Categories
Uncategorized

Alles wat u mogelijk moet weten over micropigmentatie van de hoofdhuid – SMP! – Hoofdhuid micropigmentatie (SMP)

Begint u kaartjes te krijgen en weet u niet hoe u ze moet verbergen? Weet u niet hoe u de gevolgen van kaalheid kunt verminderen? Heb je een litteken waarvan je niet weet hoe je het moet camoufleren? Als je antwoord op deze vragen positief is, ben je op de juiste plek! Alopecia is een van de grootste zorgen van mannen die zich compleet willen voelen en een goed beeld van zichzelf willen laten zien. Sommige mensen kiezen voor micro-transplantaten, maar deze optie is bij bepaalde soorten kaalheid niet mogelijk. Om al deze redenen leggen we in deze gids uit wat micropigmentatie van de hoofdhuid (SMP) is, en we vertellen je alles wat je moet weten over deze zeer effectieve oplossing om haaruitval het hoofd te bieden. Lees verder!

Wat is micropigmentatie van de hoofdhuid (SMP)?

Hoofdhuid micropigmentatie is een cosmetische behandeling die bestaat uit het implanteren van pigmenten. De pigmenten worden geïmplanteerd met behulp van gespecialiseerde technieken met naalden, waarvan de functie is om een ​​ander visueel effect op de hoofdhuid te bereiken.
Deze techniek heeft tot doel een gevoel van capillaire dichtheid te bieden en het contrast tussen de hoofdhuid en het haar te verminderen of te elimineren. Kortom, het lijkt alsof je haar hebt.

Voornaamste functies van SMP

Het belangrijkste kenmerk van micropigmentatie van de hoofdhuid is dat het een behandeling is die semi-permanente resultaten biedt; dat wil zeggen, de pigmenten verdwijnen gewoonlijk in ongeveer 3 of 4 jaar nadat deze techniek is uitgevoerd. Dit komt doordat deze pigmenten op de oppervlaktelaag van de huid worden aangebracht en op natuurlijke wijze worden verdreven wanneer de cellen worden vernieuwd.
Een ander van de meest opvallende kenmerken van deze behandeling is dat deze wordt uitgevoerd met biologisch afbreekbare pigmenten; dat wil zeggen, ze hebben geen nadelig effect op het lichaam en de huid neemt ze op natuurlijke wijze op. Er wordt ook een verdovende crème gebruikt waardoor deze procedure snel en pijnloos verloopt. Aan de andere kant kan micropigmentatie van de hoofdhuid ook worden uitgevoerd voor mensen met lang haar. Deze behandeling zorgt voor een dichtheidseffect en is meestal heel gebruikelijk bij mensen die zeer kleine gebieden willen bedekken kaalheid.

Voor wie is het geschikt?

Hoofdhuid-micropigmentatie is speciaal ontworpen voor mensen die om de een of andere reden geen toegang hebben tot de haartransplantatie. Daarom laten we u de verschillende problemen zien die deze techniek gewoonlijk oplost:

Correcte littekens: deze kunnen worden veroorzaakt door ongelukken, brandwonden of invasieve operaties. Het kan ook worden gebruikt om enkele markeringen te verbergen die zijn veroorzaakt door een slecht uitgevoerde haartransplantatie in het verleden.

Totale alopecia: als de persoon een grote hoeveelheid haar heeft verloren, of het hele haar in één gebied, is het mogelijk dat er niet genoeg grafts zijn om de haartransplantatie uit te voeren. Voor hen kan micropigmentatie van de hoofdhuid met succes worden uitgevoerd.

Zeer fijn of dun haar: deze techniek kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de middellijn van het haar te bedekken.

Mensen die geen operatie willen ondergaan. Voor deze behandeling is geen ziekenhuisopname vereist en het is niet nodig om hiervoor medisch verlof aan te vragen, aangezien er geen lokale anesthesie wordt toegepast en de persoon zonder problemen zijn dagelijkse werkzaamheden kan voortzetten.

Hoe werkt deze behandeling?

Dit proces verloopt snel en de resultaten zijn in een mum van tijd zichtbaar. Voordat hij begint, maakt de specialist meestal een kleine vragenlijst om te controleren of er geen contra-indicaties zijn die de toepassing van de behandeling verhinderen (ze vragen meestal naar allergieën en eerdere gezondheidsproblemen). Ook wordt gedurende die tijd de juiste pigmentkleur bepaald en wordt de haarlijn getekend. Als dit allemaal klaar is, zijn dit de stappen die deze behandeling volgt:

Scheer het te behandelen gebied. De eerste stap van de behandeling is om het gebied van de hoofdhuid minimaal een dag voor de behandeling te scheren, zodat dit gebied niet geïrriteerd raakt.

Aanbrengen van de verdovende crème. Met het gebruik van verdovende crème voorkomt de specialist elke mogelijke pijn, en het enige dat u voelt, is in het begin een klein ongemak, niets dat niet kan worden gedragen.

Introductie van gekleurde deeltjes in de dermis. Het wordt gedaan met een speciaal apparaat dat bestaat uit een motor en specifieke naalden. Deze deeltjes dringen de meest oppervlakkige laag van de hoofdhuid binnen en hun dikte kan variëren van 0,6 tot 1,2 millimeter.

Met behulp van deze stappen worden micropigmenten in de hoofdhuid geïmplanteerd. Deze microscopisch kleine pigmenten geven het uiterlijk van een dichte capillaire structuur.
Als u hulp nodig heeft of twijfelt om opheldering, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *