Categories
Uncategorized

Hoe laat je je haar langer groeien?

Dit artikel gaat over manieren om je haar langer te laten groeien. Dikker en langer haar hebben is een droom van elk meisje. Zelfs een klein meisje droomt ervan Raponsje’s haar te hebben. Maar lang haar krijgt niet gemakkelijk lang haar. Ons haar groeit elke maand een centimeter. Het kan ook anderhalve centimeter per maand groeien als de groei goed is. Maar de snelheid is voor de meeste mensen niet zo goed. Als uw groei ook niet goed is, hoeft u zich geen zorgen te maken, want er zijn een aantal manieren die u kunt volgen om uw haar langer te laten groeien. Er zijn verschillende tips en trucs die u kunt volgen om langer haar te krijgen. Afgezien daarvan zijn er huismiddeltjes die u kunt proberen om langer haar te krijgen. In dit artikel gaan we dergelijke manieren bespreken die u zullen helpen uw haar thuis langer te laten groeien. Lees het artikel en leer de beste manieren om de groei van uw haar te verbeteren.

Manieren om uw haar langer te laten groeien:

Zoals hierboven vermeld, zijn er verschillende methoden die u kunt gebruiken om uw haar thuis sneller te laten groeien. Laten we er nu een paar bespreken. Het beste van de methoden die we gaan bespreken, is dat we ze met eenvoudige middelen gemakkelijk thuis kunnen uitvoeren. Hier zijn verschillende manieren die u kunt volgen voor uw haargroei.

Laat je haar langer groeien

1.) Kokosolie-massage om uw haar langer te laten groeien

Kokosolie is een van de beste huismiddeltjes als het gaat om het behandelen van een aantal haargerelateerde problemen. Het staat bekend om haargroei, maar vanwege de schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen wordt het ook gebruikt om hoofdhuidgerelateerde problemen zoals roos en jeukende hoofdhuid te behandelen. Volg de stappen om het te gebruiken om je haar te laten groeien:

 • Verhit wat kokosolie in de magnetron.
 • Gebruik het om je hoofd te masseren.
 • Laat het een nacht staan ​​en was het ‘s ochtends af.
 • Doe het twee keer per week voor het beste resultaat.

2.) Olijfoliemassage om je haar langer te laten groeien

Olijfolie is rijk aan vitamine E-inhoud die geweldig is voor de haargroei. Het helpt de haargroei op natuurlijke wijze te bevorderen. Afgezien daarvan wordt het ook gebruikt om roos te behandelen. Volg de onderstaande stappen om olijfolie te gebruiken voor haargroei:

 • Neem wat olijfolie in een kom.
 • Meng er een gelijke hoeveelheid kokosolie mee.
 • Gebruik het om je hoofd te masseren.
 • Laat het een half uur staan ​​en was het dan af.

3.) Aloë Vera-gel om uw haar langer te laten groeien

Aloë Vera-gel wordt ook gebruikt om verschillende haargerelateerde problemen zoals roos te behandelen. Je kunt het ook gebruiken om de haargroei te bevorderen. Het helpt ook om gezond en sterk te worden. Wat je moet doen is:

 • Neem een ​​vers aloë verablad en snijd het in om de gel te extraheren.
 • Neem de gel in een kom en voeg er een beetje citroensap aan toe.
 • Meng het goed en breng het aan op je haar.
 • Laat het 20 minuten staan ​​en was het daarna af.
 • Doe het een keer per week voor het beste resultaat.

4.) Eieren om je haar langer te laten groeien

Je kunt ook voor ei gaan om je haar langer te maken. Eieren bevatten veel eiwitten en bevorderen dus de haargroei. Afgezien daarvan bevatten ze ook veel zwavel, zink, selenium en fosfor. Er zijn verschillende manieren waarop u een ei kunt gebruiken. Je kunt het gewoon als een masker op je haar aanbrengen en na een half uur wassen. Wat je nog meer kunt doen is:

 • Klop een ei in de kom en voeg er vier eetlepels druivenpitolie aan toe.
 • Voeg er ook een paar druppels lavendelolie aan toe.
 • Meng het goed en breng het aan op je haar en hoofdhuid.
 • Laat het een half uur staan ​​en was het af met je gewone shampoo.
 • Doe het een keer per week voor het beste resultaat.

Alternatief,

 • Klop een ei in een kom en voeg er een kopje melk aan toe,
 • Voeg er ook twee eetlepels extra vierge olijfolie aan toe.
 • Voeg er nu een half citroensap aan toe.
 • Meng het goed en breng het aan op je hoofdhuid.
 • Laat het 30 minuten intrekken en was het af met je gewone shampoo.

5.) Flip Flop om je haar langer te laten groeien

Dit is een van de meest populaire technieken om je haar sneller te laten groeien. Wat je moet doen is op je knieën gaan zitten en je haar ondersteboven draaien. U moet deze oefening dagelijks twee tot vier minuten herhalen. Deze oefening helpt de bloedcirculatie te verbeteren en bevordert zo de haargroei.

6.) Blijf stressvrij om uw haar langer te laten groeien

Het vermijden van stress is ook een belangrijk onderdeel om uw haar sneller te laten groeien. Stress verstoort de normale haarcyclus. Wanneer je de stress opneemt, leidt dit tot haaruitval en vertraagt ​​het ook de haargroeisnelheid. Het is dus ook belangrijk om stressvrij te blijven. U kunt voor verschillende ademhalingsoefeningen gaan. Of je kunt ook yoga en meditatie proberen. Deze twee helpen je stressvrij te houden.

7.) Neem een ​​goede nachtrust om uw haar langer te laten groeien

Goed slapen is ook een belangrijk onderdeel om uw haar sneller te laten groeien. Een goede slaap reguleert de melatonine- en cortisolspiegels. Beiden beïnvloeden de haargroei. Afgezien daarvan functioneert uw lichaam niet goed als u niet goed slaapt. Dit verstoort op zijn beurt vele cycli, zoals haarcycli. U wordt dus geadviseerd om minimaal zeven uur te slapen.

8.) Bescherm uw haar tegen hitte om uw haar langer te laten groeien

Je haar beschermen tegen hitte is ook een belangrijk ding om te doen om gezonder haar te krijgen. Hitte beschadigt je haar en maakt het slap en futloos. Het belemmert de haargroei. Vermijd styling met rechter, krultang of droger. Laat je haar altijd vanzelf drogen en bescherm het tegen schadelijke UV-stralen van de zon. Bedek je haar altijd met een sjaal buitenshuis.

9.) Drink water om je haar langer te laten groeien

Als u niet voldoende water drinkt, wordt uw huid droog. Het maakt ook je hoofdhuid droog. Als je hoofdhuid droog is, kan hij de lokken niet vasthouden en worden ze zwak en beschadigd. Veel water drinken zorgt voor de voeding van je haar. Het is nu gehydrateerd en als het eenmaal is gehydrateerd, wordt het haar gezond en heeft het de neiging snel te groeien. Daarom wordt u aangeraden om minstens drie liter water per dag te drinken.

10.) Gezonde voeding om uw haar langer te laten groeien

Gezond eten is een van de belangrijkste dingen die u nodig heeft voor een gezonde haargroei. De beste manier om de haargroei te bevorderen, is door ze van binnenuit te voeden. En de enige manier om je van binnenuit te voeden, is door gezond te eten. Kiezen voor voedingsmiddelen met veel ijzer, koper, zink, magnesium, selenium en vitamine A, B, C en E helpt de haargroei te bevorderen. U kunt uw dieet verrijken met voedingsmiddelen zoals kaas, kool, yoghurt, spinazie, zalm, eieren, broccoli, avocado, bruin brood, haver, wortel, biet en sla. Je moet ook gaan voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetzuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *