Categories
Uncategorized

Het Peaky Blinders-kapsel: wat te vragen en hoe het te stylen

Met binge-watch optredens van onder meer Tom Hardy en Cillian Murphy, vlijmscherpe pakken en verdomd goede kapsels over de hele linie, had BBC-drama Peaky Blinders ons vanaf het allereerste begin gegrepen. Het volgt het verhaal van een gangsterfamilie die een misdaadracket runt in Birmingham, net na de Eerste Wereldoorlog. Het is sinds 2013 een van de meest stijlvolle dingen op tv, maar blijkbaar was niet iedereen het eens met de look die haar- en make-upontwerper, Laura Schiavo, in gedachten had.

Het duurde ongeveer een week om de cast te overtuigen om hun haar af te hakken voor het nu iconische kapsel in historische stijl. Iddo Goldberg (die Freddie Thorne speelt) beweert dat hij als eerste onder het scheermes ging – wat de ‘Peakies’ aanmoedigde om hem te kopiëren. Een van de belangrijkste referentiepunten voor de look kwam uit het boek Crooks Like Us van Peter Doyle: een compilatie van portretten van criminelen door de politie van Sydney uit de jaren 1920, maar de stijl is ook deels geïnspireerd op militaire kapsels en knikt naar eerdere historische tijdperken.

Terwijl de Peaky Blinders-outfits – alle visgraatjassen en bakkersjongen-hoeden – zijn begrijpelijkerwijs populair geworden buiten het scherm, Schiavo is nog steeds verbijsterd door de populariteit van het kapsel: “Het is vreemd, toen ik het voor het eerst deed, wilden de jongens hoeden dragen om het te verbergen, maar nu dat hoeft niet, want iedereen draagt ​​het. “

Buiten het scherm ligt de aantrekkingskracht in het feit dat de harde achterkant en zijkanten je botstructuur (of baard) laten zien en het hoge contrast tussen de stijl bovenop je hoofd is een gegarandeerde blikvanger. Plus, ondersneden kapsels en vervagen bezuinigingen van verschillende soorten zijn een favoriet in de kapperszaak geweest sinds voordat Peaky Blinders begon.

Wat is het kapsel van Peaky Blinders?

Wanneer we maffiabaas Thomas Shelby (Cillian Murphy) voor het eerst ontmoeten, is hij teruggekeerd naar Birmingham vanuit de hel van de loopgraven. Zijn haar wordt gedragen in een “losse, niet-gemengde stijl die erg kort en scherp is”, zegt Schiavo. Het is ook gebaseerd op de stijlen die werden gedragen door de ‘sloggers’ of hooligans uit de late jaren 1890.

Foto door Hannah Skelly op Unsplash

Hoewel de meeste personages hard geschoren rug en zijkanten hebben, varieert de stijl bovenop. Sommigen dragen het kapsel van Peaky Blinders met een simpele zijscheiding, sommige met een gestructureerd Frans gewas, sommige met een kuif en sommige met achterovergekamd haar. Deze veelzijdigheid is waarschijnlijk de andere reden waarom het IRL populair werd.

De mentaliteit van de bende was ook belangrijk om over te brengen, legt Schiavo uit: “In het naoorlogse tijdperk waarin ‘Peaky world’ zich afspeelt, scheren ze hun hoofd vanwege luizen.” Ja, dit hipster-vriendelijke kapsel had een zeer praktische, nogal grimmige functie om de verspreiding van luizen tussen troepen en binnen de door armoede geteisterde bevolking thuis te helpen voorkomen.

“Maar de look die ik zocht toen ik de snit voor de serie ontwierp, was dat je alleen de huid zag als de jongens hoeden droegen,” zegt ze. “Dit is zodat je het individuele personage pas echt ziet als hij zijn hoed afzet.” Dit effect zou het voor getuigen vermoedelijk ook moeilijker hebben gemaakt om een ​​gangster te identificeren als hij op heterdaad betrapt zou worden.

Wat te vragen

Het observeren van de castleden zou je een indicatie moeten geven van welke look het beste bij je past haartype. De serie is zo populair dat je kapper waarschijnlijk bekend is met de look, maar in wezen moet je om een verbroken ondersnijding zonder vervaging.

“Je moet er zeker van zijn dat je echt gaat kort aan de achterkant en zijkanten, ”Zegt Joshua Gibson, directeur van de Sassoon Academie in Londen. “Beslis of je het haar weg van het gezicht of dichter bij het hoofd in de lengte en naar voren gedragen wilt dragen.”

Foto door Chris Knight op Unsplash

Arthur Shelby (Paul Anderson), vaak het meest gewelddadige personage, heeft de meest extreme undercut die daarbij past. Idealiter heb je hiervoor steil, fijn haar nodig, met een lang stuk links bovenaan dat hij draagt gladgestreken. Tommy probeert het respectabele gezicht van een ‘legitieme’ onderneming te zijn en draagt ​​het zelf in een iets zachter gewas dat naar voren over zijn gezicht wordt geduwd en opzij wordt geveegd. De jongere broer John Shelby (Joe Cole) draagt ​​zijn scheiding recht in kort, glad gordijnen.

Styling Tips

Ervan uitgaande dat je het niet onder een platte pet verstopt, zegt Gibson dat je het het beste kunt stylen voor je haartype: ‘Als je een rechtere haartextuur hebt, is het misschien beter om het haar van het gezicht af te kleden met een pommade of wax en gebruik een Tangle Teezer om kamsporen te voorkomen voor extra gladheid. ” Kroezige haartypes hebben baat bij een lichte olie zoals Illuminating Oil van Sassoon Professional om het glad te houden.

Gibson raadt ook een gestructureerd product aan zoals een pasta om blond, fijn of terugtrekkend haar. Met een gestileerde look als deze, raadt hij ook aan om Nioxin Cleanser 2 te gebruiken om opbouw door zwaarder product te voorkomen. De ‘Arthur’ en de ‘John’ hebben een stylingpommade nodig die zowel een hoge glans als hold toevoegt en de ‘Tommy’ heeft textuur met een matte afwerking nodig.

Belangrijkste producten

Tancho Tique Stick

Wil je je haar stylen met de officiële Peaky Blinders-kit? Schiavo gebruikte voor het grootste deel van de serie Tancho High Grade Tique, een obscure haarstyling wax die naar lavendel ruikt. Vermoedelijk is de zachte geur meer in overeenstemming met het begin van de jaren twintig dan met moderne haardrankjes (methode-acteurs nemen nota van dergelijke details). Het wordt geleverd in een push-up stick en helpt bij het omgaan met wegvliegende haren zonder al te veel glans toe te voegen.

Koop nu: £ 26,99

Stick, Tancho Tique (3,52 Oz)

Sachajuan Glans Serum

Op de set mengde Schiavo de Tancho met een haarserum om de wetlook van Arthur en John te krijgen. We houden van Sachajuan’s Shine Serum, dat het haar een hoge glans geeft en het tegelijkertijd beschermt.

Koop nu: £ 22,00

Sachajuan Glans Serum 30ml

Reuzel Pomade

Voor serie vijf heeft Schiavo het door elkaar geschud door over te schakelen naar Reuzel-pommade, die wordt geleverd in een handvol formules die zware hold en hoge glans tot een matte afwerking omvatten, afhankelijk van je voorkeur.

Koop nu: £ 16,79

Reuzel Fiber Pomade

Kent Comb

Om een ​​echt scherpe scheiding te krijgen volgens John, moet je het haar nat stylen met een precieze kam zoals dit handgemaakte exemplaar uit Kent.

Koop nu: £ 5,89

Kent handgemaakte grove en fijn getande zakkam voor mannen

Tangle Teezer

Als je eenmaal de scheiding hebt, gebruik je een Tangle Teezer om eventuele kamsporen glad te strijken, zoals voorgesteld door Joshua Gibson.

Koop nu: £ 12,00

De originele PANTHER BLACK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *