Categories
Uncategorized

De gezondste betaalbare voedingsmiddelen | Gezondheid

Voedingsdeskundige Kristina Andersson uit Zweden heeft de mythe weggenomen dat iemand meer moet uitgeven aan gezonde voeding dan aan fastfood. De expert somde de 7 meest bruikbare en goedkope producten op.

Een voedingsdeskundige raadt dus af om uien te eten, die een groot aantal nuttige sporenelementen en antioxidanten bevatten.

Svenska Dagbladet citeert de specialist die zegt dat uien een bacteriedodende werking hebben en veel interessante vitamines en stoffen bevatten zoals calcium, ijzer en selenium.

Voor mensen met maagproblemen adviseerde Andersson om bewerkte uien te eten. Ze noemde ook kool en aardappelen onder budgettaire en gezonde producten. De voedingsdeskundige benadrukte dat alle soorten kool even bruikbaar zijn. Ze herinnerde eraan dat dit product sporenelementen bevat die beschermen tegen kanker. Tegelijkertijd adviseert de deskundige mensen met gastro-intestinale problemen niet om rauwe kool te eten.
Andersson is ook van mening dat aardappelen ten onrechte worden “onteerd” door voedingsdeskundigen.

“Aardappelen staan ​​eigenlijk bovenaan de lijst van voedingsmiddelen die per calorie het beste verzadigen. En een van de redenen is dat ze gewoon niet bijzonder veel calorieën bevatten, ”zei de voedingsdeskundige.

Ze adviseert onder meer wortelgroenten, volle granen, maar ook gedroogde bonen en eieren te eten.

Eerder gaf de voedingsdeskundige advies aan mensen die wilden afvallen.

De voedingsdeskundige adviseerde degenen die afvallen om als tussendoortje fruit en bessen te eten. Ze verklaarde deze keuze door het feit dat ze veel vezels bevatten. Appels en sinaasappels kunnen je een vol gevoel geven. Noten zijn ook een gezonde snack. Ze zullen het lichaam verzadigen met voedingsstoffen. Men moet echter hun hoge caloriegehalte onthouden en de norm van 30 gram per dag niet overschrijden.

Vlees voor de lunch helpt je totale calorieën met ongeveer 12% te verminderen, wat je zal helpen af ​​te vallen.

Je kunt helemaal geen brood opgeven. Kies volkorenbrood in plaats van het gewone witte brood. Bovendien hebben volkoren granen en pasta een lage energiedichtheid, daarom zullen ze het lichaam beter verzadigen dan voedingsmiddelen gemaakt van volle granen.

De voedingsdeskundige adviseerde ook om quinoa te eten. Deze graansoort bevat essentiële aminozuren en veel proteïne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *