Categories
Uncategorized

De ultieme gids voor natuurlijk krullend haar

Mijn mede-krullende meisjes, heb je ooit afgevraagd hoe je je natuurlijk krullende haar kunt temmen? Terwijl ik eindelijk accepteer dat ik van nature krullend haar heb en dat het niet snel ergens anders heen gaat, heb ik een verscheidenheid aan producten en methoden verkend en presenteer ik je de ultieme gids voor natuurlijk krullend haar! Dit is het moment om te omarmen wat je moeder je heeft gegeven en hopelijk helpen deze kleine tips en trucs je om een ​​routine te vinden die je krullende haar vrij laat.

GEEN parabenen, sulfaten OF siliconen

De grootste verandering in mijn routine was het elimineren van producten die parabenen, sulfaten en siliconen bevatten. Van sulfaten en parabenen is bekend dat ze je haar ontdoen van hun natuurlijke oliën, waardoor je haar brozer en droger wordt, terwijl siliconen erom bekend staan ​​dat ze de poriën van je haar verstoppen waardoor je haar geen vocht meer krijgt. De combinatie van deze drie producten is vreselijk voor de gezondheid van je haar. Deze combinatie is vooral ongezond voor natuurlijk krullend haar omdat onze haartextuur heel anders is dan die van steil en licht golvend haar. Krullend haar heeft de neiging om stug te zijn en heeft meestal geen vocht, dus wanneer die strippende ingrediënten op ons haar worden aangebracht, worden alle natuurlijke oliën en vocht verwijderd. Dit resulteert in droge, broze en onhandelbare krullen. Mijn persoonlijke favoriete shampoos en conditioners zijn afkomstig van de Garnier Fructis Treat-lijn.

De ultieme gids voor natuurlijk krullend haar

Shop de producten:

De ultieme gids voor natuurlijk krullend haar

Diepe conditioner

Mijn volgende grootste tip is om een ​​diepe conditioner toe te voegen aan je wekelijkse routine. Persoonlijk is mijn haar zo dik dat ik op de dagen dat ik mijn haar was, de neiging heb om een ​​diepe conditioner te gebruiken in plaats van een gewone, omdat ik al het extra vocht nodig heb dat ik kan krijgen. Onthoud nu, als je op zoek bent naar een goede diepe conditioner, zoek er dan een zonder parabenen, sulfaten en siliconen. Siliconen is het meest voorkomende ingrediënt van de drie in conditioners. Een diepe conditioner wordt je nieuwe beste vriend bij het temmen van je krullende haar en kroezen. Ik heb de neiging om altijd een diepe conditioner op te nemen die een soort antikroescomponent of een gladmakende component bevat. Mijn favoriete diepe conditioner is de Garnier Fructis 1 Minute Nourishing Hair Mask. Dit item kan ook dienst doen als leave-in conditioner en zal zeker niet teleurstellen op de geurafdeling.

De ultieme gids voor krullend haar

Haal uw producten hier:De ultieme gids voor krullend haar

Maak je haar nat

Dus wat gebeurt er nadat je gedoucht hebt met je sulfaat-, parabenen- en siliconenvrije shampoo en conditioner? Je voegt je leave-in-producten toe aan je haar terwijl het nog ongelooflijk nat is. Je hebt me goed gehoord, je stopt je producten in je haar terwijl het kletsnat is. Deze techniek zorgt ervoor dat het product meer over je krullen verspreidt. Ik weet dat het gek klinkt, maar als je deze methode eenmaal hebt geprobeerd, kun je het op geen enkele andere manier doen. Mijn krullen zijn ongelooflijk gedefinieerd en veerkrachtig door deze techniek te volgen. Voor EN Nadat ik mijn producten in mijn soppende natte haar heb aangebracht, borstel ik mijn haar met een speciale krul-definiërende borstel die bekend staat als de Denman Brush.

De ultieme gids voor natuurlijk krullend haar

Vind je penseel hier:

De ultieme gids voor natuurlijk krullend haar

Leave-in conditioner

Welke stylingproducten gebruik ik nu, vraagt ​​u zich misschien af? Een van de twee belangrijkste producten die ik gebruik voor het stylen is een leave-in conditioner. Dit geeft je haar vocht in de vorm van een stylingproduct versus een product dat uit je haar wordt gespoeld. Een leave-in conditioner is wat wordt gebruikt om de krullen te definiëren, daarom is het een van de belangrijkste producten die u gebruikt voor uw natuurlijk krullende haar. Hoewel ik hierboven al zei, kun je het Garnier Fructis 1 Minute Nourishing Hair Mask gebruiken als een leave-in conditioner, maar ik kies meestal voor een andere. Mijn favoriete leave-in conditioner op dit moment is de L’oreal Paris Elvive Total Repair 5 Protein Recharge Leave In Conditioner. Dit is misschien schokkend, maar dit product bevat glycerol, dat veel op silicium lijkt. Het haar van iedereen reageert anders op producten, en mijn haar werkt eigenlijk beter met deze leave-in conditioner dan degene die ik zonder heb geprobeerd. Leave-in conditioners zorgen ervoor dat je krullen zacht blijven, maar toch de hele dag door gedefinieerd.

De ultieme gids voor natuurlijk krullend haar

Je vindt deze leave-in conditioner hier:

De ultieme gids voor natuurlijk krullend haar

Zie ook

Gel

Na het aanbrengen van mijn leave-in conditioner, is de volgende stap het aanbrengen van een gel. De gel wordt gebruikt om de krullen te fixeren zodra de leave-in conditioner ze heeft gedefinieerd. Je moet altijd op zoek gaan naar een gel op waterbasis, omdat het veel gemakkelijker is om uit je haar te wassen als het in water oplosbaar is. De gel die ik gebruik is de Biotera Alcohol Free Defining Gel. Nu zal de gel je haar een beetje knapperig maken als het eenmaal droog is, dus je zult het crunch eruit moeten knijpen. Er zijn dagen dat ik ervoor kies om geen gel te gebruiken, maar op die dagen is mijn haar altijd kroezen.

De ultieme gids voor natuurlijk krullend haar

Vind die gel hier:

De ultieme gids voor natuurlijk krullend haar

T-shirt drogen

Je gaat denken dat ik gek ben op deze, maar daarna droog je je haar af met een katoenen T-shirt. Pak het T-shirt en knijp het overtollige water uit je haar. Ja, je gaat dit doen, ook al zit het haarproduct al in je haar. Nu ga je je haar in het katoenen T-shirt ploffen en het aan de lucht laten drogen terwijl het op je hoofd zit, een beetje alsof je je haar losjes in een handdoek wikkelt. Het shirt zal het overtollige water uit je haar opnemen zonder de wrijving te veroorzaken die een normale handdoek zou hebben. Een gewone badstof handdoek veroorzaakt kroezen in krullend haar door de wrijving. Een alternatieve optie voor handdoekdrogen is het gebruik van een föhn met een diffuser. De diffuser kan het beste worden gebruikt op een lage stand zonder warmte, alleen koude lucht, omdat natuurlijk krullend haar goed reageert op methoden die geen enkele vorm van warmte gebruiken. Warmte veroorzaakt grote kroezen.

De ultieme gids voor natuurlijk krullend haar

Vind hier een diffuser:De ultieme gids voor natuurlijk krullend haar

Ga je een van deze tips proberen om je natuurlijk krullende haar te stylen? Deel hieronder je favoriete producten!

Bron uitgelichte afbeelding: https://www.pinterest.com/pin/792774340637210019/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *