Categories
Uncategorized

5 slimmere douchetips om een ​​droge, roodharige huid te vermijden

We kunnen commissies ontvangen van links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan die we geweldig vinden en die we ‘roodharige vriendelijk’ achten. Volledige openheid.

Roodharigen kunnen superkrachten hebben maar als het op onze huid aankomt, worden velen, waaronder ik, notoir geplaagd gevoelige huid. Douchen is iets wat wij mensen bijna elke dag doen –– en iedereen doucht anders. Soms douchen en wassen we ons rode haar, soms niet. Warme waterdruppels op de huid voelen is heerlijk, vooral na een koude dag of zweterige training. Als u niet goed doucht, kunt u een droge huid krijgen. Dat is de reden waarom de uitdrukking “vloek van de Kelten” een goede dermatologische term is. Aan onze aantrekkingskracht hangt een prijskaartje, dus we moeten onze dunne huid voeden en er zo goed mogelijk voor zorgen.

Dus, kan douchen je roodharige huid droog? Ontdek hoe u slimmer doucht en hoe u douchegel gebruikt om een ​​droge huid te voorkomen.

1. Verwijder niet alle goede oliën

Hoewel twee keer per dag douchen ons een schoon gevoel geeft, is het niet goed voor de huid. Ons microbioom, de schimmels, bacteriën en micro-organismen hebben een gezonde omgeving op onze huid nodig om deze gezond te houden. Als we alle goede oliën eraf halen, kunnen ze niet overleven en kunnen ze onze huid niet vochtig en elastisch houden, vooral niet tegen omgevingsinvloeden.

2. Gebruik een milde ‘roodharige vriendelijke’ douchegel

Veel douchegels en -zepen kunnen het effect van uitdroging van onze huid versterken, vooral als ze vol vervelende ingrediënten en geuren zitten. Gebruik een milde, ‘roodharige vriendelijke’ douchegel en concentreer je op de gevoelige plekken en de gebieden die zweet afgeven, zoals de oksels, billen, liezen en voeten.

Gebruik geen shampoo voor lichaamsreiniging, want deze is zelfs nog meer ontvettend dan douchegel.

‘Redhead Friendly’ aanbeveling: J’enessence Body Wash – Gevonden in de Winter (2019) Deluxe H2BAR Box. Abonneer nu!

3. Kies zorgvuldig uw nareinigingsproducten

Veel roodharigen weten misschien niet dat nareinigingsproducten een optie zijn onder de douche. U kunt na het reinigen een douchecrème of -olie gebruiken om uw huid te hydrateren terwijl u nog aan het douchen bent. Dit voorkomt dat je huid na het drogen super strak en droog wordt.

Ik raad een douchecrème aan omdat deze beter geschikt is voor de droge huid – deze bevat intensieve beschermende actieve ingrediënten. Mocht je toch last hebben van een droge huid, dan kun je ook vertrouwen op doucheoliën. Deze hebben een verhoogd oliegehalte en herstellen de natuurlijke olie-waterbalans van de huid. De beschermende film van de huid wordt beschermd en vocht wordt vastgehouden.

‘Redhead Friendly’ aanbevelingen: The Body Shop Shea Shower Cream en Provence Beauty bad- en doucheolie – kamperfoelie en witte bloem

4. Vermijd super hete douches

M.elke dermatoloog raadt lange en warme douches af. Bij het nemen van een warme douche verwijder je de goede oliën en worden de huidvaten verwijd. Misschien kom je door de verhoogde bloedcirculatie zelfs met een vuurrood gezicht uit de warme douche. Voor roodharigen die aan rosacea lijden, zijn verwijde bloedvaten en temperatuurverandering een opflakkerende factor. We houden van ons rode haar, maar niet van een rood gezicht, dus warme douches en gezichtsstomen staan ​​op de lijst met dingen die we moeten vermijden. Een lauwwarm middengerecht is daarom het beste.

5. Gebruik een douchefilter

Douchefilters verminderen huidirriterende stoffen zoals chloor en chlooramines uit uw douchewater door ze door een filtratie te leiden. Water is dan zachter voor je haar en huid en bevat geen agressieve chemicaliën.

Rock het als een roodharige!

Abonneer u op de H2BAR Box: een maandelijkse en driemaandelijkse beauty-abonnementsbox voor roodharigen! Gebruik code: REDHAIR voor 10% korting. Abonneer nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *