Categories
Uncategorized

Happy Chandara Christmas Update – Viering van kappersopleiding · MHD

Het Happy Chandara Vocational Training Centre in Cambodja verandert het leven van kansarme vrouwen van 17 tot 25 jaar door ze gratis kappersopleiding te geven – en we hebben ze ondersteund door gratis MHD-licenties te verstrekken aan docenten en studenten gedurende 2019.

Het inspirerende Happy Chandara-team werkt het hele jaar door hard om kansen te creëren voor studenten. En in dit seizoen van geven en goede wil wilden we hun prestaties vieren en het woord verspreiden over hun ongelooflijk belangrijke werk. Dit is wat ze dit jaar hebben uitgespookt.

32 studenten vierden hun afstudeerdag op 5 oktober

32 studenten vierden hun afstudeerdag op 5 oktober

Afgestudeerden van het Happy Chandara-programma ontvangen een staatsdiploma – C1 of C2 – gelijk aan NVQ-niveaus 1 en 2. Alle 32 afgestudeerden van vorig jaar keerden terug naar de Happy Chandara-school en -salon om hun afstuderen op 5 oktober 2019 te vieren – en genieten van een haar show opgezet door huidige studenten.

Directeur Charya Sam is enthousiast over de diploma-uitreiking: ‘Het was een geweldige avond, nog specialer door het feit dat Tina Kieffer, oprichtster van Happy Chandara, vanuit Parijs is overgevlogen om bij ons te zijn. Gasten waren onder meer professionals, klanten van Chandara Concept Salon en saloneigenaren met wie we samenwerken voor de stageperiode en het dienstverband van studenten. ‘

En wat zijn de afgestudeerden tot nu toe? De overgrote meerderheid – 28 van de 32 – werkt in salons, en één heeft zelfs haar eigen salon geopend met haar oudere zus, een andere afgestudeerde van Happy Chandara. De anderen werken momenteel niet omdat ze voor hun pasgeboren kinderen zorgen, wat mooi nieuws is. ‘Deze fantastische resultaten zijn een bewijs van het succes van het programma’ zegt Charya.

Veel huidige studenten hebben al vacatures – en een nieuwe batch maakt al deel uit van de familie

Veel huidige studenten hebben al vacatures

Het Happy Chandara-trainingsprogramma duurt 16 maanden, inclusief een stage van 3 maanden in een salon in Phnom Penh of Siem Reap. Momenteel staan ​​er 26 studenten op het programma. Momenteel lopen ze buiten de klas om stage te lopen in de partnersalons van Happy Chandara. ‘Maar ze komen in februari terug om hun examen af ​​te leggen’ zegt Charya. ‘En de meesten van hen hebben al een baan aangeboden vanuit de salon waar ze stage lopen, wat een fantastische uitkomst is.’

Charya was ook verheugd om begin november een nieuwe lichting studenten te verwelkomen: ‘We hebben 19 nieuwe studenten, die vol motivatie en al betrokken zijn bij de opleiding en goed voor elkaar zorgen.’

Studenten studeren niet alleen de theorie en praktijk van kappers. Ze krijgen les in Engels, wiskunde, ethiek, informatica en verkoop & marketing. Bovendien profiteren ze van gratis gezondheidszorg voor zichzelf en hun familieleden. En, zoals blijkt uit de nieuwste rekruten, worden ze al snel onderdeel van de Happy Chandara-familie.

De afgestudeerde Channy PHIN van 2014 is toegetreden tot het team van opvoeders

Channy PHIN

Het Happy Chandara-team is verheugd dat Channy PHIN – die in 2014 deelnam aan het trainingsprogramma – is gepromoveerd van onderwijsassistent tot opvoeder.

‘Channy heeft ook haar eigen salon geopend, waar 3 afgestudeerde studenten van de opleiding in werken’ zegt Charya.

Als tutor en saloneigenaar is Channy een lichtend voorbeeld van het succes van het programma – en een inspiratie voor huidige studenten. ‘We zijn zo trots op haar prestatie,’ enthousiast Charya.

Concertpianist Miwako Fujiwara trad op bij Sofitel om geld in te zamelen voor Happy Chandara

Concertpianist Miwako Fujiwara trad op bij Sofitel om geld in te zamelen voor Happy Chandara

Ten slotte was het hele team – inclusief studenten – verheugd om op 30 november een fantastisch liefdadigheidsconcert bij te wonen in Sofitel in Phnom Penh. Concertpianist (en klant van Happy Chandara) Miwako Fujiwara voegde zich bij enkele andere ongelooflijke muzikanten om klassieke en hedendaagse nummers te presenteren – met ingezamelde fondsen die naar Happy Chandara gingen.

Miwako zegt, ‘Ik zou niet blijer kunnen zijn om weer met Musica Felice op te treden voor zo’n belangrijk doel. Ik werk al jaren met de mensen van de Happy Chandara School en Phum Pleng school; ze zijn buitengewoon goed en zeer gemotiveerd. ‘

Ga zo door met het ongelooflijke werk Happy Chandara – en Happy Christmas!

Fijne kerstdagen van MHD

Het is zowel nederig als inspirerend om deel uit te maken van dit ongelooflijke project. We willen dat Happy Chandara hun werk kan voortzetten om jonge Cambodjanen de vaardigheden en het zelfvertrouwen te geven om hun creativiteit te uiten, hun zakelijke vaardigheden te ontwikkelen en de loop van hun leven te veranderen – natuurlijk met kappers!

Van MHD tot Happy Chandara – Happy Christmas!

Lees meer over Happy Chandara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *