Categories
Uncategorized

Drie belangrijke dingen die schade aan uw haar kunnen veroorzaken

Het verzorgen van je haar kan soms een hele uitdaging zijn, vooral als je niet weet waarom het er niet zo gezond uitziet als je wilt. Als je kroezend, droog, uitgedroogd of gewoon beschadigd haar hebt, kunnen deze tips je helpen.

Allereerst is het essentieel om te weten waarom je haar beschadigd lijkt en hoe je het verpest.

Chemische schade

Chemische schade is de meest voor de hand liggende. Je haar kleuren, verven en bleken zijn allemaal veelvoorkomende bronnen die het haar beschadigen (bleken is het moeilijkst voor je haar). Zelfs het doen van een permanent kan stressvol zijn voor je haar.

Door chemicaliën in je haarschubben te deponeren om de gewenste kleur of behandeling te behouden, raakt je haar beschadigd en lijkt het dus kroezen, droog en minder glanzend.

Waterschade

Waterschade komt misschien als een verrassing, maar hier moeten we meer rekening mee houden. Hier spelen voornamelijk twee factoren een rol: kwaliteit van het water en de duur van de blootstelling aan water.

Als we het hebben over de kwaliteit van water, denken we vooral aan hard water, dat een hogere pH heeft en meer mineralen opbouwt, wat erg schadelijk kan zijn voor de gezondheid van je haar. Het kan hierbij helpen om een ​​azijnspoeling uit te voeren nadat je je haar hebt gewassen. Verdun azijn in water en spoel na het douchen. Zorg ervoor dat het niet te zuur is, want het kan op die manier ook je haar beschadigen! Als alternatief kunt u een waterontharder installeren. Hoewel het een veel grotere investering is, kan het ook helpen bij uw huidverzorging.

Langdurige blootstelling aan water kan ook schadelijk zijn voor uw haar. Lang en te warm douchen zijn niet bepaald goed voor je haar.

Productschade

Productschade is ook een grote. We hebben het vooral over het te vaak shamponeren van je haar. Verleng de dagen tussen wasbeurten zoveel mogelijk om dit effect tegen te gaan. Dit kan een proces zijn en tijd kosten, dus probeer hier de komende maanden aan te werken. Je kunt ook proberen je te concentreren op je hoofdhuid of een gebied waar je de aanslag, vet en haarproducten moet wegspoelen.

Ten slotte kunt u proberen om een ​​zachte, vochtinbrengende shampoo of zuiverende shampoo in uw routine op te nemen. Het beperken van het gebruik van andere haarproducten zoals haarlak en droogshampoo kan dit soort haarbeschadiging ook onderdrukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *