Categories
Uncategorized

Haarverzorgingstips voor de zomer die u moet volgen

In de zomer heb ik het meeste plezier. Omdat ik een lente-baby ben, is het niet meer dan normaal dat ik van de hitte van de zon hou, of misschien ben ik zo gewoon raar. Geen zorgen!

Hoeveel ik ook van de zomer houd, ik moet toegeven dat mijn haar dit seizoen wat meer verzorging nodig heeft. Het kan een beetje vervelend zijn, maar naarmate ik meer over mijn haar leerde, kon ik mijn leven een stuk gemakkelijker maken. Of je nu rockt zoals ik of een frisse pers, zorg ervoor dat je enkele van deze haarverzorgingstips toepast voor een geweldige zomerervaring.

1. Beschermende kapsels

Nu, voordat ik inga op de meer gedetailleerde haarverzorgingstips, wil ik één ding duidelijk maken. Beschermende kapsels zijn het hele jaar door een MUST. Deze stijlen doen hun naam eer aan, omdat ze bekend staan ​​om uw haar te beschermen tegen de elementen die uw haar gevaar wensen.

U zult deze zomer wat beschermende kapsels willen gebruiken, wanneer de zon ondraaglijk is en uw wortels in de Nijl dreigt uit te drogen. Het mooie van beschermende kapsels is dat ze erg veelzijdig zijn. Waarom ziet u er niet geweldig uit terwijl u uw haar beschermt?

Hier is een lijst met enkele van de meest voorkomende beschermingsstijlen:

 1. Cornrows
 2. Box vlechten
 3. Faux Locs
 4. Bantu Knopen
 5. Marley Twists

En de lijst gaat maar door, maar laten we verder gaan met hoe je je haar het beste kunt behandelen tijdens de zomer.

Haarverzorgingstips voor de zomer die u moet volgen

2. Shampoo

Ten eerste, tijdens deze duik in de tips voor haarverzorging in de zomer is de shampoo. Hoe vaak gaat u wassen? Droog of nat? Het hangt er vanaf.

Tijdens de zomer kan het behoorlijk heftig worden voor je haar. Zwemmen, sporten of zelfs iets dat opbouw of uitdroging veroorzaakt. Zweten veroorzaakt opbouw en overuren kunnen het haar verzwaren.

Als je veel zweet of vaak zwemt, probeer dan je haar elke week te wassen of gebruik een droge shampoo. Maar als je niet in deze twee dozen past, houd je dan aan een normale routine van twee keer per maand wassen.

Om schade aan je haar te verminderen, moet je er verder voor zorgen dat je een sulfaatvrije shampoo gebruikt, aangezien hoge concentraties sulfaten je haar van zijn natuurlijke olie kunnen ontdoen, wat een droge, jeukende en soms schilferige hoofdhuid kan veroorzaken. Als u voor uw hoofdhuid zorgt, zult u deze haarverzorgingstip ter harte nemen.

Haarverzorgingstips voor de zomer die u moet volgen

3. Staat

Het seizoen van diepe conditioners! Zoals eerder vermeld, zijn er in de zomer veel dingen schadelijk voor je haar. De zon, chloor en zout water staan ​​bovenaan de lijst. Dit is de reden waarom diepe conditionering op dagelijkse of wekelijkse basis nodig is, uitsluitend gebaseerd op hoe droog je haar neigt te zijn.

Diepe conditionering biedt veel voordelen voor uw haar, die hieronder worden opgesomd:

 1. voorkomt haarbeschadiging
 2. voedt het haar
 3. glans bewaker
 4. groeit haar
 5. houdt vocht vast

Je wilt de diepe conditioner minimaal 45 minuten laten inwerken, maar een uur is optimaal. Als u het een nacht laat staan, bestaat het risico dat uw hoofdhuid jeukt. Pas dus op. Ook is een leave-in-conditioner een geweldige vochtinbrengende crème.

Haarverzorgingstips voor de zomer die u moet volgen

4. Bevochtig

Over vochtinbrengende crème gesproken … Je haar hydrateren tijdens de zomer is een stap die je niet mag overslaan. Vochtinbrengende eigenschappen hebben veel van dezelfde voordelen als diepe conditionering. Vloeibare, olie- en crèmevochtinbrengende crèmes worden gebruikt om te voorkomen dat uw haar uitdroogt en bieden de hele dag bescherming.

Haarverzorgingstips voor de zomer die u moet volgen

5. Haarbedekkingen

Als het weer gewoon te warm is, maar je het huis uit moet, gooi dan iets over je hoofd om je wortels te beschermen. Een lichtgewicht, ademend materiaal zou het beste werken.

Hier is een lijst met de beste materialen om een ​​hoofddoek te gebruiken:

 1. Katoen
 2. Rayon
 3. Linnen
 4. Zijde

Polyester en katoen kunnen je haar beschadigen, dus het is het beste om er wat zijde onder te dragen. Bescherm vandaag nog uw wortels in de Nijl door uw haar in te pakken als de elementen gewoon te hard zijn.

Zie ook

Haarverzorgingstips voor de zomer die u moet volgen

6. Minder warmtebehandelingen

Als je zwaar zweet, weet je hoe het voelt om in de zomer een nieuw kapsel te verpesten. Misschien blijven je randen niet mooi liggen of begint je haar te kroezen, het probleem vraagt ​​wat aandacht.

U kunt niet veel doen aan de elementen en hoe uw lichaam er van nature op reageert, maar wat u wel kunt doen, is voorzichtig zijn met uw routine. Minder warmtebehandelingen, persen en vooral de föhn zullen deze zomer je haar en je portemonnee wat recht doen.

Je haar voelt al druk van de natuurlijke elementen, waarom zou je meer brandstof aan het vuur toevoegen door meer warmte toe te voegen. Dit kan jouw seizoen zijn om enkele van die beschermende stijlen te proberen die aan het begin van dit artikel worden genoemd.

7. Het komt allemaal neer op veel water en een gezond dieet

Nadat het uur voorbij is, komt het allemaal tot een einde. Deze haarverzorgingstips zullen weinig voor u doen als u niet voor uw machine zorgt. Om goed te kunnen functioneren en de gewenste resultaten te produceren, moet u ervoor zorgen dat wat u in uw lichaam stopt, goed voor u is.

Er wordt gezegd dat je haar als een plant is en dat planten water nodig hebben om te groeien. Je hebt de vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen nodig om je lichaam goed te laten functioneren, inclusief je haargroei. Als u niet voldoende van de noodzakelijke mineralen en voedingsstoffen binnenkrijgt, kan dit leiden tot haaruitval en het vermogen van uw lichaam om nieuwe follikels te vormen, belemmeren.

Ik zal een paar voedingsmiddelen noemen die de meest gunstige voedingsstoffen voor gezond haar bevatten:

 1. Eieren, die biotine en eiwit bevatten
 2. Bessen bevatten grote hoeveelheden vitamine C, die wordt gebruikt om collageen te produceren
 3. Avocado’s, geweldige bron van vitamine E
 4. Oesters, een geweldige bron van zins
 5. Bonen, bron van proteïne

Doe het zelf goed en geef je lichaam waar het naar hunkert, het potentieel om te creëren.

Haarverzorgingstips voor de zomer die u moet volgen

Deze zomer ben je helemaal voorbereid op de elementen die het seizoen met zich meebrengt. Hoe ziet deze lijst er voor jou uit? Als ik iets mis, zou ik ook graag van jou willen leren, dus laat hieronder een reactie achter.

Alacia Murray

Alacia Murray volgt haar BA in creatief schrijven aan het Agnes Scott College. Ze houdt van lezen, schrijven, oude bordspellen spelen en eten. Schrijven is haar passie omdat het haar de kans geeft om zich in een veilige ruimte te uiten. Ze houdt ervan mensen aan te moedigen met haar schrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *