Categories
Uncategorized

Hoe u uw carrière nieuw leven inblaast | Baan en carrière

Of je nu een pauze hebt genomen van je werk, het gevoel hebt dat je vastloopt of dat je professionele leven gewoon een vliegende start nodig heeft, er zijn veel dingen die je kunt doen om je carrière nieuw leven in te blazen.

Als u merkt dat u zich in een positie bevindt waarin u iets wilt veranderen, kunnen deze vijf tips helpen.

Evalueer uw doelen opnieuw

Als je iets hebt dat je wilt bereiken, is het stellen van doelen die je op weg kunnen helpen altijd een goede plek om te beginnen. Je wilt dat je doelen je geleidelijk leiden naar waar je heen wilt, waardoor je de motivatie krijgt die je nodig hebt om door te gaan.

Doelen zijn het meest effectief als ze zijn SMART doelen, dit betekent dat ze een aantal dingen moeten bereiken:

  • Specifiek – er is een duidelijk doel voor
  • Meetbaar – het moet duidelijk zijn wanneer u ze hebt bereikt
  • Haalbaar – het moet iets zijn dat je realistisch kunt bereiken
  • Relevant – het moet betrekking hebben op uw algemene doel
  • Tijdgebonden – geef uzelf een tijdschema.

Als je duidelijke doelen hebt gesteld, lijkt je reis veel beter haalbaar.

Breek de reis af

Je algemene doel is misschien iets dat wat tijd nodig heeft om te bereiken, en er kunnen veel stappen zijn om dit te bereiken. Als dat het geval is, kan het een grote hulp zijn om de reis af te breken en de verschillende stappen die je moet nemen echt te begrijpen.

Uw uiteindelijke doel kan bijvoorbeeld zijn om CFO te worden in uw bedrijf, maar als u net in een instapfunctie bent gekomen, zal dit enige tijd duren. Niets houdt u echter tegen om uw route naar de CFO-positie te plannen en actief stappen te ondernemen om uw doelen te bereiken.

Het is ook belangrijk om te onthouden om ook van de reis te genieten. Misschien wil je als CFO eindigen, maar er valt nog genoeg te genieten van de stappen om die functie te bereiken.

Ga verder met je opleiding

Het maakt niet uit in welke fase je in je carrière zit, je hebt altijd de mogelijkheid om je opleiding voort te zetten. Het leven zou een reis van leren moeten zijn, en er zijn altijd cursussen die je kunt volgen die je de boost kunnen geven waarnaar je op zoek bent in je carrière.

Er is een grote selectie aan zakelijke opleidingen die u online kunt volgen en met banen in big data en AI die zo gewild zijn, is het een geweldige kans om uw vaardigheden op te frissen met zoiets als een analytische graad.

Het bedrijf verandert snel, en hoe meer vaardigheden u bezit, hoe meer vraag naar uw diensten zal worden.

Doe wat netwerken

Je hoort vaak het gezegde: “het is niet wat je weet, maar wie je kent.” Hoewel het duidelijk belangrijk is om kennis te hebben, is het ook een grote hulp als u contacten heeft in uw branche.

Netwerken is een geweldige manier om die contacten op te bouwen, en nieuwe mensen ontmoeten is een leuke manier om je carrière op te bouwen. Je weet nooit precies wie je gaat ontmoeten als je naar een netwerkevenement gaat, en je weet zeker nooit waar die contacten je naartoe kunnen brengen.

Het kan een beetje tijdrovend zijn, maar netwerken kan de moeite waard zijn, aangezien u contacten legt die een grote impact kunnen hebben op uw carrière.

Vrijwilligerswerk is een geweldige eerste stap

Het is niet altijd gemakkelijk om de volgende stappen in je carrière te zetten. Bedrijven willen altijd mensen met ervaring, maar die ervaring kun je alleen opdoen als je de kans krijgt. Een van de manieren waarop u deze hindernis kunt overwinnen, is door vrijwilligerswerk te doen.

Dit is niet alleen een briljante manier om iets terug te doen voor de gemeenschap, maar het geeft je ook vitale ervaring en een kans om je vaardigheden aan te scherpen. Het is een andere manier om nieuwe contacten te leggen die u misschien kunnen helpen bij uw volgende loopbaanstappen, en dat is het ook een goede zaak om te doen.

Het maakt niet uit in welke branche u zich bevindt of wilt beginnen, er zijn altijd mogelijkheden voor vrijwilligerswerk die u op weg kunnen helpen.
Soms moet je een risico nemen

Af en toe moet je gewoon een risico nemen om te komen waar je heen wilt. Het belangrijkste is dat je je bewust bent van de risico’s die je neemt en als je je ergens voor inzet, dan ben je volledig toegewijd.

Als je jezelf niet buiten je comfortzone duwt, weet je nooit wat je kunt bereiken, dus wees niet bang om een ​​risico te nemen om te komen waar je naartoe wilt in je carrière.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *