Categories
Uncategorized

Goede gewoonten voor een gezonde Afro

Er zijn veel mensen op dit geweldige onderling verbonden web van informatie die uit volle borst verkondigen dat hun haaroplossingen gewoon het beste zijn om je zinnen op te zetten. Ik ben niet een van die mensen. Ik wil je gewoon laten weten hoe ik in de loop van zes jaar een gezonde afro heb behouden.

Een van de problemen waarmee u te maken krijgt terwijl u een gezonde afro behoudt, is haarbreuk. Daarom zal dit artikel zich specifiek richten op het voorkomen van haarbreuk.

1. Zijde en satijn zijn je beste vrienden

We hebben allemaal die vrienden waarop we kunnen rekenen. Ze zijn betrouwbaar, net als zijde en satijn. Veel andere stoffen zoals katoen, elastiek en vooral wol zijn niet je vrienden. Ze zijn je vijanden. Deze stoffen zorgen voor wrijving, waardoor je haar eruit trekt. Als je ooit een wollen hoed hebt gedragen, dan weet je hoe moeilijk het is om de hoed met ons haar omzoomd te zien nadat je hem hebt verwijderd.

Als je op zoek bent naar een sjaal of muts om je haar in te wikkelen, dan wil je op zoek naar producten van zijde en satijn omdat ze van je haar houden. Er zijn ook veel wintermutsen die met satijn zijn gevoerd.

Als u echter alleen natuurlijke producten wilt gebruiken, is zijde zeker de juiste keuze.

Een gezonde Afro is essentieel voor een extatische persoonlijkheid. Beperk je Afro niet, laat het groeien zonder beperkingen. Hier is hoe!

2. Vocht gaat een lange weg.

Je haar zal zeker afbreken als het droger is dan in Afrika bezuiden de Sahara. Vaak gebruiken we producten die ons haar niet voldoende bevochtigen, waardoor we vaker moeten aanbrengen. Het onderhouden van een afro kan erg vervelend werk zijn en het gebruik van de verkeerde producten maakt de hele ervaring alleen maar moeilijker.

Natuurlijk zou vitamine E-olie wonderen doen voor een gezonde afro; maar er is een overvloed aan oliën die kunnen worden gebruikt om je haar te bevochtigen, maar ik vind deze hieronder opgesomd als de beste van allemaal.

 1. Wonderolie: Algemeen bekend om het verbeteren van de groeisnelheid van haar.
 2. Argan: Algemeen bekend dat het rijk is aan vitamines en antioxidanten. Het maakt het haar zachter en beter handelbaar.
 3. Tea Tree Oil: Het beste voor mensen die alleen een lichte olie nodig hebben om mee te hydrateren. Het is ook bekend als een remedie tegen roos vanwege zijn antischimmel- en antimicrobiële eigenschappen.
 4. Kokosnootolie: Een lichte olie die olieophoping voorkomt, wat resulteert in langer, dikker en snelgroeiend haar.
 5. Olijfolie: Een geweldige vochtinbrengende crème die ook roos voorkomt.

De oliën staan ​​bij voorkeur vermeld, maar ook aflopend in prijs. Kokosolie en olijfolie zijn de goedkoopste opties, aangezien ze van nature in de supermarkten te vinden zijn. Het is echter het beste om de koudgeperste oliën te gebruiken, omdat deze oliën de meeste voedingsstoffen in de olie behouden, zoals vitamine E.

Een gezonde Afro is essentieel voor een extatische persoonlijkheid. Beperk je Afro niet, laat het groeien zonder beperkingen. Hier is hoe!

3. Knip die gespleten haarpunten bij.

Op mijn eigen reis om een ​​gezonde afro te behouden, keek ik gewoon naar het krijgen van mijn eerste trim van het jaar. Ik ben opgewonden en zenuwachtig tegelijk!

Een paar keer per jaar trimmen helpt om de perfecte grond te vinden voor meer haar om te groeien.

Als u uw haar nooit trimt, heeft u hoogstwaarschijnlijk gespleten punten waardoor uw haar niet verder kan groeien. In wezen zijn ze als slechte wijnstokken. Er groeit niets goeds uit een slechte wijnstok, dus bespaar jezelf wat tijd door je haar regelmatig te laten knippen.

Ik fotografeer minstens twee keer per jaar, maar drie klinkt als een meer geluidsgetal.

Een gezonde Afro is essentieel voor een extatische persoonlijkheid. Beperk je Afro niet, laat het groeien zonder beperkingen. Hier is hoe!

4. Niemand raakt de Fro

Mensen kijken graag naar je weelderige afro en verwarren je schattigheid met die van een kinderboerderij.

Nee mevrouw. Nee meneer!

Het is een goede gewoonte om je hand uit je hoofd te houden, maar de wereld je haar laten aanraken is verwoestend en erg onbeleefd van hun kant.

Dit staat ook voor uw schoonheidsspecialisten. Probeer het bij één schoonheidsspecialiste te houden. Je haar is je kroon. Je wilt niet dat er negatieve energieën in je haar komen, waardoor je haar het moeilijk krijgt om te groeien.

Door bij één schoonheidsspecialiste te blijven, hebben u en uw schoonheidsspecialiste de tijd om te leren hoe uw haar functioneert. Dit resulteert op zijn beurt in minder fouten op de lange termijn en je schoonheidsspecialiste wordt toegewijd om je te helpen groeien en een gezonde afro te behouden.

Een gezonde Afro is essentieel voor een extatische persoonlijkheid. Beperk je Afro niet, laat het groeien zonder beperkingen. Hier is hoe!

5. Niet te veel wassen.

Afros kunnen wekenlang vocht vasthouden, afhankelijk van de conditie van uw haar.

Te veel wassen veroorzaakt droog, broos, futloos haar dat eruitziet alsof een afspraak met de strijkijzers vreselijk mis ging. Wees geen slachtoffer van deze vreselijke beschrijving.

Ik streef ernaar om mijn afro elke 2 ½ tot 3 weken te wassen. Op deze manier heeft mijn haar de tijd om te ademen, genietend van de voeding die het een paar weken voor het wassen krijgt.

Zie ook

Hoewel je langer kunt gaan als je haar gedraaid is, wat vergelijkbaar is met het groeien van locs.

Vorig jaar heb ik de mijne midden september verdraaid, maar ik heb hem er pas midden december uitgehaald. Ik was niet van plan mijn haar op slot te doen, maar het begon beslist, dus moest ik de hele Tarzan-look loslaten, moest tot mijn grootmoeders genoegen, en waste uiteindelijk mijn haar.

Natuurlijk was er veel dood haar, maar de groei woog ruimschoots op tegen het laatste.

Ook zijn de beste shampoo en conditioner sulfaatvrij. Sulfaten drogen je haar door je natuurlijke oliën en eiwitten te verwijderen.

Ik heb mijn haar in een paardenstaart gehouden en een paar weken later in twee gevlochten; en, nadat ik mijn afro had losgelaten, waren mijn collega’s blij mijn “handtekening” te zien zoals ze graag zeggen.

Een gezonde Afro is essentieel voor een extatische persoonlijkheid. Beperk je Afro niet, laat het groeien zonder beperkingen. Hier is hoe!

6. Wilde groei

Een product dat ik zal opnemen, is ‘Wild Growth’. De naam zegt het allemaal toch?

Na gebruik van dit product merkten mijn zus en ik dat ons haar vaker groeide. Dit is een product dat ik zal blijven gebruiken om mijn gezonde afro te behouden.

Veel van mijn vrienden hebben ook een drastische verandering in hun haargroei opgemerkt na het gebruik van olie. Het mag echter niet worden gebruikt als de enige vochtinbrengende olie voor je haar. Dat zou overdrijven.

Weet je, lees gewoon het etiket als je dit weekend je flesje ophaalt bij de schoonheidssalon.

Een gezonde afro is altijd mijn vreugde en mijn pijn geweest. Het was alleen maar vervelend als ik ervan afzag om consistent te zijn met de zorg en verwennerij. Op de hoogte blijven van je gezonde afro-routine is een must om een ​​levendig haar te hebben.

Goede gewoonten voor een gezonde Afro

Wat vind jij van deze verzorgingstips voor afrohaar? Laat het ons weten in de comments!

Featured Image Credit: www.pinterest.com

Alacia Murray

Alacia Murray volgt haar BA in creatief schrijven aan het Agnes Scott College. Ze houdt van lezen, schrijven, oude bordspellen spelen en eten. Schrijven is haar passie omdat het haar de kans geeft om zich in een veilige ruimte te uiten. Ze houdt ervan mensen aan te moedigen met haar schrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *