt proberen te vermijden als u uw tanden schoon en wit wilt houden. Sommigen zullen je misschien verbazen omdat ze niet ongezond zijn; ze maken alleen maar vlekken op je tanden. Overweeg in die gevallen een snelle poetsbeurt na het consumeren om die gewilde glans te behouden.

Frisdrank
Dit is voor de meesten van ons geen enorme verrassing. Er zijn twee problemen met frisdrank; de eerste is dat donkere dranken kleurstoffen en kleurstoffen bevatten. Het tweede, veel ergere probleem is dat de zuurgraad en het hoge suikergehalte in de meeste frisdranken het tandglazuur aantasten.

Doe je best om frisdrank te vermijden. Als je je wilt laten verwennen, houd het dan één keer per dag, en poets daarna je tanden als je kunt. Zelfs je mond spoelen met water na het drinken van frisdrank kan helpen.

Sojasaus
Sojasaus is niet bepaald slecht voor je. Natuurlijk, het bevat meestal veel natrium, maar we zijn hier niet om te oordelen. Er zijn ongezonde specerijen om je zorgen over te maken. Sojasaus is gewoon erg donker, dus net als andere donkere sauzen – worcestersaus en moutazijn – kan het vlekken op je tanden veroorzaken, zelfs als het tijdelijk is.

Koffie en thee
Koffie en thee worden constant aangeprezen omdat ze veel gezondheidsvoordelen hebben. Thee doet het, en koffie ook (als je geen cafeïne-fan bent zoals ik). Afgezien van alle voordelen, maken ze nog steeds vlekken op uw tanden.

In tegenstelling tot sojasaus, die je waarschijnlijk niet elke dag eet, drinken de meesten van ons dagelijks koffie of thee. Thee is een beetje slechter voor vlekken, vooral donkere brouwsels. Je zult uiteindelijk merken dat de glans van je glimlach eronder lijdt, maar eenvoudig schoonmaken zal hiervoor zorgen. Koffie en thee zijn beslist gezonder dan frisdrank, dus we vertellen je niet dat je moet bezuinigen – laat je poetsroutine gewoon niet los.

Rode wijn
We zeggen het niet graag, maar je weet dat je al eerder rode wijnvlekken op tanden hebt gezien. Nee, je kunt er niet omheen. Als je regelmatig rode wijn drinkt, zullen je tanden langzaamaan iets minder glanzend worden. De zuren en tannines in rode wijn zijn de boosdoeners.

Als je je nachtelijke glas wijn niet opgeeft (je bevindt je daar in uitstekend gezelschap), overweeg dan om af en toe over te schakelen op witte wijn. De zuren kunnen nog steeds een probleem vormen, maar witte wijn maakt minder snel vlekken op je tanden.

Bessen
Bessen zijn gezond, maar bessen geven ook vlekken op je tanden. Het gebeurt met bevroren bessen, hele natuurlijke bessen en taarten vol bessen – je kunt er niet omheen. Toch zijn bessen een uitstekende bron van gezonde vitamines en voedingsstoffen, dus het is het niet waard om ze te vermijden. Wees in plaats daarvan extra voorzichtig met het poetsen van uw tanden na een bessenbui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *