Categories
Uncategorized

Omgaan met dik, golvend en onhandelbaar haar bij mannen

Velen van ons zijn geobsedeerd door de gedachte aan een dunner wordend vilt dat je gemakkelijk kunt vergeten kaalheid is niet de enige zorg van een man als het om zijn barnet gaat: dik, golvend en over het algemeen weerbarstig haar kunnen ook allemaal problemen opleveren.

En het hebben van een Don King-haardag kan meer beïnvloeden dan alleen uw uiterlijk. Volgens een studie van Yale University zijn mannen die niet blij zijn met hun haar over het algemeen zelfbewuster, zelfkritischer en minder sociaal dan hun goedgekapte tegenhangers. Zelfs de gedachte aan een slechte haar dag bleek het gevoel van eigenwaarde dramatisch te beïnvloeden.

Voordat je letterlijk je haar uittrekt, moet je onthouden dat er niet zoiets als ‘normaal’ bestaat als het gaat om de dingen op je hoofd – alleen het haar dat je toevallig hebt gekregen: haar dat uniek is voor jou. En wat het uniek maakt, hangt af van de structuur.

Uw haartype beoordelen

Haar varieert in dikte – van 50 micron (een maateenheid die gelijk is aan 1 miljoenste van een meter) bij mensen met fijn haar tot meer dan 100 micron. De dikte hangt ook af van het aantal individuele haren op uw hoofd.

Hoe het haar zich gedraagt, hangt af van de vorm van de afzonderlijke schachten. Aziatisch haar is bijvoorbeeld vaak rond en ligt dus plat en steil; Kaukasisch haar is ietwat ovaal, wat het fijn maakt met verschillende gradaties van golving; en Afro-Caribisch haar is plat en gebogen, waardoor het een uitgesproken krullend uiterlijk krijgt.

Bovendien wordt de haardichtheid – hoeveel individuele schachten er op het hoofd zijn – beïnvloed door de kleur, waarbij blondines het meeste haar hebben en roodharigen het minst.

“De helft van de strijd is om te leren werken met het haar dat je hebt gekregen”, zegt Wendy Lewis, auteur van Haaraffaire. “Je weet misschien het beste hoe je haar zich gedraagt, maar om het er gezond, glanzend en handelbaar uit te laten zien, kan wat kennis vergen.”

Om dat (gesplitste) doel te bereiken, is deze gids hier om te helpen. Of je dweil nu golvend, gekruld, kroezig, dik is of gewoon weigert plat te liggen, we hebben een strijdplan om elke vorm van bad hair day te verslaan.

Omgaan met: dik haar

Net zoals het moeilijk is om te sympathiseren met een miljardair die klaagt over de prijs van het onderhoud van zijn jacht, is het moeilijk om medelijden te hebben met een man die klaagt dat zijn haar te dik is. Maar als jij die man in kwestie bent, kan een dikke viltlaag een constante bron van ergernis zijn.

“Bij dik haar is het belangrijkste probleem de beheersbaarheid en het enorme volume van het haar”, zegt Jaymarie Winkler, een winkelmanager bij het nieuwe Ruffians kapperszaak in het warenhuis Liberty in Londen.

Hoe dik haar te stylen

Over het algemeen werken iets kortere kapsels hier het beste. ‘Denk aan Caesar-franjes, buzz-cuts, gestructureerde gewassen en korte schokkerige kippen, ”Zegt Winkler.

Als het haar bijzonder dik is, vraag dan uw kapper of stylist om een ​​deel van het gewicht weg te nemen met een speciale nagelschaar. “Dit kan helpen als je haar erg dik is, maar doe het niet als je haar ook grof is, want dan wordt het bruisend en zelfs nog onhandelbaarder.”

Het is ook de moeite waard om het haar zoveel mogelijk op natuurlijke wijze te laten drogen, omdat föhnen het volume kan vergroten, waardoor het er nog dikker uitziet. Als föhnen essentieel is, blijf dan op een koele stand.

de beste kapsels voor mannen met dik haar

Welke producten te gebruiken voor dik haar

Geen volumemousse bijvoorbeeld. Dik haar profiteert van stylingproducten die houvast bieden zonder volume of plakkerigheid toe te voegen, dus Winkler stelt voor om kleien of pasta’s in te slaan.

Volgens Paul Morgan, een meesterkapper bij Jacks of London, een goede vochtinbrengende shampoo is ook essentieel, net als een goede conditioner. “Ze stoppen het haar dat uitdroogt en houden het in goede conditie, wat belangrijk is, want als het haar droog is, komen de nagelriemen [the outermost layer of your hair] blijft open en het zal nog dikker en stro-achtig lijken. “

Conditioners helpen ook om dik haar handelbaar te houden en resulteren in een slanker en minder volumineus uiterlijk. “Marokkaanse olie is uitstekend voor dik haar omdat het hydrateert en bij langdurig gebruik de textuur kan veranderen en het haar zachter kan maken”, zegt Morgan.

(Zie ook: Galerij met korte kapsels voor mannen)

de beste producten voor dik haar

MEN-Ü MUSCLE FIBRE PASTE - Click to buy Jacks HASSLE FREE daily shampoo - Click to buy MOROCCANOIL MOISTURE REPAIR SHAMPOO & CONDITIONER DUO - Click to buy MOROCCANOIL TREATMENT - Click to buy

Omgaan met: golvend haar

Ongeveer 40 procent van de blanke mannen heeft licht golvend haar, en als je een van hen bent, ben je in goed gezelschap – David Gandy, Orlando Bloom en Roger Federer zijn drie bekende mannen die weten hoe ze op de golven moeten rijden.

Net als krullend haar kan het golvende spul omvangrijk lijken en heeft het de neiging te reageren op het weer – waarbij de golf meer uitgesproken wordt in tijden van hoge luchtvochtigheid of wanneer er motregen in de lucht is. Extra golven kunnen ook ontkiemen op plaatsen die u liever niet hebt, en kunnen in de knoop raken en verstrikt raken als uw haar lang is.

Hoe golvend haar te stylen

“In veel opzichten is golvend haar geen slechte zaak, maar is het de heilige graal van haartypes”, zegt Winkler. “Vrijwel alle stijlen werken, maar alles wat teruggeduwd wordt, laat die golf echt goed zien. Als je haar echter zowel dik als golvend is, kan je kapper een deel van het volume eruit halen met een scheermesje of een schaar om te dunnen zonder kroezen te riskeren. “

Bijzonder goede snitten voor mannen met golvend haar zijn onder meer de ondersnit (waar de zijkanten en achterkant ultrakort blijven met het haar er lang bovenop gedragen), het zijgedeelte van de openbare school (waar de pony naar voren valt) of los en warrig (denk aan Jon Snow of Harry Styles). Onthoud gewoon: hoe langer het haar, hoe meer uitgesproken de golf, dus als controle je doel is, houd je haar dan ongeveer vijf centimeter lang.

Om langer golvend haar te temmen dat de neiging heeft om een ​​beetje onhandelbaar te zijn, stelt Morgan voor om het ‘s nachts losjes vast te binden. “Als het ‘s ochtends wordt afgebroken, ziet het er natuurlijk, rommelig en golvend uit – zeer onderhoudsarm en moeiteloos cool.”

De beste golvende haarstijlen voor mannen

Welke producten te gebruiken op golvend haar

“Ik raad een zeezout- of volumespray aan om een ​​beetje pit te geven voor het stylen met een glanzende pommade of een stylingpasta”, zegt Winkler.

Je kunt je golven maximaliseren (en verzorgen) met haarproducten die zijn ontworpen om krullen en golven te definiëren en te versterken, terwijl je de gekke wetenschapper-look vermindert met een antikroesserum.

Wil je echt afscheid willen nemen, dan kun je ze altijd tijdelijk verwijderen met behulp van een paar keramische stijltangen. Als je snit bijzonder kort is, kies dan voor een model met kleinere platen, omdat deze een grotere precisie bieden – wat het verschil is tussen smeulende looks en tweedegraads brandwonden.

de beste stylingproducten voor mannen met golvend haar

BUMBLE AND BUMBLE CURL DEFINING CREME - Click to buy Fudge Urban Sea Salt - Click to buy LABEL.M SMOOTHING CREAM - Click to buy Schwarzkopf OSiS+ Magic Anti-Frizz Shine Serum - Click to buy Uppercut Deluxe Pomade - Click to buy Cloud Nine Micro Iron - Click to buy

Omgaan met: krullend haar

“Krullend haar is gekruld omdat de follikel waaruit het groeit onder de hoofdhuid niet steil is”, zegt de beroemde kapper en tricholoog Guy Parsons. Meestal heeft krullend haar een grovere textuur en hoe grover het haar, hoe minder water het vasthoudt en daarom hoe droger het is.

“Het absorbeert ook licht in plaats van het te reflecteren, dus het ziet er meestal niet zo ‘glanzend’ uit als recht haar,” zegt Parsons. “Het andere nadeel is dat het kroezig kan worden bij vochtig weer, daarom is het belangrijk om producten te gebruiken die er een beschermend schild omheen vormen.”

Hoe krullend haar te stylen

Veel jongens vinden het zorg voor krullend haar overweldigend, verwaarloosd tot het punt van een komische scouser uit de jaren 80 (“het is zeker niet het gemakkelijkste haartype om te beheren”, geeft Parsons toe).

Je hebt drie opties: vecht ertegen door het bijgesneden te houden (zo pakt Justin Timberlake zijn notoir gekrulde moptop aan), verwijder de krullen met een ontspannende behandeling, of – en dit is verreweg de gemakkelijkste en meest authentieke optie – je kunt gewoon haal het beste uit wat de natuur je heeft gegeven. Het is tenslotte niet zo dat er niet genoeg posterjongens voor krullend haar zijn: denk aan James Franco, Adrian Grenier en Carlos Valderrama. Oké, dus misschien niet Valderrama, maar je snapt het wel.

“Om krullend haar te behouden en te definiëren, vraagt ​​u uw kapper om een ​​platte, gelaagde snit om een ​​volle, krullende finish te creëren”, adviseert Morgan. “Je wilt niet te veel uitdunnen of textureren.” Een gekrulde ondersnit (kort aan de achterkant en zijkanten, lang en gekruld aan de bovenkant) ziet er altijd goed uit, net als een krullende kuif en haar tot kaaklengte gegroeid a la Aiden Turner in Poldark.

Welke stijl je ook kiest, zorg ervoor dat je hem laat knippen of vormen als hij droog is. Krullend haar is meer ontspannen als het nat is en springt een beetje terug als het droog is, dus als je het op deze manier laat knippen, krijg je de stijl en lengte die je wilt.

(Zie ook: Galerij met krullende kapsels voor mannen)

de beste krullende kapsels voor mannen

Welke producten te gebruiken op krullend haar

“Productkeuze is cruciaal voor krullend haar”, zegt Morgan, die naast een stylingproduct zoals Moroccan Oil Molding Cream een ​​vochtinbrengende shampoo aanbeveelt om te voorkomen dat het haar uitdroogt en kroezend wordt. “Het kan op nat haar worden aangebracht en omdat het ongelooflijk hydraterend is, is het perfect voor krullend haar”, zegt hij. “Het zal helpen om de krullen te definiëren en een goede grip te geven.”

Als je in de knoop zit, pak dan ook het juiste gereedschap. Haar kan klitvrij worden gehouden door een borstel te gebruiken die speciaal is ontworpen voor dik en krullend haar; deze hebben flexibele tanden die de haarschubben zachtjes ontwarren en gladstrijken, terwijl ze schade tot een minimum beperken. Evenzo helpt het drogen van haar met een föhn met diffuser het haar te beschermen en krullen te definiëren zonder ze kroezend te maken.

“Voor een meer ontspannen krullende look, droog je het haar gewoon met een handdoek en gebruik je een standaard föhnmondstuk of trechter om het haar glad te strijken voor een meer ontspannen krul”, zegt Morgan. “Of als je ze kwijt wilt, kunnen stijltangen je een nieuwe look voor vandaag geven.”

Onthoud gewoon dat het gebruik van warmte op krullen – samen met op alcohol gebaseerde sprays en mousses – reeds woestijndroog haar nog droger kan maken, dus vergeet niet om de effecten om te keren met een vochtrijke, niet-volumegevende shampoo en af ​​en toe een diepe conditioner .

de beste producten voor krullend haar

ruffians MOISTURISING SHAMPOO & CONDITIONER - Click to buy FUDGE MEMBRANE GAS - Click to buy Moroccanoil Style Molding Cream - Click to buy John Frieda Frizz-Ease Extra Strength 6 Effects+ Serum - Click to buy Remington D5215 Pro-Air Shine Powerful Hair Dryer - Click to buy Tangle Teezer Thick and Curly Hair Detangling Hair Brush - Click to buy

Omgaan met: onhandelbaar haar

Net als jonge kinderen kan haar gehoorzaam en goed gedragen of weerbarstig en uitdagend zijn. Omdat je haardos uniek is, is de kans groot dat hij er een heeft knikken en eigenaardigheden. De meeste hiervan heb je omarmd en waarmee je hebt leren leven, maar een paar – koeienhuiden en dubbele kronen, namelijk – kunnen bijzonder problematisch zijn.

Kronen zijn (meestal met de klok mee) haarwervelingen die zich op een centraal punt aan de achterkant van de schedel vormen, net naar beneden vanaf de bovenkant van je hoofd – maar sommige mensen hebben er twee, waardoor een ‘dubbele kroon’ ontstaat. Deze kunnen voor kappers lastig zijn om mee om te gaan, omdat ze te maken hebben met twee groeipolen om rond te stylen.

Cowlicks zijn kleine haarsecties die tegen de algemene richting van het haar op het hoofd ingaan om zwaartekracht tartende plukjes te creëren die omhoog steken en de meeste pogingen trotseren om ze te temmen met producten zoals was en pommades.

Hoe te stylen

“Als je een uitgesproken dubbele kroon hebt, moet je je inzetten voor een lange, zeer schokkerige of korte stijl”, zegt Winkler. “Langer zal de kroon verzwaren, waardoor hij minder opvalt, en kort en schokkerig worden zal het verbergen.” Alles daartussenin en je vraagt ​​om problemen, waarbij verschillende delen van je haar merkbaar uit elkaar groeien.

De gemakkelijkste manier om met een hardnekkige cowlick om te gaan, is door te kiezen voor een kort, stekelig of gestructureerd kapsel dat ermee werkt in plaats van ertegen, en daarbij het hyperactieve haar verhult.

de beste herenkapsels voor onhandelbaar haar

Welke producten te gebruiken op onhandelbaar haar

Er is geen toverdrank die hier kan helpen. Een paar stylingtechnieken kunnen echter helpen om het gemakkelijker te maken.

Föhnen kan bijvoorbeeld de richting van de haargroei tijdelijk veranderen als cowlicks een probleem vormen het haar langer laten groeien kan helpen door het te verzwaren.

Interessant is dat het minder vaak wassen van het haar ook een goede truc is, omdat de natuurlijke oliën de afzonderlijke lokken bij de wortel verzwaren.

de beste producten voor onhandelbaar haar

Fish Original Dry Shampoo - Click to buy AMERICAN CREW LIGHT HOLD TEXTURE LOTION - Click to buy REDKEN STYLING ROUGH CLAY - Click to buy Remington D3190 2200 W Ionic Hair Dryer - Click to buy Professional Stainless Steel Hairdressing Thinning Scissors - Click to buy Kent The Handmade Comb - Click to buy

Kijk nu: 8 verzorgingshacks die alle mannen moeten weten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *