Categories
Uncategorized

Hoe draag je een spijkerjack op 10 moderne manieren

U hoeft geen transporteur te zijn om veel kilometers uit een vrachtwagenchauffeur te halen. Of een cowboy. Het spijkerjack (zoals de oprichters het in de VS noemen) heeft, zoals veel nietjes voor werkkleding, van een oude, betrouwbare herenkledingzaak tot een go-to voor meer kledingvoorschriften dan je zou denken.

“EEN spijkerjasje is een fantastische optie om tot je beschikking te hebben vanwege zijn veelzijdigheid, vooral in deze tijd van het jaar ”, zegt Daniel Rhone, stylist en personal shopper voor een team van topvoetballers uit de Premier League – met de nadruk op ‘ballers’. “Ik vind het leuk om er een te combineren als tussenlaag tussen mijn keuze aan bovenkleding en een onderlaag van een T-shirt of overhemd. Vooral als ik de temperatuur buiten heb onderschat. “

Je hoeft er niet op zijn woord te geloven, hoewel je dat zou moeten doen, want hij is een heel coole kerel, zelfs als hij zich warm inpakt. Maar om het punt naar huis te rijden, zijn hier 10 verschillende manieren om een ​​spijkerjack te vergeven, zodat je op de weg kunt blijven rijden.

Met chino’s

Je draagt ​​effectief een spijkerbroek op je bovenste helft, en je weet dat dubbele denim een ​​gevaarlijk gebied is. Maar halfnaakt uitgaan is dat ook. Enter chino’s. Ze kunnen slim zijn, met formaliserende kenmerken zoals plooien, plooien en een lipsluiting, maar ze kunnen ook casual zijn.

Hun militaire geschiedenis en typisch utilitaire katoen-twill-stof maken ze niettemin tot een betrouwbare denim-bondgenoot; de originele kaki – technisch gezien een kleur, geen stijl – is een klassieke combinatie. Voeg een … toe wit T-shirt (zie hieronder) en jij bent Don Draper in het weekend.

gap H&M the idle man mango man

Met een wit T-shirt

Dit is weer een klassieke combinatie die in Americana is verankerd. Een frisse maar probleemloze look, het is niet zo eenvoudig als u misschien denkt.

Het succes hangt grotendeels af van het vinden van het perfecte witte T-shirt, wat een Goudlokje-iaanse zoektocht kan zijn: niet te slank, niet te flodderig; niet te doorschijnend, niet te kogelvrij; niet te “gunny”, niet te bescheiden; niet te veel als een jurk, niet te veel als een crop-top; niet zo hoog in de nek dat het een onderhemd-cum-garotte is, niet zo laag dat het een sleutelbeen blootstelt aan een diepe U.

Degene die de witte tee een basic noemde, had het mis.

Foto door Alora Griffiths op Unsplash

allsaints mango man topman zara

Met joggingbroek

Een spijkerjack valt niet bepaald onder de categorie sportkleding, tenzij je een rodeorider bent. Maar het biedt een zekere mate van structuur om de zachtheid van je huid te compenseren joggers, en ook prozaïscher, gewoon niet een ander stuk jersey zijn, waardoor je niet meer een volledig trainingspak of ‘Tesco-smoking’ hoeft te gaan.

Dit is geen vaste regel (er zijn er niet veel van over in herenkleding), maar je kunt waarschijnlijk het beste uit de buurt blijven van cowboydetails op je spijkerjack. Stijlhistorici vermelden athleisure niet als een belangrijke trend in het Oude Westen.

Met zwarte spijkerbroek

Dubbel denim kan dubbel goed zijn, zelfs als je op flagrante wijze de regel van ‘verschillende tinten’ overtreedt: zie Martin Sheen in Badlands. Het kan ook heel erg slecht zijn: zie Justin Timberlake in je nachtmerries. Maar voor een faalveilige manier om jeans te splitsen, is zwart en blauw moeilijk te verslaan.

Andere kleuren jeans kunnen hetzelfde trucje doen: grijs, bijvoorbeeld, en zelfs wit, hoewel dat zijn eigen valkuilen met zich meebrengt, om nog maar te zwijgen van onpraktischheden. Maar zoals Wesley Snipes met een brutale fladder op de Rugby World Cup, gok altijd op zwart.

Foto door George Sistonen via Pexels

Serge de Nimes river island matalan allsaints

Met Indigo Jeans

Een tint die moeilijker is dan een zwarte spijkerbroek, maar nog steeds niet zo hard, ongewassen indigo denim zal veel minder kans hebben om optisch te bloeden in een lichter en / of versleten spijkerjack dan lichtere en / of versleten spijkerbroek, om redenen die hopelijk zouden moeten zijn blijkt uit het lezen van deze zin.

Het is niet alsof dubbele, niet te onderscheiden donkere denim nooit kan worden gedaan, denk eraan: we lijken het ons te herinneren Ryan Gosling ziet er redelijk slecht uit Rijden. Maar dat gezegd hebbende, hij is Canadees, dus hij kan een thuislandvoordeel hebben.

Foto door Jovan Salazar op Reshot

house of fraser zara topman scotch & soda

Met een overhemd en stropdas

Ja, u kunt zaken combineren met werkkleding. Maak het partnerschap minder wat de hel door de dressiness van de andere elementen te verlagen om ze meer in overeenstemming te brengen met je beslist casual trucker: een button-down Oxford in plaats van een stijfgekleurde popeline; een gebreide stropdas in plaats van geweven zijde; chino’s in plaats van op maat gemaakte broeken (hoewel ze ook kunnen werken – zie hieronder).

NB, zelfs als uw spijkerjack niet overdreven vervaagd is, is het nog steeds veel informeler dan welk ander op maat gemaakt equivalent dan ook, dus het is mogelijk dat het geen SFW is op uw werkplek.

hugo boss suitsupply mango man j.crew

Met Een Hoodie

Deze combo is een terugval voor elke blogger over herenkleding die er vaag stedelijk uit wil zien. Laat dat je niet afschrikken. Een hoodie is een natuurlijke sparringpartner voor een spijkerjack, omdat ze allebei low-key, chuck-on weekend-nietjes zijn.

In die geest, overdrijf het niet. Houd de kleuren neutraal en ga niet te boxy met de pasvorm van de hoodie. Vermijd de onbezonnen logo’s van de nieuwste drops van streetwear en blijf bij een marineblauw of grijs mergel onder een blauw spijkerjack.

Foto door Atef Khaled via Pexels

Met op maat gemaakte broek

Net als bij de overhemd en stropdashelpt het als je de schijnbare onenigheid tussen je vrijetijdsjack en nette broek kunt minimaliseren. Dat kan zijn door je jas slim op te krikken met een ongewassen donkere denim, plus minimale toeters en bellen, zoals contraststiksels of klinknagels.

Evenzo kun je je broek formeel een tandje lager zetten met een steviger, nubby materiaal dat dichter bij denim in het spectrum lijkt. Of kies voor een relaxte pasvorm, een bijgesneden lengte of turn-ups.

zara topman zara allsaints

Met een rolkraag

Overal waar je een overhemd kunt dragen, kan dat rock een rol nek. Nou ja, eigenlijk wel. Maar denk voordat je gaat breien na over de afwerking van je spijkerjasje, of het nu ongerepte indigo of gehavende stonewash is, en hoe dat figuurlijk samen met je trui aansluit.

Als de laatste te doorschijnend en glanzend is, kan er een dissonantie zijn met de ruwe, stoere denim; te dik en je jas lijkt in vergelijking daarmee niet substantieel. (Over het algemeen moeten lagen dikker worden naarmate ze verder van uw lichaam verwijderd zijn, en vice versa.)

Foto door Ali Zbeeb op Unsplash

river island bershka new look nudie jeans

Met een overjas of toplaag

Net als bij een getailleerde blazer, moet je spijkerjack nauwsluitend zijn als je het onder een overjas wilt dragen. Je zou zo ongeveer twee vingers erin moeten kunnen krijgen als je klaar bent en het moet een smalle hals hebben, zodat het niet concurreert met de revers van je jas.

Zelfs de slimste bovenkleding op maat heeft van nature een zekere mate van robuustheid, dus dit is niet zo ongerijmd als je misschien denkt. Wees ook niet bang om naast elkaar te plaatsen: kameel, dat normaal formeel scheef loopt, kan een heel mooie combinatie zijn. Bonuspunten als het stiksel van je jas overeenkomt met de kleur.

next mango man allsaints j.crew

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *