Categories
Uncategorized

Hoe er kinderachtig uit te zien | Mode en slijtage

Geen enkele leeftijd mag een belemmering zijn om te dragen wat u mooi vindt. En toch waarschuwen stylisten ons soms dat we ons imago te zorgeloos en kinderachtig kunnen maken. We hebben vijf tips samengesteld voor degenen die bang zijn om er te serieus uit te zien.

Ruche en strikken

De overvloed aan linten, strikken en kanten kragen kan de outfit van een volwassen meisje in een kinderlijke outfit veranderen en iedereen herinneren aan de donzige jurken van prinsessen (en feeën) voor matinees in de tuin. Je moet deze schattige details echter niet helemaal loslaten (vooral als je dat echt wilt). Strikken, kanten kragen en ruches zijn belangrijke elementen van de Victoriaanse stijl, die al jaren in de mode is. Het belangrijkste is om te weten wanneer u moet stoppen.

Cartoon afdrukken

De geliefde trend om stripfiguren op T-shirts (en soms hele pakken) te hebben, maakt je stijl ook infantiel. Maar terwijl bijna alle stylisten het kopen van dingen met getekende muizen en honden categorisch verbieden, laten sommige ontwerpers zien hoe het gedragen kan worden.

Eind vorig jaar bracht Reebok bijvoorbeeld een collectie uit met Tom en Jerry-personages, Uniqlo wijdde een samenwerking met Ambuch aan Minnie Mouse en Levi’s steunde de release van Star Wars.

Het is belangrijk om het niet te overdrijven: sneakers met zwart-witte schetsen ‘uit de kindertijd’ zullen de streetstyle er bijvoorbeeld stijlvol uit laten zien, maar als ze worden aangevuld met een kleurrijk T-shirt met een enorme muis, zal het blijken nogal infantiel zijn (niet in de beste zin van het woord).

Stylisten verwijzen ook naar bloemenprints (en tegelijkertijd polka dot) als zijnde infantiel. Tegelijkertijd zijn kleine bloemen en planten enkele van de belangrijkste trends in 2020. Mode is helemaal niet zonder frivoliteit en probeert ons te inspireren om onze outfits wat makkelijker te behandelen.

Accessoires voor poppen

Hoofdbanden, lollyoorbellen of ringen in de vorm van dinosaurus- of papegaaienbeeldjes – dit kan de afbeelding interessanter maken of je ‘terugbrengen’ naar de basisschool en mensen om je heen doen afvragen of je je sieraden in een chocolade-ei hebt gevonden.

Dergelijke losse accessoires zijn nog steeds trendy, dus je hoeft ze niet op te geven. Maar het is het beste om trendy, speelse tassen en sieraden niet te combineren met andere items op deze lijst.

Grappige panty’s

Trendy, gekleurde panty’s of sokken met grappige inscripties en tekeningen kunnen ook buitensporige onzorgvuldigheid aan het beeld toevoegen. Tegelijkertijd is het voldoende om ze op de juiste manier met andere kleding te combineren om in trends te komen – sokken versieren bijvoorbeeld een straatstijl of een sportimago en panty’s zullen een saai pak of jurk aanvullen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *