Categories
Uncategorized

De juiste kleuren voor uw huidskleur

Kleur kan een wrede minnares zijn. De meesten van ons weten dat we een paar stijlpunten kunnen winnen door tinten buiten onze comfortzone te proberen, maar – zoals het vinden het juiste kapsel voor uw gezichtsvorm – het selecteren van tinten die passen bij uw huidskleur is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Met zo’n caleidoscopisch spectrum van tinten dat wordt aangeboden, is het geen sinecure om het kaf van het koren te scheiden.

Sommigen van jullie zullen het ongetwijfeld oneens zijn en zeggen dat het niet bepaald rocket science is, maar gewoon een kwestie van iets uitproberen en het in een kleedkamerspiegel op maat maken voordat je het koopt. En tot op zekere hoogte heb je gelijk. Maar als u uw winkelrondes wat tijd wilt besparen of met meer zelfvertrouwen online wilt kopen, dan is het de moeite waard om uzelf vertrouwd te maken met een paar fundamentele regels als het gaat om het kennen van de tonen die u zeker zullen aanvullen.

Eerste stap? Verwijder de bladwijzers die je hebt gemaakt voor die online quizzen op basis van zogenaamd geavanceerde algoritmen. En schrap die gidsen die denken dat ze je een plezier doen door je een seizoen te geven (serieus, WTF?). Deze zijn misschien prima voor een beetje licht amusement, maar weten dat je huid ‘winter’ is, is niet zo handig als het gaat om het ondernemen van actie.

Ten tweede, kijk eens naar je onderarm. Om het beste te kunnen beoordelen welke kleuren de kern van je garderobe moeten vormen, moet je bepalen of je huid bleek, medium / olijfgroen of donker is. Als dat eenmaal uit de weg is, lees dan verder voor een handleiding waarin u de kleuren kunt vinden die voor u werken.

Lichte / bleke huid

Vind je jezelf constant op zoek naar een plek om schaduw te bieden tegen de zomerzon? Meer sproeten dan een gespikkeld ganzenei? Of op zijn minst rood, blond of lichtbruin hebben haar-? De kans is groot dat u de trotse eigenaar bent van een melkachtige bleekheid.

Kleuren om te dragen

Als je een bleke huid en lichte gelaatstrekken hebt, zullen tinten die duidelijk contrasteren met je huidskleur – letterlijk – wat kleur aan je teint geven.

“Ik raad je aan je outfit te baseren op donkere kleuren, die je kunt combineren met lichtere kleuren”, zegt Selfridges personal shopper en stylist Daniel Rhone.

Donkerdere kleuren zoals grijs, bruin, bordeauxrood, flessengroen, marineblauw en krachtigere blauwtinten zullen allemaal goed werken, omdat deze tinten contrasteren met je huidskleur.

Te vermijden kleuren

Aangezien je, in ieder geval bij verkeerde belichting, voor een kadaver zou kunnen worden aangezien, moet je zachte pasteltinten of felle kleuren vermijden, omdat deze je alleen maar verder uitwassen. Hetzelfde geldt ook voor neutrale kleuren; Kies dus in plaats van wit, lichtbeige of steen, rijkere tinten zoals zand, camel, kaki en leigrijs.

“Dit betekent niet dat je jezelf niet kunt uitdrukken door middel van kleur. Het betekent alleen dat je lichte kleuren met donkere moet mengen ”, voegt Rhone toe.

Rood, hoewel niet het meest geschikt voor de rossiger, bleke persoon met roze wangen, kan werken voor meer albasten bleke huidtinten wanneer deze wordt gedragen in gedurfde tinten zoals karmozijnrood.

Outfit inspiratie

De juiste kleuren om te dragen als je een bleke of lichte huid hebt

h&m zara river island burton

Olijf / medium huid

Als je een olijfkleurige huid hebt die eerder bruint dan roostert in de zon, dan heb je een zogenaamde ‘warme’ teint, die past bij een veel breder spectrum aan kleuren dan die met een lichte huid of ‘koele’ teint .

Kleuren om te dragen

Hoewel de meeste kleuren werken met een medium huidtint, kunt u ervoor zorgen dat u er op uw best uitziet door te kiezen voor tinten die ofwel een beetje helderder of donkerder zijn dan de middelste grond.

Wat houdt dat precies in? Kies lichtbeige in plaats van warm zand als u kiest voor lichte neutrale kleuren, of probeer bijvoorbeeld een krachtigere tint paars (zoals magenta) in plaats van mauve.

“Ik zou een lichter kleurenpalet aanbevelen, waarbij wit de voor de hand liggende keuze is om je huidskleur te accentueren”, zegt Rhone. Het is dus goed nieuws dat de grimmige schaduw niet langer beperkt is tot linnen. Probeer er buiten het zonnige seizoen een paar witte spijkerbroek met een donker jasje voor een opvallende look.

Te vermijden kleuren

Aangezien uw huid waarschijnlijk een gele of groene ondertoon zal hebben, is het verstandig om geen tinten van deze kleuren te dragen die te dicht bij uw huidskleur liggen.

Wat je hier probeert te vermijden, is dat je er naakt uitziet, dat wil zeggen dat je huid in je kleding past. Tinten die je waarschijnlijk zou moeten geven, zijn pistache, mosterd, olijf en mokka bruin.

Voor lastige looks zoals geheel wit of pastels-op-pastels, moet je ervoor zorgen dat je voldoende gebruind bent (dichter bij zwart in plaats van groene olijf, als je wilt) om het uit te voeren zonder er vervaagd uit te zien.

Outfit inspiratie

De juiste kleuren om te dragen als je een olijfkleurige of medium huidtint hebt

new look zara suitsupply carl gross

Donkere huid

Net als degenen met een medium huid, als het gaat om het vinden van kleuren die bij je passen, hebben jongens met een donkere huid de genetische loterij gewonnen en kunnen ze vrijwel elke tint uitproberen zonder veel schroom.

Kleuren om te dragen

De wereld, heren, is echt uw oester. De kleur van je huid is perfect gepositioneerd om goed te trouwen met de overgrote meerderheid van tinten en schakeringen, omdat het niet het risico loopt te worden uitgewassen als relatief bleke huidtinten.

Met dat gezegd, zijn er een paar kanttekeningen. “Een vergunning hebben om gedurfde, heldere kleuren zoals jadegroen of kobaltblauw te dragen, is geweldig, maar denk eraan om balans aan je outfit toe te voegen met een kleur die de look bij elkaar houdt”, adviseert Rhone.

In de praktijk betekent dat niet het kleurenwiel ronddraaien als een gekke decorateur die net een half uur lang chemicaliën in een verfwinkel heeft doorgebracht, maar een enkele kleur of twee kiezen die elkaar aanvullen in plaats van met elkaar concurreren.

Te vermijden kleuren

Bruin is vrijwel een no-go. Net zoals pasteltinten bleke huidtinten uitwassen, zal bruin niet duidelijk genoeg contrasteren met je huid, waardoor je look in je huid ‘bloedt’.

Hoewel zwart en marineblauw twee hoofdkleuren zijn in de garderobe van elke man (die de meeste formele en bedrijfskleding uitmaken), is het de moeite waard om deze tot een minimum te beperken om echt het beste uit je bijzonder veelzijdige huidskleur te halen.

“Persoonlijk ben ik niet geabonneerd op een kleurenkaart die dicteert hoe je je moet kleden op basis van je huidskleur”, zegt Rhone. “Stijl gaat, en is altijd geweest, over zelfexpressie, en ik adviseer mijn klanten altijd dat als er een kleur is die je mooi vindt, deze met vertrouwen gaat dragen. Dat gezegd hebbende, is het de moeite waard om rekening te houden met kleuren die samenwerken. “

Outfit inspiratie

De juiste kleuren om te dragen als je een zwarte of donkere huid hebt

zara massimo dutti zara zara zara massimo dutti zara zara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *