Categories
Uncategorized

Moet je Velaterapia of kaars haarverbranding proberen?

Omgaan met gespleten haarpunten betekent regelmatig trimmen, maar sommige vrouwen die geen lengte willen verliezen, prijzen velaterapia, een nieuwe haartrend uit Brazilië. Met behulp van de open vlam van een kaars worden gespleten haarpunten geschroeid in een controversiële procedure die ook wel bekend staat als kaarssnijden.

Lees meer over de mogelijke voor- en nadelen van verbranding van kaarshaar en ontdek welke beroemdheden al meedoen aan de trend. Van het basisprincipe tot de kosten van deze haarbehandeling, hier is alles wat u moet weten over het knippen van kaarsen.

Wat is Velaterapia?

Nadat je je haar in kleine secties hebt gesplitst, draait de haarstylist ze rond voordat ze er een brandende kaars overheen laten lopen, zonder te dicht bij de hoofdhuid te komen. Het branden van kaarshaar wordt gepromoot als een alternatief voor het wegknippen van gespleten punten en ze tot 3 maanden weg te houden, maar het belooft ook andere voordelen op te leveren.

Kaars haar knippen

Hoewel het knippen van kaarsen een paar uur kan duren en niet goedkoop is, belooft velaterapia ook om je haar te helpen vocht vast te houden, samen met een gladdere afwerking.

Beroemdheden die Velaterapia gebruiken

De eerste beroemdheden die kaarshaar gebruikten, waren Braziliaanse modellen. Victoria’s Secret Angels, waaronder Alessandra Ambrosio, die foto’s van de procedure op haar Instagram plaatste, hebben de trend al geprobeerd en geprezen. Barbara Fialho en Isabeli Fontana hebben ook geprobeerd kaarsen te snijden.

Candle Hair Burning Pros

Met hetzelfde principe als het dichtschroeien van een wond, belooft velaterapia vocht vast te houden in de haarschacht, waardoor het er beter uitziet en gespleten haarpunten worden weggehouden. Als je dapper genoeg bent om deze procedure uit te proberen, moet je achteraf ook een diepe conditioneringsbehandeling verwachten en een beetje schaarknippen om er zeker van te zijn dat alle vliegjes verdwenen zijn.

Weg met gespleten haarpunten

Haarstylisten die velaterapia aanbieden, beweren dat de hitte van de open vlam van de kaars de beste manier is om de haarschubbenlaag te sluiten en gespleten haarpunten te verwijderen. In tegenstelling tot een gewone trim die gespleten haarpunten repareert, verlies je geen lengte als je kaarshaar probeert te branden.

Betere conditionering

Nadat de open vlam van de kaars op je haar “werkt”, zijn de nagelriemen open, wat een betere diepe conditioneringsbehandeling mogelijk maakt. Als je kaarsjes knipt, heb je ook baat bij een behandeling die de nagelriemen sluit en je haar veel meer vocht vasthoudt dan met een gewone conditioner.

Een gladdere textuur krijgen

Een ander voordeel van het branden van kaarshaar lijkt een betere algehele textuur te zijn. De open vlam, gevolgd door de sterke conditioner, zou je haar er zachter moeten laten uitzien, zonder enig spoor van gespleten punten of vliegjes.

Kaars haarverbrandende nadelen

Het meest voor de hand liggende nadeel van deze haarbehandeling is het feit dat haar brandbaar is. Zelfs met ervaren haarstylisten is er altijd het risico van een verkeerde beweging die je haar in brand kan steken en veel schade kan veroorzaken, en in het ergste geval loop je de salon uit met je haar een stuk korter. Zelfs als alles volgens plan verloopt, zijn er andere nadelen aan het snijden van kaarsen.

Omgaan met de geur

Als u lang haar heeft, kan deze procedure tot drie uur duren. Je zult de hele tijd moeten wennen aan de geur van je eigen brandende haar.

Haarschade riskeren

Tegenstanders van verbranding van kaarshaar beweren dat velaterapia echt gevaarlijk is voor je haar. Hitteschade wordt niet alleen veroorzaakt door stylingtools, het kan zeker optreden wanneer open vuur je haar raakt. Dat kan het ook drogen, waardoor vocht van de uiteinden wordt verwijderd.

Het doet geen wonderen

Je kunt niet verwachten dat de haarbehandeling op magische wijze droog en beschadigd haar herstelt. Zelfs met een diepe conditioneringsbehandeling begint het in de beste conditie houden van uw lokken met uw dieet en met de manier waarop u uw haar behandelt.

Kaars haar branden voor en na

Kaars haarverbrandingskosten

Omdat het 2-3 uur duurt en een zeer vaste hand vereist, is velaterapia niet goedkoop. De salons die deze Braziliaanse haarbehandeling al aanbieden, rekenen meestal tussen $ 150 en $ 200 voor een sessie. Als u bereid bent alle risico’s van de procedure te accepteren, zorg er dan voor dat u een haarstylist kiest met ervaring in het knippen van kaarsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *